Popüler iç mekan bitkilerinden olan kauçuk bitkisi, otoburların onları tüketmemesi için bir tür enzim ve toksin salgılarlar. Bitkinin kök, gövde ve yaprakları kesildiği veya ısırıldığında tahriş edici özler salgılanır. Cilde temas ettiğinde deriyi tahriş eder, yenildiğinde ise sindirim sistemine zarar verir.
Kauçuk bitkisi zehirli bir bitki değildir. Kauçuk bitkisinin yaprakları içerisinde süt benzeri bir sıvı bulunur. Bu sıvının zehirli olup olmadığı merak edilir. Kauçuk bitkisinde yer alan ve lateks olarak adlandırılan sıvı zehirli değildir.
Her şeyden önce buna dikkat etmelisiniz. Kauçuk bitkisinin yaprağı kırılınca akan süt zehirli değildir. Yalnız göz yada açık yara ile teması durumunda alerji yapabilir. Alerji yapması durumunda en yakın doktora başvurmanızda fayda vardır.
Direkt gün ışığı gelmediği, aydınlık odalarda iyi gelişim gösterir. Eğer yaprakları üzerinde siyah lekeler oluşuyorsa güneşe daha uzak bir köşeye almanız önerilir. Eğer bitkiniz uzun süre gelişim göstermez ise ışık ihtiyacı olduğuna işaret eder. Bu gibi durumlarda gün ışığı alabileceği konum tercih etmenizi önerilir.
"Zakkum, difenbahya, begonya türleri ve kauçuk türlerinin hepsi toksik bitkilerdir. Bunlarında dışında süs bitkileri ve egzotik bitki dediğimiz salon bitkisi türlerinin çoğu da toksik etkiye sahiptir. Evlerde bu tür bitkilerin bakımı da çocukların ulaşamayacağı yerlerde yapılmalı.
İlgili 36 soru bulundu
Kauçuk çiçeği ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarımızda kullanabileceğimiz iri ve hoş yapraklı bir süs bitkisidiir. Yapraklarını belirli aralıklarla yeniler. basit bakımı, hızlı gelişimi ve her ortama kolay uyum sağlamasından dolayı çokça tercih edilen bir bitkidir.
Kauçuk Bitkisi: Büyük yeşil yapraklarıyla yatak odanıza şık bir hava katacak kauçuk da bakımı kolay bitkilerden. Doğrudan güneş ışığını seven kauçuğa toprağı kurudukça su verebilirsiniz. Nemin düşük olduğu kış aylarında ise su miktarını artırabilir, spreyle yapraklarını nemlendirebilirsiniz.
Son derece hoş ve iri yapraklara sahip olan Kauçuk çiçeği, ev havasını temizleyen bitkiler dendiğinde akla gelen bir diğer bitki türüdür. Her ortama uyum sağladığı için oldukça fazlaca tercih edilen bir çiçektir.
Bu kelimenin anlamı ise oldukça ilginç. Kelime anlamı ağlayan ağaç olan bitkinin gövde yapısı akan bir suya benzediğini görebilirsiniz. Kauçuk çiçeği aynı zamanda bilimsel olarak ficus elastica veya ficus robusta olarak adlandırılmaktadır. Bu isimleri damarlarında bulunan süt beyazı lateks dokudan almaktadır.
Kauçuk ağacı çiçeği, kırmızı rengiyle yemyeşil yapraklar arasında şık bir görünüm oluşturur. Kendine özgü eşsiz yapısıyla yetişen çiçekler bahar ya da yaz aylarında gelişim gösterebilir. Bitkinin sert yapıya sahip yaprakları ise dört mevsim canlılığını ve parlaklığını sürdürmeye devam eder.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Kauçuk çiçeği, nem ihtiyacı yüksek bir bitkidir. Sıcak yaz günlerinde haftada 1 kez, soğuk havalarda da 2 haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kauçuk çiçeği sulama işlemini gerçekleştirirken gövdeden toprağa doğru sulamak önemlidir. Gövde tamamen suya erişmelidir.
30 yıl ortalama ömrü.
Kauçuk bitkisi de bereketi, bolluğu isteyenler için bir diğer alternatiftir. Evinizde bulunduğunuz odanın güneydoğusu Feng Shui felsefesine göre bereket ve zenginlik köşesidir. Kauçuk bitkisini de bu kısma yerleştirebilirsiniz.
Brezilya'daki Para limanından dünyaya dağıldığı için Para kauçuk ağacı olarak da bilinen bu ağaç, hızlı büyüyen ve oldukça sağlam bir ağaçtır. Düz bir gövdesi ve kalın, açık kahverengimsi kabuğu vardır.
Kauçuk Ağacına adını da veren " kauçuk " maddesi bu ağacın kabuğu kesildiğinde akan bir sıvıdır. Bu sıvı beyaz ve süt benzeri bir sıvıdır. " Latex " adı verilen bu sıvı lastik imalatında kullanılır. Yani lastik ve kauçuk sünger üretiminde kullanılan bir maddedir.
Kauçuk ağacının anavatanı Asya Bölgesi olarak bilinmektedir. Ama dayanıklı yapısı nedeniyle her yerde yetişmesi mümkün olmaktadır. Ama çiçeğin havadar ortamlarda olmaya ihtiyacı bulunmaktadır.
Kauçuk bitkisi (Ficus elastica) Ficus cinsinden popüler bir süs bitkisidir. Doğal ortamlarında 30 metreden fazla büyür, ancak iç mekanda yetişen çeşitler daha yönetilebilir bir yüksekliğe sahiptir.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Sulama esnasında fazla suyun drenaj deliklerinden tamamen akmasına dikkat edilmelidir. 2 haftada 1 gübre desteği ve uyku döneminden sonra 2-3 yılda 1 saksı değişimi bitkinin gelişimi için önerilir.
Neden: Yanlış sulama veya uygun olmayan sıcaklık
Bunun yanı sıra aşırı sıcak veya aşırı soğuk ortamlara maruz kalan Kauçuk bitkisi şoka girerek, yaprak dökmeye başlar. Çözüm: Kauçuk yapraklarının dökülmesi, çok fazla veya çok az sulamadan kaynaklanır.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri