Kaşe yaptırma süresi genellikle aynı gün içerisinde hazırlanır.
Talep edilen kaşeler standart kaşeler içinde bulunuyorsa, kaşenin basımı 10 ile 15 dakika içinde gerçekleşiyor. Standartların dışında ya da özel bir kaşenin yapılması isteniyorsa, en geç aynı gün içinde kaşenin yapımı tamamlanabiliyor.
Kaşe nerede ve nasıl yaptırılır? Kaşe genellikle matbaa ve kırtasiyeler de yaptırılır. Yada online satış siteleri üzerinden de sipariş verilmektedir. Kaseyaptirma.com adresi üzerinden de kaşe siparişi verebilirsiniz.
Seslendirme sanatçılarının kazançlarını belirleyen en önemli faktörlerden birisi; “kaşe bedeli” adı verilen bedeldir. Kısaca popülaritesinin bedelidir. Bu bedel, sanatçıların ses vereceği projeler için belirledikleri çalışma ücretleridir ve bu ücretler projenin içeriğine göre değişkenlik gösterebilir.
Firma Kaşesi Nerede Yapılır? En güvenilir ve hızlı kaşe yaptırılan yerler genellikle matbaalardır. Firma kaşesi gibi resmiyet taşıyan kaşeler genellikle muhasebeciler tarafından yaptırılır. Muhasebeci muhasebesini tuttuğu tüm firmaların her türlü resmi bilgisini barındırmakta ve hızlı bir şekilde kaşe yaptırmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Şirket kaşelerinde bulunması gereken pek çok unsur vardır. İsim ve ünvan, sicil numarası, vergi dairesi ve numarası, işletme bilgileri, mail adresi ve varsa web sitesi bilgileri yer almalıdır. Örnekleri inceleyerek ürünleri kişiselleştirebilir, kendinize özgü kaşelere sahip olabilirsiniz.
Kaşe, aynı zamanda resmi veya özel amaçlı işlerde kullanılabilen, kauçuk ya da lastik üzerinde bulunan şirket veya şahsa ait bilgilerin kağıt üzerine baskı yoluyla yazılmasını kolaylaştıran bir çeşit mühür veya damgadır.
Şirket kaşesi, bir şirketin yasal varlığına işaret eder ve işletmenin resmiyetini sağlar. Ayrıca, belgelerin sahte olmadığından emin olmak için kullanılır. Şirket kaşesi, herhangi bir şirket için önemli bir araçtır.
eleman.net verilerine göre, Seslendirme Sanatçısı 2023 yılında ortalama 18.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Seslendirme Sanatçısı , Ocak 2023 yılında ortalama 14.300 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.756 TL maaş alıyordu.
Şirket kaşesi örnekleri, temelde taşıdığı ana bilgilerin dışında eklenmek istenen bilgilere de açık olarak tasarlanır. Şirket kaşesinde olması gerekenler isim, soyisim, adres ve telefon bilgileri şeklinde sıralansa da vergi dairesi ve numarası, şirketin sicil numarası gibi bilgiler de kaşe üzerine eklenebilir.
Türkiye'de kaşe kullanımı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve Türkiye Noterler Birliği'nin düzenlemelerine göre zorunlu tutulmuştur. Bu nedenle, tüm şirketlerin kaşe kullanması gerekmektedir. Kaşelerin basımı, şirketlerin ticaret sicil gazetelerinde yayınlanan bilgilerine göre yapılır.
Firma ve şirket kaşeleri genellikle faturalandırma ve resmi belgeler üzerinde kullanıldığından dolayı standart ölçülerde yapılmaktadır. Marka kaşesi üzerinde şirket ve firmaya ait olan kurumsal isim, adres bilgisi, vergi numarası ve vergi dairesi, şirket veya şahsın telefon numaraları gibi özel bilgiler yer almaktadır.
Otomatik Kaşe Nedir? Belgelerin veya makbuzların mühürlenmesinde kullanılan üründür. Yakın geçmişimizde mühür ve mürekkebi ayrı olarak kullanılan bu ürün günümüzde revizyona uğrayarak kendi kendine mürekkeplenme işlemi sayesinde tüm firmalarda yerini almıştır. Çeşitli renk ve ebatlarda kaşe seçenekleri mevcuttur.
Etiket/kaşe, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne basılır. (6) Birime fiziksel ortamda gelen belgelerle ilgili havale, talimat ve benzeri işlemler, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne kaşe basılarak belge üzerinde gösterilebilir. Bu kaşenin şekli ilgili birimler tarafından belirlenir.
Kaşe üzerinde kimin adına veya kimin unvanı için yaptırıldığı mutlaka belirtilmelidir. Bu bilgiler kaşenin görünen ve okunacak şekilde bulunması zorunludur. Şirketler için kullanılan unvanlar da bu kaşelere yer edinmelidir. Kaşe bir kişiden ziyade şirketi temsil eden bir obje olarak da karşımıza çıkabilir.
'Devlet Sanatçıları'na maaş ödenmiyor, vefat ettikleri zaman yakınlarına aylık bağlanmıyor.
Genel olarak, Türkiye'de müzisyenlerin ortalama aylık brüt maaşı 13.000 TL ile 28.000 TL arasında değişebilir.
Seslendirme Sanatçısı Ne Demek? Seslendirme Sanatçısı; film, dizi ya da reklamların konuşmaları, stüdyo ortamında seslendiren kişidir. Türkiye'de genellikle yabancı dillerde hazırlanan filmlerin dublajlanması sürecinde Seslendirme Sanatçılarına ihtiyaç duyulur.
Şirket yetkilisinin adı soyadı imzası yeterlidir. Kaşe zorunluluğu yoktur. Söz konusu olay Ciro imzası ve şirket adı belirten hiçbir ibare yok sadece ad - soyad imza. hımm.. o zaman bu durumda kişi kendi adına ciro etmiş olur ve ciro silsilesindeki borçlular arasına o da katılır.
Kaşede ne yazar sorusuna ise genellikle şirket veya kurum adı, adresi, telefon numarası ve T.C. kimlik numarası gibi bilgilerin yer aldığı yanıtı verilebilir. Kaşenin basıldığı dokümanda kaşeyi basan kişinin unvanı da yer alır. Bu anlamda kaşelerin bir bakıma yetki verme mührü olduğu söylenebilir.
İlk Kez Kaşe Yaptırıyorsanız Kaşede Olması Gerekenler
Tescil edilen ticari işletmenin ismi ve unvanı, kaşenin içerisinde bir yerinde okunaklı bir şekilde yazılmak zorundadır. Bunun için ideal boy olan Imprint 8913 58x22mm kaşesi kullanılabilir. Kaşede bulunması gereken bilgilerden biri de sicil numarasıdır.
Yargıtay'a göre şirket kaşesinin dışında atılan imza şirket yetkilisinin şahsen sorumluluğunu gerektirir. İki imza da şirket kaşesi üzerinde ise şahsen sorumluluk söz konusu olmaz. Şahsen sorumluluğun söz konusu olması için şirket kaşesinin dışında senet üzerinde açığa imza atılması gerekmektedir.
MADDE 16- İmza atamayanlar, imza yerine usulüne göre onaylanmış olması koşuluyla, parmak izi, el ile yapılmış bir işaret ya da mühür kullanabilirler.
Kaşe Nedir? Resmi işlemler için firma ve kişilerin işi onaylama adına yaptıkları işlemlerden biri kaşe basmaktadır. Üzerinde firma iletişim bilgilerinin yer aldığı kaşeler kişisel olarak hazırlanmaktadır. Verilen bilgiler doğrultusundan istenilen yazı fontu ve ölçüde özel kaşe üretimi yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri