Sinir sıkışması kendiliğinden geçer mi? Ağrı ve uyuşukluk ile belirti veren bu hastalığın kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Bu yüzden, vakit kaybetmeden Beyin ve Sinir Cerrahisi hekimine başvurulmalıdır. Sinir sıkışması ameliyatı ameliyatı nasıl yapılır?
“Geçiştirilen ve önemsenmeyen sinir sıkışmalarına doğru zamanda müdahale edilmezse kas atrofisi gelişir. Kas atrofisi gelişmesi durumunda; sinir o bölgedeki çalışmasını artık minimalize etmiş, dolayısıyla uyarı gelmediği için de kas erimesi başlamıştır.
Sinir Sıkışması Kendiliğinden Geçer mi? Sinir sıkışmaları, ağrı ve uyuşukluk ile kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Bu nedenle kendiliğinden geçmesi mümkün olmadığı için zaman kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.
Sinir sıkışması sonrasında ağrı, uyuşukluk ve kas güçsüzlüğü gibi belirtiler oluşabilir. Sinir sıkışmalarının altında yatan neden genellikle tekrarlayan travmalardır. Bu durum dışında romatoid artrit, şeker hastalığı ve tiroid bezi ile ilgili hipotiroidizm gibi rahatsızlıklarda da sinir sıkışması meydana gelebilir.
İlgili 17 soru bulundu
Medikal masaj, stres atma ve rahatlama sağlamak için yapılan bir masaj türüdür. Vücudun dolaşım sistemine iyi gelmekte ve genellikle ağrı, iltihaplanma, sinir sıkışması gibi durumlarda başvurulmaktadır. Medikal masaj sağlık ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir ve daha hızlı iyileşmeye yardımcı olur.
Sinir sıkışmasının tedavisi, hastanın durumuna ve soruna göre kişiye özel olarak planlamalıdır. Sıkışmanın görüldüğü bölge belirlendikten sonra ağırının seyrine göre atel, bant kullanımı ile sıkışmanın olduğu bölgenin dinlendirilmesi gerekebilir. Fizik tedavi süreci ve verilecek ilaçlar hastayı rahatlatmaktadır.
İyileşme Süresi
El ve el bileğindeki kuvvetin normale dönmesi birkaç ay sürebilir, özellikle ağır vakalarda sinir sıkışması semptomları ameliyattan sonra tamamen geçmeyebilir.
Sıkışan bir sinir kendiliğinden geçebilir ve bu çoğunlukla zamanla olur (normalde dört ila altı hafta). Naproksen, ibuprofen veya asetaminofen gibi ağrı kesici ilaçlar ve dinlenme ile semptomlar iyileştirilebilir.
Semptomlarda 2-3 hafta içinde azalma görülür. İnsizyon bölgesindeki hassasiyet birkaç hafta sürebilir. 15 gün sonra dikişler alınır ve fizik tedaviye başlanır.
Sinir Sıkışmasına Kas Gevşetici İyi Gelir mi? Tarsal Tünel Sendromu durumunda kas gevşetici ilaçlar (kas gevşetici olarak da bilinir) bazen semptomları hafifletebilir ve tedaviye katkı sağlayabilir, ancak bu durumun nedenine bağlıdır ve her zaman etkili olmayabilir.
Sinir sıkışması bitkisel tedavi yöntemleri arasında kerevizi deneyenler de bulunmaktadır. Kereviz sinir ağrılarının iyileşmesinde yardım eder. Havuç suyu ile beraber yarım bardak kereviz suyu içilmesi sinir sıkışmasına iyi gelir. Kereviz suyunun patates suyu ile beraber içilmesi de siyatik sinir ağrılarını hafifletir.
Sinir sıkışması, boyun ve sırt tutulmalarında; Kantaron Kremi, sinir sıkışması olan bölgeye, boyun ve sırta sürülürse ağrıları azalttığı gözlemlenmiştir. Bu sürme işlemi sabah, öğle ve akşam en az bir hafta yapılmalıdır.
Omuz sıkışması, doğru tip omuz egzersizleriyle veya manuel terapi gibi fizik tedavi yöntemleriyle birkaç hafta veya ay içinde düzelir, ancak doğru yaklaşımlara tedavi edilmediğinde tekrarlayan veya devam eden bir sorun haline gelebilir.
Omurilikteki bir sinir sıkıştığında felç, duyu kaybı ve mesane ve bağırsak kontrolünün kaybı gibi ciddi nörolojik sorunlara yol açabilir. Bu tür sinir sıkışması, kalıcı hasarı önlemek için acil tıbbi müdahale gerektirir. Sinir sıkışması, bir tümör veya başka bir büyümeden kaynaklandığında da tehlikeli olabilir.
Omuz sıkışması erken teşhis edildiğinde ilaç tedavisi, aralıklı soğuk uygulama, omuz hareketlerinin düzenlenmesi ve fizik tedavi ile sorun ortadan kaldırılabilirken, tedavide geç kalındığında ise omzun döndürücü kaslarının sıkışması sonucu oluşan tendon yırtıklarının ameliyatla onarımı gerekli olabiliyor.
Kas seğirmeleri veya spazmları: Sinir sıkışması, sinirlerin normal fonksiyonunu bozarak kaslarda seğirmeler veya spazmlara neden olabilir.
Bu hastaların pek çoğu özel sara ilaçları (Gabapentin, Pregabalin, Karbamazepin, Lamotrigine vb.), beyin hormonları üzerinden etki eden ilaçlar (amitriptilin, venlafaksin, duloksetin vb.), özgün kas gevşeticiler ve morfin türevleri gibi ilaçlar ile tedavi edilir.
Hastanın yaşı, yaralanma tipi sigara kullanımı vb. faktörlere bağlı olmakla birlikte genellikle sinir tüpleri içinden fibriller günde ortalama 1 mm ilerler. Bu nedenle duysal iyileşmenin sağlanması yaralanmanın hedefe olan uzaklığına bağlı 1-2 ay ile 6-8 ay gibi süreler alabilir.
Sinir sıkışması kendiliğinden geçer mi? Ağrı ve uyuşukluk ile belirti veren bu hastalığın kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Bu yüzden, vakit kaybetmeden Beyin ve Sinir Cerrahisi hekimine başvurulmalıdır.
Ameliyat 5-15 dakika kadar sürer. Hasta aynı gün taburcu edilir. Ameliyat sonrası ağrı olmaz yada olsa dahi minimaldir ve ağrı kesicilerle kolayca kontrol edilir. Ameliyat sonrası el kullanımına birkaç gün içinde başlanır.
Sinir sıkışması ameliyatının cerrahi tedavi olarak seçilmesinin nedenleri arasında; bazı kişilerde hastalığın belirtileri çoğalmış ve ağrılar dayanılmayacak bir hal almışsa, kişide yavaş yavaş his kaybı oluşumu meydana gelmişse cerrahi tedavi olarak ameliyat tercih edilmektedir.
Karpal Tünel Sendromu Ameliyatı
Lokal anestezi ile yani el bileği uyuşturularak ve hasta uyutulmadan yapılan bir müdahaledir. Hastayla sohbet ederek yaklaşık 15 dakikada operasyon bitirilir. Ameliyat sonrasında hastanın el bileği parmaklar açıkta kalacak şekilde sarılır.
Güne başlarken; sabah uyanır uyanmaz ele kaynar olmayacak ısıda sıcak bir duş uygulayın, sıcak su torbası ile elinizi ısıtın. Böylece o bölgedeki yapışıklığı azaltmış oluyorsunuz. Ardından bileğinizde gece boyunca oluşan sertliği azaltmak için germe egzersizleriyle bilek ve parmaklardaki eklemleri, bağları rahatlatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri