Buzdolabında 3 hafta kadar bırakılan sucukların kurutma işlemi tamamlanmaktadır.
Bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kurutma işleminin ılık ve güneş almayan bir ortamda gerçekleştirilmesi gerekir. Bu uygun ortamda, sucuklar iplere asılır ve bekletilir. Eğer sucukları asacak için uygun yeriniz ve malzemeniz yoksa, gazete kağıtları üzerine de dizebilirsiniz.
Yaş Sucuk Kaç Gün Kurutulur ? Sucuk kurutma işlemi yapılırken belirli bir süre sucukların havada asılı kalması ve birbirine değmemesi gerekir. Yaş Sucuk Kaç Gün Kurutulur ? Araştırıldığında ise ortaya çıkan tablo ortalama olarak 6-12 saat aralığında sucukların askıda kalması gerektiğidir.
Kurutma yöntemi için ilk olarak sıcak ve güneş almayan bir ortam belirleyin. Bu ortamda sucukları asarak kurutabilirsiniz. Eğer asacak yerini yoksa, gazete sererek sucukları üzerine dizin. Gazete sucuğun nemini alarak kısa sürede kurumasını sağlar.
Sucuğu bir peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklamak, sucuk saklama yöntemleri arasında en sık bilinenidir. Buradaki amaç nemli olan sucuğun neminin kendi içerisinde sıkışmamasını sağlamaktır. Bu nedenle eğer buzdolabı poşetine koysanız dahi, poşetin ağzını mutlaka açmalısınız.
İlgili 42 soru bulundu
Çiğ sucuk yemek mideye ciddi derecede zarar verir. Çiğ olarak tüketilen sucuk midede kramp, yanma gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Düzenli olarak sucuğun çiğ tüketilmesi ise midede yara oluşumuna neden olabilir.
Ayrıca mekanik yöntemlerle kanatlı hayvanların karkaslarından ayrılan etlerin salam, sucuk gibi ürünlerde kullanımına izin verildi. AA'nın haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı'nın döner ve köfte standartlarında değişiklik yapan tebliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Hemen tüketilmeyecek olan sucuklar, derin dondurucuya kaldırılarak orada bırakılabilir. Buzdolabında 3 hafta kadar bırakılan sucukların kurutma işlemi tamamlanmaktadır.
- Öncelik yatacak ve güneş almayan bir ortam belirlenmelidir. - Daha sonra bu ortamda sucuklar asılmak suretiyle kurutulmaya bırakılabilir. - Eğer asacak yer yok ise, o vakit bir gazete üzerine sucuklar serilebilir. - Özellikle gazete sucuğun nemini alarak kısa süre içerisinde kurutabilmektedir.
“Sucuk pişerken neden dağılır?” diye merak ediyor ve karşılaştığınız bu sorunu çözmek istiyor olabilirsiniz. Böyle bir problemin meydana gelmesinde sucukların yapım sürecinde iyi doldurulmamış olmaları ya da yağ oranının yanlış ayarlanması söz konusu olabilir.
Evde yapılan sucuklarda, nitrit, nitrat ve glutamate gibi kanserojen kimyasal katkılar kullanılmadığından hem lezzetli hem de sağlıklıdır.”
Sucuğu buzdolabında muhafaza etmek, en yaygın yöntemdir. Sucuğun üstündeki jelatin çıkarılmamalı ve sucuk peçeteye sarılmalıdır. Eğer bu noktada, bir buzdolabı poşeti kullanılacaksa poşetin ağzı açık bırakılmalıdır. Sucuk, zaman zaman nemli ve temiz bir bez ile silinmelidir.
Sucuk, salam, pastırma gibi yiyecek maddelerinin alış ve satış müddetleri içinde verebileceği fire nispeti asgari %3, azami %8'dir.
Endüstriyel olarak piliç etinden de olmak üzere sucuklar imal ediliyor. Tavsiye ettiğimiz ise yüzde 100 dana eti olan sucuktur. Maalesef tavuk ve piliç eti normal tüketimin haricinde fabrikalarda yapılıyor. Tavuk etinden imal edilen sucuk 15 TL ile 30 TL arasında değişkenlik gösteriyor.
Uygun ateş derecesi orta derece olacaktır. Sucuğun çok fazla pişmemesi gerekir, her bir yüzünün ayrı ayrı çevrilerek pişirilmesi daha sağlıklıdır. Eğer sucukları fazla pişirirseniz, sucuklar kuruyacaktır. Sucukların rengi hafifçe değiştiğinde tavayı ocaktan almanın vakti gelmiş demektir.
Doğru şekilde saklanmayan sucuklarda maya ve coclar, hızlıca ürer ve bu üreme dış tabakada beyaz bir madde oluşturur. Beyaz tabaka sucuğun bozulduğunun bir işareti değildir.
İyi bir sucukta yağ oranı yaklaşık %30 olmalıdır. Nem miktarı %40 , tuz oranı %5 ve ph değeri de 5.4-5.8 arası olmalıdır. Fermente üretilmiş ürünler tercih edilmeli, sucuk ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Eğer sucuğun üzerinde içerikleri belirtilmemişse, tercih edilmemelidir.
Fermente sucuk, işlem görmüş sucuktur. Fermantasyon işlemi ise bazı mikroorganizmaların çiğ etin içinde bulunan karbonhidratları dönüştürmesidir. Böylelikle, sucuğun pH değeri düşürülür ve bu da bağırsaklar ve sindirim sistemi için faydalı bir işlem olur.
Yağlı et, sucuğun hem yumuşak olmasını ve daha lezzetli olmasını olanak sağlar bu nedenle seçtiğiniz sucukları seçerken içerisinde %100 dana etiyle birlikte yağ oranına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Sucuk yapmak istiyorsanız kaburga ve döş etinden kıyma çektirerek daha lezzetli sucuklar hazırlayabilirsiniz.
prof.dr.mehmet demirci'ye göre, et ve et ürünlerinin içinde bulunan doymuş yağ asitleri genel olarak oda sıcaklığında katıdır ve erime sıcaklıkları da vücut ısımızın üzerindedir. bu sıcaklık, 42-50 derece arasıdır. dolayısıyla bu yağı kendi ısımızla eritemediğimiz için, sıcak yeriz ki hazmı kolaylaşsın.
Işıl işlem görmüş sucukların tıpkı fermente sucuklar gibi bir hazırlık aşaması olurken her iki sucuk türü de aynı biçimde hazırlanır. Etler çeşitli baharatlarla harmanlandıktan sonra özel kılıflara hava almayacak şekilde doldurularak belirli koşulları sağlayan ortamlarda kurutulur.
İyi Sucuk Pişirildiğinde Aşırı Yağ Bırakmaz
Sucuğun dış yüzeyinin kuru olması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Ümit Gürbüz "Sucuk elle kontrol edildiğinde çok yumuşak ya da çok sert olmaması önem taşır, kesildiğinde ise, daha yumuşak yapıda olan orta bölümü bıçağa bulaşmamalı" şeklinde konuştu.
sucukların kılıfa konulma esnasına kadar fazla bir fark yoktur . kılıfa konulduktan sonra fermente sucuk ekstra bir işlem görmez ve kendi kendine bırakılarak kuruması, olgunlaşması beklenir. ısıl işlem görmüş sucuklarda ise bu olgunlaşma sürecine ısıyla müdahale edilir ve son ürün çıktı süresi kısaltılır.
İşlenmiş et ürünlerinin bazıları; pastırma, jambon, sosis, sucuk, salam, salamura et, kurutulmuş et, konserve et ve et bazlı soslardır.
Sucuklarımız kesinlikle fabrikasyon ürünü değildir. Sucuklarımızda %75 dana eti, lezzet vermesi adına %25 de yağ bulunmaktadır. İçeriğinde sarımsak ve kendimize özgü özel baharat kullanılmaktadır. Ek olarak sucuğa tadını vermesi adına doğal Nitritli tuz kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri