No Nut November (Türkçe: Kasım'da boşalmak yok), katılımcılarına Kasım ayı içinde mastürbasyon başta olmak üzere boşalmanın yasak olduğu bir internet yarışıdır.
Kasım ayı sebzeleri: Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana (kırmızı ve beyaz), turp (beyaz - kırmızı - siyah), kırmızı pancar, kara lahana, bal kabağı, kereviz, karnabahar ve pazı.
İlgili 45 soru bulundu
Kasım ayı sebzeleri: Karnabahar, kereviz, ıspanak, pırasa, havuç, şalgam, soğan, lahana, brüksel lahanası, pazı, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere. Kasım ayı meyveleri: Mandalina, kivi, portakal, greyfurt, Trabzon hurması, elma, armut, muz, kuşburnu, ayva, nar, bal kabağı.
Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.
Tam zamanı: Çilek, patlıcan, domates, arpacık soğanı, erik, barbunya, madımak, ebegümeci. Yakında tezgahta: Marul, karpuz, kiraz. Zamanı geçmek üzere: Beyaz kuşkonmaz.
2023 Kasım Ayı Hangi Burç Oluyor? 24 Ekim'den 22 Kasıma kadar doğanlar Akrep burcu oluyor. 23 Kasım – 21 Aralık arası doğanlar Yay burcu oluyor.
Kasım'da doğanların burcu akrep ya da yaydır. Akrep burcu, tutkulu canlılardır. Bu tutkuları bir şeyi elde etmek istedikleri zaman arzuya dönüşebilmektedir. Bu yüzden akrep burcuna sahip olan biri, bir şeyi fazla arzuladığı zaman önüne çıkmamak en iyi seçenek olarak görülmelidir.
Kasım ayında doğanlar dolmuş olduğu gün üzerinden 2 değişik burçtan biri olabilirler. Bu bağlamda 1 ve 22 Kasım arasında doğanlar akrep burcu içerisinde yer alırlar. 23 Kasım ve 30 Kasım arasında doğanlar ise yay burcu içerisinde bulunurlar.
Türkiye'de, Atatürk devrimine değin Sümer-Babil-İbrani-Süryani-Arami Tişri den gelme ad ile Teşrin-i Sani olan ayın adı Cumhuriyet'ten sonra İkinci Teşrin, İkinciteşrin olarak kullanıldı, 10 Ocak 1945'te kabul edilen 15 Ocak 1945'te yürürlüğe giren ve dört ayın adlarını değiştiren yasa ile ayın adı kasım yapıldı.
1755 - Portekiz'de Lizbon Depremi gerçekleşti. 1922 - 623 yıl süren Osmanoğulları saltanatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararıyla sona erdi. 1954 - Cezayir Ulusal Kurtuluş Cephesi kuruldu, Cezayir Bağımsızlık Savaşı başladı. 1981 - Antigua ve Barbuda, Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını kazandı.
Neden Kasım'da Aşk Başkadır? Başta sonbaharın uğurlandığı son ayın olması, doğadaki arınmışlık hissinin tamamen gözler önüne serilmesi, sonbaharın her tonunun sokaklardan taşmış olması, haliyle insana bir melankolilik katmasıyla insan aşkta dahil herşeye farklı pencereden bakabilmektedir.
Kasım ayı lezzet açısından lüferin en iyi olduğu aydır. Lüfer ile birlikte, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın Kasım ayında tercih edilecek balıklardır. Kasım ayı torik akışının da en yoğun olduğu zamandır. Tekir, Aralık ayında bolca avlanır.
Her yıl kasım ayında erkek sağlığında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada etkinlikler düzenlenmektedir. “Movember” adı altında yapılan bu etkinliklerde başta prostat ve testis kanseri olmak üzere erkek sağlığına dikkat çekilmeye çalışılmaktadır.
Meyveler: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne. Tam zamanı: Kiraz, vişne, karpuz, kayısı, taze sarımsak, mısır, kavun. Yakında tezgahta: Üzüm, böğürtlen, incir, taze ceviz, dut. Zamanı geçmek üzere: Enginar, bezelye, kırmızı erik, marul.
Eylül ayı içerisinde sebzelerde mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber, çarliston biber, havuç, salatalık, sivribiber, taze fasulye tüketebilirken meyvelerde ise mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm tüketebilirsiniz.
Havuç çoğunlukla kış mevsiminde (aralık, ocak, şubat) yetişen bir sebzedir. Bölgenin sıcaklığına göre ağustos, eylül, ekim, kasım aylarında da tüketilmeye başlanabilir.
Kasım ayında sonbahara veda edip kış mevsimine hazırlanırken sofralarımızda yerini alacak sebzeler: Lahana, kereviz, pırasa, yer elması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı olacak. Meyveler ise: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt…
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri