Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır. Ağır olmayan hafif bir kumaştır. İnce örgüler ile örülüp, keçeleştirilmiş olan bir kumaştır.
Kaşe kumaşlar, D 2/2 örgüsüyle, ince numara strayhgarn iplikten dokunur. Dokunan kumaş ağır bir dinkleme işlemiyle keçeleştirilir ve bir yüzeyi havlandırılır. Düz renk elbiselik ve döpiyeslik kumaşlardır.
Kaşe kumaş ince iplikler ile strayhgarn adı verilen iplikler ile dokunmuş bir yandan keçeleştirilerek diğer yandan hava alması sağlanmış bir dokuma çeşididir. Kaşe kumaşın en belirgin özelliği ağır ve düz bir yapısının olmasıdır. Genel kullanımda kalın olarak kullanılmaktadır.
Kaşe yaptırmak için gerekli belgeler;
Kaşe yaptırmak için herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur, isteyen herkes kaşe yaptırabilir. Yaptırdığınız kaşe şirket kaşesi ise bilgilerin vergi levhası ile karşılaştırılması germektedir. Kaşede yanlış ve eksik bir bilgi olması sizlere sorun yaratabilir.
Kaşe kumaş, pamuk, polyester, viskon gibi farklı dokuma türlerinden üretilen, sıkı ve düzgün bir yapıya sahip bir kumaş türüdür.
İlgili 16 soru bulundu
Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır. Ağır olmayan hafif bir kumaştır. İnce örgüler ile örülüp, keçeleştirilmiş olan bir kumaştır. Doğal olarak kendinden soluk bir görüntüye sahiptir.
Kaliteli bir kaşe kaban kumaşı yumuşak olmalıdır. Bu yüzden kaşe kabanınızın pamuklu olması gerekir. İçi astarlı kaşe kaban sizi kışın soğuk günlerinde korurken, terlemenize de engel olur. Kısacası kaşe kaban alırken kumaşın yumuşak olmasına ve kabanın içerisinde astar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Daha önce de belirtildiği gibi, kaşe üretimi için daha kalın kauçuk kullanılır. Bu, gravür derinliğinin daha büyük olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, lazer tüpünün gücü, mühür üretmek için kullanılandan daha yüksek olmalıdır. Bir diğer önemli nokta da kaşelerin birkaç tirajda işleniyor olmasıdır.
Tüm firmalar tarafından yaptırılması ve kullanılması zorunlu olan kaşe, ait olduğu firma ya da sahibinin bilgilerini taşır. Pratik olduğu için iş hayatında çoğunlukla kaşe tercih edilir. Özellikle muhasebe kayıtları ve diğer resmi evraklarda kaşe kullanımı okudukça yaygındır.
Kaşenin kişi veya kurumlarca kullanılması, yasal sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Çünkü kaşe bir simgedir, o kurum veya kuruluşu simgeler ve temsil eder. Ve bu şekilde kabul edilir.
Kaşe kabanlar tüylendiğinde kolay bir şekilde temizlenebilen kumaşlardır. Tüylenen tüm kıyafetlerde olduğu gibi kabanlarda da akla ilk gelen yöntem jilet kullanımıdır ancak burada keskin bir jiletin kıyafete zarar verme ihtimali olduğunu da hatırlatmakta fayda var.
Rüzgâr, yağmur, kar gibi soğuk havaların ve kış aylarının getirdiği hava durumları için kaşe kaban kullanımı koruyucu bir etki sağlamaktadır.
Kaşe Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Kaşe kumaşın dokusu itibariyle suyu içerisinde tutmama özelliği bulunmaktadır. Kaşe kumaşlardan dış giyim ürünleri dikilmektedir.
1- Polyester: Özellikle kadın giyim ürünlerinde pamukla birlikte sıklıkla kullanılan bir kumaş türüdür. En önemli özelliği çabuk kurumasıdır. Bu nedenle yağmurluk, mont ve kaban gibi kışlık giyimlerde tercih edilir.
Kaşmir, Hindistan'ın Kaşmir bölgesinde yaşayan keçi türünden elde edilen bir kumaş türü olarak tanımlanıyor. Oldukça yumuşak ve ince yapılı olan kaşmir, keçiler üzerinden taranarak toplanıyor.
Şık ve tarz görüntüsüyle sıklıkla tercih edilse de ''Kaşe kaban sıcak tutar mı?'' sorusu da çok sık soruluyor. Kaşe kabanlar yünlü malzemeden üretildiğinden kışın sıcak tutma konusunda oldukça başarılı.
Yasal Düzenlemeler: Her ülkenin kendi yasal düzenlemeleri vardır ve bu düzenlemeler kaşe kullanımını ve imza gerekliliklerini belirler. Bazı ülkelerde, belirli belgelerin geçerli olması için hem imza hem de kaşe gereklidir. Ancak, bazı durumlarda imza veya kaşe tek başına yeterli olabilir.
Talep edilen kaşeler standart kaşeler içinde bulunuyorsa, kaşenin basımı 10 ile 15 dakika içinde gerçekleşiyor. Standartların dışında ya da özel bir kaşenin yapılması isteniyorsa, en geç aynı gün içinde kaşenin yapımı tamamlanabiliyor.
Türkiye'de kaşe kullanımı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve Türkiye Noterler Birliği'nin düzenlemelerine göre zorunlu tutulmuştur. Bu nedenle, tüm şirketlerin kaşe kullanması gerekmektedir. Kaşelerin basımı, şirketlerin ticaret sicil gazetelerinde yayınlanan bilgilerine göre yapılır.
Kumaşın kalitesi dokuması ile ilgilidir bu nedenle sık dokunan bu kumaş türü çok daha kaliteli bir yapıya sahip olur. Kolay kuruyan yapısıyla kış aylarında tercih edilir. Mont, etek, kaban ve ceket gibi birçok giyim ürününde kullanılır. Yağışlı havalarda su tutmayan yapısı ile ideal bir kullanım sunar.
Özellikle gramajı ve sık dokuması kış için önemli özelliklerin içinde yer almaktadır. Kaşeler unisex kumaş tarzı olmakla birlikte Kadınlar için Maskülen kıyafet tarzlarda yakalanmaktadır. Kaşe genel olarak ; Manto, Ceket, Kaban, Yelek, Takım Elbise, Etek, Pardesü, Kaşe Mont gibi modeller de rahatlıkla kullanılmaktadır.
Standart kaşeler genellikle siyah renlik olarak tasarlanıp uygulanır. Kaşeler standart siyah renklerde olabileceği gibi farklı renkli olarak da tasarlanıp uygulanabilmektedir. Ancak renkli kaşeler de maksimum 4 renk (siyah-mavi-yeşil-kırmızı) kullanılabilmektedir.
Kaşe kabanların yıkanması, çoğu diğer kumaşlar gibi, kolay olabilir. Öncelikle, kabanın üreticisi tarafından önerilen özel bakım talimatlarına uymanız gerektiğini belirtelim. Genel olarak, kaşe kabanların ıslak bir bez ve hafif deterjan kullanarak, sıcak suyla nazikçe yıkanması tavsiye edilir.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri