Kaşar peyniri, yağ oranı bakımından yüksek bir besindir. Fazla tüketildiği zaman kişide kilo alımına sebep olur. Aynı zamanda kolesterol yüksekliğine de yol açabilir. Laktoz intoleransı olan kişilerde bazı sindirim problemleri de görülebilir.
Kaşar peynirinin içinde yer alan yüksek kalsiyum miktarı sayesinde kemik erimesi riskini en aza indirir. Aynı zamanda çocukların diş sağlığı ve kemik gelişimi için düzenli bir şekilde kaşar peyniri tüketmesi, sağlığı bakımından çok faydalıdır.
Kaşar loru besin değerleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerdiği yüksek protein değeri sayesinde besleyici ve kas yapımında faydalıdır. Sporcular ve hamileler için tavsiye edilir. Üstelik kaşar loru kalori açısından kıyaslandığında diğer kaşarlara göre oldukça düşüktür.
Kaşar peyniri diğer süt ürünleri gibi insan vücudu için birçok fayda sağlamaktadır. Kaşar peyniri içeriğinde yüksek oranda bulunan vitaminler ve mineraller ile sağlıkla tüketebileceğiniz bir gıda maddesidir. Protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin olan kaşar peynirinin kalori miktarı da yüksektir.
Özelliği: Bol miktarda protein içeren kaşar peyniri, ayrıca önemli bir kalsiyum ve A, B6, B12 vitamin kaynağıdır. Ne kadar: Haftada iki kez 50 gramı aşmayacak şekilde tüketilebilir. 100 gramı: 387 kalori, 33.5 gr protein, 28.1 gr yağ, 1.159 mg kalsiyum, 373 mcgr A vitamini.
İlgili 31 soru bulundu
İçerisinde minimum doymuş yağ barındıran bu peynir çeşidi, sağlıklı olduğu için tüketimi önerilen bir besin türü olarak bilinir. Tam yağlı peynire nazaran, içerisinde daha az yağ barındıran bu peynir, sahip olduğu yüksek protein, kalsiyum ve fosfor oranından dolayı, neredeyse her diyetin ilk kalemi olmayı başarır.
Kaşar peyniri, sütten elde edilen bir peynir çeşididir. Çiğ sütün mayalama, haşlama, yoğurma, dinlendirme gibi bir dizi süreçten geçmesiyle sofralarımızda yerini alır. Kaşar peyniri, türüne göre olgunlaştırılarak ya da olgunlaştırılmadan tüketilebilen yarı sert yapıya sahip bir peynir çeşididir.
Kalsiyum içerdiğinden dolayı ağız diş sağlığı açısından da faydalı etkileri vardır. Ayrıca sindirimi kolaylaştıran özelliği sayesinde mide şişkinliği, gaz gibi sorunları da giderir. İçerdiği antioksidanlardan dolayı vücudumuzdaki enfeksiyon oluşma riskini düşürür.
Peynir yedikçe veya süt içtikçe beyninizde morfin türevi olan kazomorfinler oluşur. Bu maddeler de beyinde hoşnutluk hissi oluşturur ve fiziksel olarak daha fazlasını istersiniz. Bu bağımlılık döngüsünü kırmak için tek yol, onu tamamen kesip atmaktır.
Kaşar, koyun, inek veya keçi sütünden yapılan sarı renkli sert bir peynirdir.
Peynir çeşitleri arasında protein miktarı fazla ve yağ miktarı en az olan besindir. Beyaz peynir ve kaşar peynirin iki katı proteine sahiptir. Spor sonrası artan protein ve mineral ihtiyacının sağlıklı karşılanmasını sağlar. Her gün 1/ 4 su bardağı lor peynirini kahvaltılarınızda veya salatalarınızda tüketmelisiniz.
Diğer peynirler gibi vücut sağlığı açısından çok önemlidir. Ekremoğlu peynirleri coğrafi tescilli peynirler olduğundan kaşar peynirleri de güvenle tüketilmektedir.
Kaşar Peynirinde tercihi Sütaş
En çok tüketilen ikinci peynir türü olarak karşımıza çıkan kaşar peynirinde de zirvede yine Sütaş (yüzde 26,9) ve Pınar yer alıyor (yüzde 12,3). Sektöre 2013 yılında giriş yapan Torku yüzde 9'la en çok tercih edilen üçüncü marka olurken onu yüzde 8,6'yla İçim takip ediyor.
İçindekiler: Pastörize inek sütü, peynir mayası, tuz (NaCl), peynir kültürü. Alerjen bilgisi: Laktoz içerir.
100 gram kaşar peyniri ortalama 350 kalori içermektedir. Ayrıca; 26.99 gram protein, 2.56 gram karbonhidrat ve 26 gram yağ içermektedir. İyi bir protein ve yağ kaynağı olan kaşar peyniri, bazı temel vitamin ve minerallerin de iyi bir kaynağıdır.
Süzme Peynir
İnek sütünden elde edilen ve birçok farklı versiyonu bulunan süzme peyniri besin değeri en yüksek peynirlerden biri. Yapılan araştırmalar 200 kalori değerindeki bir kase süzme peynirde ortalama 26-28 gram protein bulunduğunu gösterirken bu peynir türü güçlü bir kalsiyum, selenyum ve fosfor kaynağı.
Tereyağı, ve zeytinyağının öneminden sık sık öneminden bahseden İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, Ülke TV'de Sıradışı programına çok özel açıklamalarda bulundu. Karatay, Çiğ sütle yararlı probiyotikleri vücuttan öldürmüş oluyoruz. Bu yüzden pastörize sütleri tüketmemeli, alınan çiğ sütü ise pişirerek içmelidir.
Kuru üzümü, yaş üzüm ve ceviz, badem ile yemek sünnettir
Ziyad Bin Ebi Hind (ra) anlatıyor: “Peygamber Efendimize kuru üzüm gönderdi, bunun üzerine şöyle buyurdu: “Kuru üzüm ne güzel yiyecektir.
Kaşar peyniri, yağ oranı bakımından yüksek bir besindir. Fazla tüketildiği zaman kişide kilo alımına sebep olur. Aynı zamanda kolesterol yüksekliğine de yol açabilir. Laktoz intoleransı olan kişilerde bazı sindirim problemleri de görülebilir.
Süt, yoğurt, peynir gibi inek sütünden elde edilen besinler gaz problemi yapabilir .
Eski kaşar, fıstık, yağlı pirzola ve reflü
Bu gıdaların ortak paydası hepsinin çok yağlı olmasıdır. Yağlı gıdalar mide boşalımını geciktirir. Mide boşalımı geciktiğinde basınç yüksek kalacağından mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçışı hızlanacak ve kolaylaşacaktır.
En kaliteli, geleneksel kaşar peyniri koyun sütünden yapılmaktadır. Günümüzde ise yapımında inek ve koyun sütü karışımları tercih edilmektedir. Bazı yörelerde keçi sütü de eklenmektedir.
Tüketicinin kaliteli taze kaşar peynirini seçerken; sert yapılı, kendine has kokulu, süt tadında ve sarımsı renkte olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Kalitesiz taze kaşarın ise aşırı sarı renkte veya kahverengiye dönük, yumuşak yapılı, margarin tadı verdiğini ve kesim sırasında ise bıçağa yapıştığını belirtiliyor.
Yapılan araştırmalara göre Kars Eski Kaşarı, K2 vitamini açısından çok zengindir. K2 vitaminin ispatlanan en belirgin özellikleri ise damarlarda kalsiyum birikmesini önlemek, kemikleri güçlendirmek ve kanser hücrelerinin bölünüp çoğalmasına olan yavaşlatıcı etkileridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri