Kaşık mamalarını bazıları su ile bazıları ise süt ile hazırlanır. Eğer kaşık maması sütlüyse mamanın kaynamış ve ılınmış suyla hazırlanması gerekir. Eğer kaşık maması sütsüz ise anne sütü veya formül mama ile hazırlamanız gerekir.
Anne sütü veya devam sütü ile hazırlanabilir. Bebeğin süt alerjisi varsa su ile de hazırlanabilir.
Suyla hazırlayabileceğiniz mamayı biberon ya da kaşık yardımı ile bebeğe verebilirsiniz. Hazırlanması için kullanacağınız su önceden kaynatılıp ılıması beklenmelidir, daha sonra mama hazırlanır.
Aptamil Sütlü ve Tahıllı Ek Gıdalar'dan Öneriler:
Su ile hazırlanmalıdır. Pişirilmeden hazırlanır. Muhallebi öğünü olarak da kullanılır. Bebeğinizin damak tadına göre içerisine elma, armut gibi meyveler veya pekmez ilave ederek tatlandırılabilir.
Aşağıdaki ölçülere göre hazırlanır. Aptamil Kaşık Sütlü Pirinçli; 150 ml kaynatılmış ılık suya, 5 yemek kaşığı Aptamil Kaşık Sütlü Pirinçli Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası katılarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
İlgili 39 soru bulundu
Bal, pekmez, peynir ve doğal meyvelerle tatlandırılan kaşık mamaları, bebeğinizin damak tadına hitap edecek. Hazırlanması çok kolay olan bu mamaları, bebeğiniz ek gıdaya geçtiği zaman 4. aydan itibaren tüketebilir.
Bebeklerde mide kapasitesi doğumda yaklaşık 30 ml (2 yemek kaşığı), 6. ayda 180 ml (1 çay fincanı), 1 yaşta 240 ml (1 su bardağı) kadardır. Bir öğünde bu miktarları aşmamak verilen gıdaları iyi torale etmesi açısından önemlidir.
3 aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık 150 ml kadardır. Günde ortalama 5 kere beslenebilir. 4-6 aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık 180 ml kadardır.
Mama ile devam sütü arasındaki fark nedir? Formül mama ile devam sütü arasında aslında hiç fark yok. Her iki ürün de aynı sadece farklı şekilde adlandırılıyor.
Mamayı bebeğinize vermeden hemen önce hazırlayın, bekletmeden verin. Mamanın tamamı bitmemiş ise kalan mamayı kullanmayın, dökün. Yenmemiş mama oda ısısında 1 saat beklediyse atılmalı yerine yenisi yapılmalıdır. Hazırlanmış ama bebeğe içirilmemiş formül mama buzdolabında 24 saat kadar saklanabilir.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür. Genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; keçi sütü anne sütüne daha yakın özellikler taşır. Bebekler için keçi sütü maması önerilebilir.
Belli bir miktarda kaşık maması koyarsın, üzerine de ılık su ilave edersin cıvık kıvama gelene kadar. Bebeğine de verirsin. Yemezse daha da sulandırırsın.
Kaşık biberonlar göğüs ucuna uygun yapısı sayesinde bu problemleri önlemeye yardımcı oluyor. Prematüre doğan ve emme güçlüğü çeken bebeklerin beslenmelerini kolaylaştırıyor. Kaşık biberonların bir diğer faydası da ek gıdaya geçen bebeklere kaşıkla yemek yeme alışkanlığı kazandırmak.
Her defasında, paketin içerisinden mamayı aldıktan sonra, paketin içerisindeki havayı çıkartarak fermuarı kapamanız, mamanın tazeliğini daha uzun süre korumanızı sağlayacaktır. Paketin ağzını açtıktan sonra, bir ay içerisinde mamanın tüketilmesini öneririz.
Bebeğe sütü sevdirmek için tadında biraz değişiklik yapabilirsiniz. Bebeğinizin sevdiği meyveleri sütle karıştırmak iyi bir fikir olabilir. Milkshake, meyveli dondurma ya da smoothie hazırlayarak da bebeğinize sütü sevdirebilirsiniz. Aynı yöntemi çocuk devam sütlerinde de deneyebilirsiniz.
Hipoalerjen mamaların tatları ile ilgili sorunlar olabilir. Tatlarını güzelleştirmek için mamayı hazırlayacağınız suyu vanilya çubuğu ile kaynatabilir ya da mamanın tadını artırmak için pekmez veya vanilya ekstresi ekleyebilirsiniz.
0-12'nci aylar arasında inek sütüne başlanmaması önerilir. 1 yaşından sonra bebek, inek sütünü sindirmeye hazırdır.
1 yaşını geçtikten sonra ihtiyacına göre hazır mamayı kesebilir ya da arttırabilirsiniz. Hazır mamayı bir anda kesmemeniz gerekir, her hafta bir miktar ölçek azaltarak mamayı kullanımını bitirebilirsiniz. 2 yaşından sonra normal yemekler ile çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edebilirsiniz.
Hayvan sütleri arasında en çok tercih edilen süt; inek sütüdür. İnek sütünü takiben ikinci sırada keçi sütü gelmektedir. Keçi sütünün son dönemde popülaritesinin artması ile maalesef anne sütü ve formül mama yerine, keçi sütü kullanılma oranında ciddi oranda bir artış olmuştur.
Bu ayda bebeğinize başlayacağınız ek besinler yoğurt, meyve püresi ve sebze çorbasıdır.
Pirinç unu hazmı kolay olduğundan bebeklerde 4. Aydan itibaren başlanabilir. 4 aydan önce pirinç unu maması vermek sakıncalı olabilir. Bu nedenle bebeğiniz ek gıdaya geçtiği zaman doktorunuza danışarak pirinç unu mamasını gönül rahatlığı ile bebeğinize verebilirsiniz.
6 Aylık Bebek Nasıl ve Ne Sıklıkla Beslenmelidir? 6. ayında ek gıdaya yeni başlayan bebeğiniz için hala en önemli besin kaynağı anne sütüdür. Bebeğiniz için anne sütü ana öğün olarak düşünülmeli, ek gıdalar ise ara öğün olarak planlanmalıdır. 6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir.
Bebeğiniz 6-8 ay arasında 2 ara öğün yiyebilir. Ara öğünlerin her biri, bir çay bardağı miktarında olabilir. Bebeğiniz 9-12 aylık olduğu zaman 3 öğün ek gıda verebilirsiniz. Anne sütü yetersiz olduğunda ise doktorunuza danışabilirsiniz.
Uyku öncesi sütlü ek gıda
HiPP Sütlü Kaşık Mamaları hazır ürünler olarak mevcuttur. Tek yapmanız gereken suyla karıştırmak. HiPP Organik İyi Geceler Tahıl Bazlı Ek Gıdası 6'ncı ayın sonundan itibaren devam sütünün ve tahılların bir karışımıdır.İlk olarak bu sütü bir biberonda daha sonra bir bardakta verebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri