Kauçuk emzik, diğerlerine göre daha dayanıklı ve sağlam olduğundan diş çıkartan bebeklerin kullanması için daha uygun olacaktır. Bir emzik seçerken, emziğin meme ucunun sıkıca monte edildiğinden emin olun. Emziğin ucunu çekip çıkartabiliyorsanız, bebeğiniz de kopartabilir. Bu durum da boğulma riski oluşturabilir.
'Kauçuk emziklerin bebek tükürüğüyle teması, N-nitrosamin denilen çok tehlikeli bir maddeyi ortaya çıkarıyor. Piyasadaki emziklere inceleme geliyor. Kauçuk emzik ve biberon uçlarının bebek tükürüğüyle teması sonucu ortaya çıkan kanserojen madde, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.
Kauçuk biberon emziği birçok ebeveyn tarafından tercih edilir, çünkü daha yumuşak ve daha esnek oluşundan dolayı bebeğin alışmasını kolaylaştırır; aynı zamanda ısırmaya karşı daha dayanıklıdır. Eğer bebeğiniz kauçuk emziği tadından dolayı reddediyorsa, silikon emziği tercih edebilirsiniz.
Kauçuk emzik ler, doğal kauçuk malzemeden üretilmiş olan emzik çeşitlerindendir. Özellikle, yeni diş çıkarma dönemindeki bebekler sürekli ısırma eğilimde olacağı için silikon emzik önerilir. uçuk doğal bir maddedir, elastik ve dayanıklıdır. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur.
Ama aynı zamanda, kauçuk doğal bir malzeme olduğundan esneme, emişe göre şekil değiştirme ve büyüme yapar. Bu yüzden, doğal malzeme yapısı gereği, kauçuk emziklerin 4-6 hafta aralığında hijyen ve güvenlik sebebi ile değiştirilmesi gerektiği belirtilir.
İlgili 23 soru bulundu
Anne Göğsüne en Yakın emzik: Yuvarlak Uçlu Emzik
Kiraz uçlu emzik, özel olarak dizayn edilmiş yuvarlak yapısıyla annenin meme ucuna en yakın emziktir. Bu sayede, bebeğin emziğe adaptasyonu çok hızlı bir şekilde gerçekleşmekte, bebek emerken hiçbir yabancılık çekmemektedir.
Silikonun şeffaf ve pürüzsüz yüzeyi sayesinde temizlenmeleri daha basittir. Yukarıda sizlerle paylaştığımız bilgilerden hareketle, günümüzde dayanıklılığı ve kolay sterilize edilmesi açısından emzikler için en çok tercih edilen malzemenin silikon olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz..
Diş çıkartan bebeklerin kauçuk emzik kullanması daha uygundur. Ancak kauçuk emziklerin formu daha çabuk bozulur. Silikon maddesiyse silisyumdan üretilir. Bu emziklerin formu kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karsı dayanıklı değillerdir ve diş çıkarmamış bebekler için daha uygunlardır.
Damaksız emziklerin ucu anne memesine benzediğinden genellikle 1 yaşın altındaki bebeklerde kullanılır. Daha büyük çocuklarda kullanılan damaksız emzik modelleri, damağa baskı yapabileceğinden ağız ve diş yapısını bozabilir.
Silikon emzikler; kokusuz, tatsız, yumuşak ve pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde bebeğiniz bu emziklere kolayca alışabilir. Aynı zamanda silikon bebek emzikleri anne memesi formuna daha çok benzediğinden, 1 yaş öncesi için daha uygun bir tercih olmaktadır.
Bebeğin dişleri çıkarken ağız yapısını bozmayacak ve aynı zamanda dayanıklı olan kauçuk malzemelerden üretilen emzikler tercih edilebilir. Kauçuk emzikler dayanıklıdır ve bebeğin diş çıkarma döneminde emziği çiğneyerek bozması ihtimalini düşürürler.
Bu yüzden yenidoğanlar için belli bir yaş aralığında damaklı emzik kullanımı önerilir. Yenidoğan emzik önerisi malzeme olarak ise kauçuk ve silikon olarak ikiye ayrılır. Dişleri daha çıkmamış yenidoğanlar için silikon malzemeden yapılmış emzikler önerilir.
Güvenlik ve hijyen nedenlerinden dolayı emziği 4 hafta kullandıktan sonra değiştirmenizi öneririz; ısırma gibi nedenlerden dolayı hasar görürse emziğin daha da erken değiştirilmesi gerekir. Ayrıca, her kullanımdan önce güvenliğini kontrol etmek için emziği her yöne çekerek dikkatle incelemeniz önerilir.
KAUÇUK EMZİKLER Kauçuk doğal bir maddedir. Daha yumuşak ve daha esnek olup; ısırmaya karşı daha dayanıklıdır. Tüm kauçuk ürünlerin doğal bir kauçuk kokusu vardır ve tüm kauçuk ürünler alerjik etki gösterebilir.
Kauçuk emzikler hiçbir şekilde kaynatılmamalı, sıcak suya atılmamalıdır. Yüksek sıcaklığa maruz kalan kauçuk emziklerin şekli bozulur ve deforme olur.
Kauçuk emzikler kaynatılmamalı, soğuk suyla dezenfekte edilmelidir.
– 1 yaşından küçük olan bebeklere damaksız emzikler tercih edilmelidir. Emzik tercihi yapılırken bebeğin yaşı ve ağız yapısı dikkate alınmalıdır. – Tercih yaparken emziğin çabuk kırılabilecek dayanıksız malzemelerden yapılmış emzikler tercih edilmemelidir.
Yenidoğanlarda emzik kullanımı
Damaklı emzik yenidoğan bebekler için iyi bir seçenektir. Ortodontik yapıya sahip olan bu emzik, bebeğin damak ve diş gelişimini olumsuz yönde etkilemez, ağız yapısını bozmaz.
Kiraz uçlu emziklerde, emziğin siper olarak adlandırılan bölümü üzerinde havalandırma delikleri mevcuttur. Bu sayede, emzik siperi ıslak kalmaz ve emzik bebeğinizin yanaklarında tahrişe sebep olmaz. Ayrıca, emziğin dizaynının da bebeğinizin yüz yapısına uygun olması gerekir.
Philips Avent emzik çeşitlerinden ortodontik model damaklı yapısı ile bebeğin damağına tam oturarak kullanmaya olanak sağlar.
Seçim yaparken temel amacınız bebeğinizin diş ve damak gelişimini olumsuz etkilemeyecek bir ürün seçmek olmalıdır. Bu bakımdan, ortodontik yapıya sahip, doğal silikon bir emzik modeli tercih etmelisiniz. Ayrıca, satın almaya karar verdiğiniz emziğin ambalajında 'BPA free' ibaresinin olmasına mutlaka dikkat edin.
Silikon emzikler kolay bozulmaz ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur. Damaksız emzikler anne memesini andırdığı için bebekler tarafından tercih edilir.
Evet, tüm Philips Avent emzikler güvenlidir. Emziklerimiz yumuşaktır ve küçük emzik ucu kolayca düzleşir. Bebeğin diline ve damağına uyum sağlar. Emziğin şekli; basıncı bebeğin çenesine, dişlerine ve diş etlerine eşit şekilde dağıtır.
Emzik modellerinden Kelebek Damla Uçlu Emzikler güçlü emme ihtiyacına çözüm olurken damla şekline benzeyen emzik ucu, bebeklerin damak yapısına zarar vermez. Kelebek şekline benzeyen gövdesi bebeğin burnunu rahatsız etmez.
Uzun süreli emzik kullanımı diş problemlerine yol açabilir. En sık görülen etkisi, ön açık kapanış veya ön üst ve alt dişler arasındaki boşluk oluşmasıdır(kapanma kusuru). Çocuklar ayrıca maksiller daralma (çarpık, çapraşık ve çıkıntılı dişler) riski altındadır. En iyi çözüm 2 yaşına geldiğinde emzikten ayırmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri