Özellikle gramajı ve sık dokuması kış için önemli özelliklerin içinde yer almaktadır. Kaşeler unisex kumaş tarzı olmakla birlikte Kadınlar için Maskülen kıyafet tarzlarda yakalanmaktadır. Kaşe genel olarak ; Manto, Ceket, Kaban, Yelek, Takım Elbise, Etek, Pardesü, Kaşe Mont gibi modeller de rahatlıkla kullanılmaktadır.
Kaşe kumaş kışlık mont, kışlık yelek, kışlık kaban, etek, elbise, ceket ve takım elbise gibi kıyafetlerde kullanımı yaygın olan bir kumaş çeşididir. Bunlarla birlikte pardesü ve manto yapımında kullanılan kumaşlar arasında tercih edilmektedir.
Kaşe Kumaş Kullanım Alanları Nelerdir? Genelde kaşe kumaşından kabanlar yapılır. Kaban dışında mont, pardösü, etek, tayyör, takım elbise, yelek, ceket ve manto, atkı gibi birçok giyim ürününde kullanılmaktadır.
Kumaşın kalitesi dokuması ile ilgilidir bu nedenle sık dokunan bu kumaş türü çok daha kaliteli bir yapıya sahip olur. Kolay kuruyan yapısıyla kış aylarında tercih edilir. Mont, etek, kaban ve ceket gibi birçok giyim ürününde kullanılır. Yağışlı havalarda su tutmayan yapısı ile ideal bir kullanım sunar.
Kurumsal faturaya uygun! Cevap: Kaşe kumaş kalın yapıda olan ve sıcak tutan bir kumaştır. Su tutmayan ve oldukça kolay kuruyan bir kumaştır.
İlgili 16 soru bulundu
Açıklama. Kaşe kumaş kışlık bir kumaştır. Tüylenme yapmaz tok bir duruşu vardır. Yünlü yapısından dolayı kış aylarında sıcak tutar.
Kaşe kabanlar tüylendiğinde kolay bir şekilde temizlenebilen kumaşlardır. Tüylenen tüm kıyafetlerde olduğu gibi kabanlarda da akla ilk gelen yöntem jilet kullanımıdır ancak burada keskin bir jiletin kıyafete zarar verme ihtimali olduğunu da hatırlatmakta fayda var.
Rüzgâr, yağmur, kar gibi soğuk havaların ve kış aylarının getirdiği hava durumları için kaşe kaban kullanımı koruyucu bir etki sağlamaktadır.
Su tutmayan ve oldukça kolay kuruyan bir kumaştır. Bu neden ile yağışlı havalarda giyilebilir. Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır.
Kırışma yapmaz şık bir yapısı vardır. Kaşe kumaş sık dokunmuş bir kumaştır bay bayan kullanılmakta ağır olmayan hafif bir kumaştır. Kullanımı: Manto , Kaban , Ceket, Pardesü, Kap , Şal İnce Olan Kaşe Kumaş İse pantolon Yapımında da Uygundur.
Kaşe kabanların temizlenmesi için genellikle kuru yıkama tavsiye edilir. Ancak bazı kabanlar makinede yıkama için de uygundur. Bu durumda üretilen paltoların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Kaşe kabanları daha yüksek bir sıcaklıkta yıkamak kumaş yapısını bozma riski taşır.
Günümüzde, tişört üretiminde ketenden pamuğa, ipekten polyestere pek çok farklı kumaş kullanılmaktadır. Bunlar içerisinde tişörtler için en uygun olanlar ise pamuk ve polyesterdir. Bu iki kumaş bir arada kullanıldığında hem tişörtün sıcağı çekmesini engeller hem de terlemeyi en aza indirmeyi sağlar.
yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilir.Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır. Sıcak koşullarda rahatlıkla tercih sebebi olabilecek bir dokuya sahiptir..
Şık ve tarz görüntüsüyle sıklıkla tercih edilse de ''Kaşe kaban sıcak tutar mı?'' sorusu da çok sık soruluyor. Kaşe kabanlar yünlü malzemeden üretildiğinden kışın sıcak tutma konusunda oldukça başarılı.
Kaşe kabanların tercih edilmesindeki en önemli noktalar tarzı ve duruşu olabilir. Fakat bunun yanında sıcak tutması da ciddi bir tercih sebebi. Kaşe kabanların genelde kalın ve uzun oluşu soğuğu ciddi anlamda kesiyor. Bu sayede kış aylarını sıcak ve tarz geçirmenize imkan sağlıyor.
Kaliteli bir kaşe kaban kumaşı yumuşak olmalıdır. Bu yüzden kaşe kabanınızın pamuklu olması gerekir. İçi astarlı kaşe kaban sizi kışın soğuk günlerinde korurken, terlemenize de engel olur. Kısacası kaşe kaban alırken kumaşın yumuşak olmasına ve kabanın içerisinde astar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Kaşeler, resmi belgelerin ise bulunması şart olan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaşenin kullanım amaçlarından en önemlisi, belgeye resmi bir hüviyet kazandırması ve belgenin hangi kurum ve kuruluşa ait olduğunu göstermesidir. Kaşeler, birçok kuruluş tarafından ıslak imza olarak da kullanılmaktadır.
Standart kaşeler genellikle siyah renlik olarak tasarlanıp uygulanır. Kaşeler standart siyah renklerde olabileceği gibi farklı renkli olarak da tasarlanıp uygulanabilmektedir. Ancak renkli kaşeler de maksimum 4 renk (siyah-mavi-yeşil-kırmızı) kullanılabilmektedir.
Bu tür kaşeler; askerler, avukatlar, savcılar ve polisler tarafından sıklıkla kullanılır. ünvan kaşelerinin yanı sıra şirket kaşeleri de mevcuttur. Şirket kaşeleri farklı tasarımları ve işlevi ile her dönem ilgi görür. Şirket kaşesi örnekleri çeşitli yazı boyutları ve renkleriyle pek çok alternatif sunar.
Kıyafetlerinizin çoğunlu ile uyumlu olabilecek renkte bir kaşe kaban modeli seçmenizi öneririz. Bu nedenle siyah, krem, taba ve gri gibi klasik renkler kurtarıcı olacaktır. Bordo, kırmızı, fuşya ve yeşil renklerinde kaşe kabanlar çok güzel olsa da bu tarz renkleri çok fazla kombinde kullanma imkanı bulamayabilirsiniz.
Kaşe kumaş (Alm. Kashastoff, Fr. kasha, İng. kasha fabric), ince numara strayhgarn iplikten, 2/2 dimi örgü yapısında dokunmuş, kuvvetli bir dinkleme işlemi yapılmış, yüzeyi havlandırılmış ve keçeleştirilmiş, takım elbise, pantolon, pardösü gibi ürünlerde kullanılan yünlü kumaşlardır.
Palto ve kaban arasındaki fark nedir? İşte sık sık karıştırılan kaban ve palto arasındaki fark… Birbirlerine çok benzetilen kaban ve palto arasında uzunluk farklı var.Paltolar genellikle dizin aşağısına kadar uzanırken; kabanlar daha kısadır. Kaban, palto yerine giyilen, kalçaya kadar örten üst giysisi.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Kaşe kaban çamaşır makinesinde yıkanıyor ise ( hassas kumaşlar ) elde yıkama ayarında yani sıktırılmalıdır. Elde yıkanabilenler için sadece soğuk su ve yün için üretilmiş yumuşak bir deterjan kullanın. Ceketi beş ila on dakika suda bekletin.
Kış aylarının kumaşı olan kaşe kumaş tok ve kalın bir yapıya sahip olduğu için sıcak tutar. Kaşe Kumaş Esneyebilir mi? Kaşe kumaş ince iplikler kullanılmış ve sık dokunmuş kalın bir yapıya sahip olduğu için esneme yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri