4 Temmuz 1987 tarih ve 19507 sayılı resmi gazetede yayınlanan karar İle Büyükçekmece İlçe olmuştur. Günümüz Beylikdüzü İlçesini oluşturan Kavaklı, Gürpınar ve Yakuplu beldeleri bu ilçenin köyleri olmuştur.
Kavaklı, Kırklareli ilinin merkez ilçesine bağlı bir beldedir.
Kavaklı, Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir.
Kavaklı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Beylikdüzü ilçesine bağlı 10 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Barış; kuzeybatısında Adnan Kahveci; batısında Dereağzı; güneyinde Sahil; doğusunda Marmara; kuzeydoğusunda ise Yakuplu mahalleleri bulunmaktadır.
Tarihi mekanları ve şelaleleriyle ünlü olan Hakkari il merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 200 haneli Kavaklı köyü, gençlerin askerliğini yapmadığı gerekçesiyle 1981 yılında askerlerce basıldı.
İlgili 24 soru bulundu
Kavaklı Durağının Yakınından Geçen İETT Otobüsleri
458.
Köy muhtarı ve ihtiyar meclisi azaları doğrudan doğruya köy derneği tarafından ve köylü kadın ve erkekler arasından seçilir. Köy muhtarı ihtiyar meclisinin başıdır.
Mahalle ve köy halkı tarafından adaylar arasından seçilen muhtar, azaları ile birlikte mahalle ya da köyün idari işlerini yürütür. Bulunduğu bölgenin temsilcisi olmakla birlikte görev alanı içerisine giren mahalde yasaların halka duyurulmasını da sağlar.
Yapılacak işler bakımından bir kaç mahallenin bir muhtar ve ihtiyar heyetine bağlanması veya bir mahallede birden fazla muhtar ve ihtiyar heyeti bulunması belediye meclisinin kararına ve o mahallin en büyük mülkiye memurunun tasdikına bağlıdır.
303A, Beylikduzu bölgesinde bulunan Beylikdüzü / Kavaklı konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Kırklareli'de şehir merkezi ve ilçelerine ulaşım özel halk otobüsleri, minibüs ve taksilerle yapılmaktadır. Güzergâha göre değişiklikler görülse de, otobüsler her gün 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Gece otobüsleri bulunmadığından ulaşımın taksiyle yapılması gerekir.
İstanbul - Kırklareli arası otobüs bileti fiyatları 299.00 TL'den başlamaktadır. Bu seferler için ortalama bilet fiyatları yaklaşık olarak 299.00 TL'dir.
Alpullu Tren İstasyonu, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde bulunan bir tren istasyonudur. İstasyon, D 555 devlet yolu üzerinde yer almakta olup İstanbul-Sofya Ekspresi ile İstanbul-Edirne ve İstanbul-Uzunköprü bölgesel trenlerine hizmet vermektedir.
Hatlara ait çalışma saatleri kış mevsiminde 07:00 - 21:00, yaz mevsiminde 06:00 - 23:00 olarak belirlenerek sefer sıklıkları maksimum 15 dakikadır.
Beylikdüzü kavaklı/Küçükçekmece (Marmaray) A200 minibüs hattı dün akşam itibariyle kaldırıldı.
ALİ NUMAN KIRAÇ YERLEŞKESİ
Yerleşke çevresinde 32 hektar, Mayıslar köyünde 41 hektar olmak üzere toplamda 73 hektarlık deneme ve uygulama tarlalarına sahiptir. Ali Numan Kıraç Yerleşkesine şehir merkezinden 11, 31 numaralı belediye otobüsleri ve 11, 16, 38 numaralı minibüsler ile ulaşılmaktadır.
Beylikdüzü Otogarı, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir indirme bindirme noktası olarak biliniyor. Esenler Otogarı'na yaklaşık 37 kilometre mesafede bulunan otogar, yolcular için otobüs yolculukları için kalkış ya da aktarma noktası olarak kullanılıyor.
34C metrobüs hattı, Beylikdüzü Son Durak (TÜYAP) Cevizlibağ arasında faaliyet göstermektedir. Avrupa Yakası'nda hizmet veren hat, toplamda 26 duraktan geçer. 34G metrobüs hattı, Beylikdüzü Son Durak (TÜYAP) Söğütlüçeşme arasında faaliyet göstermektedir. Her iki yakada da hizmet veren bu hat, toplamda 44 duraktan geçer.
Beylikdüzü Sondurak Metrobüs İstasyonu veya TÜYAP Metrobüs İstasyonu, İstanbul'da İETT tarafından işletilen Metrobüs hatlarına hizmet veren ve 19 Temmuz 2012'de hizmete giren metrobüs istasyonudur. Büyükçekmece'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde üzerinde, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin karşısında yer almaktadır.
Muhtar Ne Kadar Maaş Alır? Muhtar olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Muhtar maaşı 2023 verilerine göre ortalama 11.700 TL civarındadır.
Madde 2 - Bu Yönetmelik 2108 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasasının 21.5.1987 tarih ve 3372 sayılı Kanunla değişik 6 ncı maddesi gereğince düzenlenmiştir. Madde 3- Köy ve mahalle muhtarlarının ödenekleri karşılığı her yıl İçişleri Bakanlığı bütçesine konulur.
İçişleri Bakanlığı hukukçularının hazırladığı taslağa göre, muhtarlara yılda 30 gün izin hakkı verilecek. ''İhtiyar heyeti'' kavramı da yerini ''Köy Meclisi''ne bırakacak. Muhtarlar, izinde oldukları süre için yerine vekalet edecek kişiyi Köy Meclisi'nden seçecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri