Küçük bir tencereye, 3 bardak su koyup kaynatalım. Üzerine koyacağımız kegire konserve mısırları dökerek 10-15 dakika arasında su buharında ısıtalım. Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım.
1. adım: Küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın. Daha sonra konserveden çıkardığınız mısırın suyunu iyice süzün. 2. adım: Daha sonra kaynayan tencerenin üzerine bir süzgeç koyun. 3. adım: Süzülen mısırları süzgecin içerisine atın.
Konserve mısırı süzgece döküp iyice süzün. Ufak bir tencerede tere yağını eritip mısırları ekleyin. 4-5 dakika iyice ısınana kadar ocakta tutun. Tuz ,karabiber ekleyip karıştırın.
İlgili 30 soru bulundu
Konserveden 300 gram mısır çıkartılır. Bol miktarda su ile yıkanıp süzülür.
Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Mısırdaki yüksek fosfor içeriği nedeniyle, vücut romatizma ve osteoporoz gelişimine direnebilir. Ayrıca, konserve ürün şişmeyi önler ve doğal metabolizmayı geliştirir.
Kapağı açılmış konservenin uzun süre bekletilip tüketilmesi hangi durumların ortaya çıkmasına neden olur? Konserve, buzdolabında muhafaza edilmek şartıyla açıldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketilmelidir.
En çok salatalara yakışan tadıyla, kapağı açılıp, kolaylıkla kullanılan bir lezzet: Konserve mısır! Kullanımının bu kadar pratik olmasından olsa gerek, koçan mısırdan daha fazla mutfaklarda yer alır. Koçan mısırı elde yemesi çok keyifli orası ayrı, ama tariflerde her zaman konserve mısır baş tacı edilir.
Konservenin temel kuralı kullanılacak besinin hafif soteleme işleminden geçerek sıcak şekilde kapatılmasıdır. Doğranan sebzeler bir tencere içinde hafif ateşte döndürülür ve kavanozlara eklenir. Sıcak şekilde eklendiğinde ömrü daha uzun olur. Konserve kavanozlarının güvenlik testinden geçmesi gerekir.
Konserve mısırın 100 gramı 21 gram karbonhidrat, 2.7 gram protein, 0.8 gram yağ içermektedir. Konserve Mısır, tatlı mısır olarak ta adlandırılabilir. Folik asit, potasyum ve lif açısından zengindir.
Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.
Mısırları haşlarken ilk aşamada içine tuz atmayın. Bu durum mısırların sertleşmesine neden olur. Tuzu, mısırlar haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek için, tencerenin yarısına su, diğer yarısına ise süt doldurabilirsiniz.
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız. Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun.
Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
Tereyağı ve tuzla birleştirilen mısırlar, isteğe göre kekik, nane, pul biber gibi baharatlar ile soslanarak tatlandırılır. Soslama işleme bittikten sonra, bir kepçe yardımı ile ölçü olarak aldığınız boydaki bardaklara mısırlar doldurulur.
Eğer tencereniz küçükse mısırları ortadan ikiye bölebilirsiniz. Ardından mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Son olarak da 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız mısır tenceresini ocak üzerine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
Konserve içindeki su normalden çok daha tuzlu bu sodyum fazlalığı tek başına kullanmak için oldukça zararlı ama yemeğe katacaksanız ve tuz eklemeyecekseniz oldukça uygun. Ayrıca konservenin içindeki su içindeki sebzenin ya da yemeğin özelliklerine göre vitaminli sayılar lavaboya dökmek pek mantıklı bir hareket değil.
- Mısır suyunda bulunan antioksidanlar, insan vücudundaki hücreleri, serbest radikallerin sebep olduğu hasarlardan koruyan maddelerdir. Bununla beraber mısır suyunda bol bol vardır. - Mısır suyu, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. - Oldukça etkili bir anti- kolesterol özelliğine sahiptir.
(Konservelerde genelde böyle olmuyor) Ayıklanmış, temizlenmiş olduklarından ayrıca çok pratiktirler. Buzluğunuzda saklandıkları için de mutfağınızda az yer kaplarlar. Dondurulmuş gıda mı konserve ürünler mi diye soranlara cevap bu halde kesinlikle dondurulmuş gıdalardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri