Ete en çok yakışan baharatlar karabiber ve tuzdur. Et bir gün öncesinden marine edilmek isteniyorsa, zeytinyağı ve biberiye kullanılabilir. Yumuşak bir ete terbiyeye gerek yoktur. Taze baharat, kekik, biberiye, karabiber, soğanın suyu ete lezzet katacak malzemelerdir.
Yağın içine kimyon, karabiber, kekik, tuz ve pul biber serpin ve 5 dk karıştırın. Ardından kenara aldığınız haşlanan eti ilave edin. Baharatla birlikte eti iyice karıştırın. Etler kızarmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
Etlere eklenecek olan tuz ve baharatlar, pişme işlemi tamamlanınca koyulmalıdır.
Kırmızı et tarifleri için; taze ya da kuru kekik, kuru soğan ve sarımsak tozları, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zerdeçal, kimyon, kırmızı biber ve karabiber çeşitleri.
İlgili 27 soru bulundu
Ete en çok yakışan baharatlar karabiber ve tuzdur. Et bir gün öncesinden marine edilmek isteniyorsa, zeytinyağı ve biberiye kullanılabilir. Yumuşak bir ete terbiyeye gerek yoktur. Taze baharat, kekik, biberiye, karabiber, soğanın suyu ete lezzet katacak malzemelerdir.
Izgarada pişirilen kırmızı ete, tane karabiber de çok yakışır. Ayrıca kimyon da kırmızı et ile en uyumlu baharatlar arasında sayılabilir. Haşlama et yapıyorsanız defne yaprağını mutlaka mutfağınızda bulundurmalısınız.
Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Kurban eti pişirme tarifleri içinde bir tüyo da doğru zamanda tereyağı kullanılmasıdır. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.
Kimyonu marinat soslarında da kullanabilirsiniz. Gerçek şu ki kimyonsuz bir kırmızı et yemeği düşünülemez. İşte dana etini şımartan ve lezzetini destekleyen bitkilerden birisi.
Etiniz yağsız ise kavurma yaparken içine iç yağ ya da kuyruk yağı ekleyin. Aksi taktirde yapacağınız kavurma sert ve kuru olacaktır. Kavurma yaparken içine katacağınız taze otlar ve baharatlar hem etinizin daha lezzetli olmasını sağlayacak hem de pişme esnasında kötü kokmasını engelleyecektir.
Koyun ya da kuzu eti yapacaksanız nane, bu etlerin vazgeçilmezidir. Aynı zamanda nane, verdiği aroma ve tat ile de her salataya oldukça yakışır.
Kimyon – Kimyon hem lezzeti ile et yemeklerine çok yakışır hem de etin yağlı ve yoğun tadını bir nebze hafifleterek daha rahat yenen, daha rafine bir tat elde etmenizi sağlar. Fırındaki et yemeklerine tane kimyon, köfte ve tencere yemeklerine toz kimyon kullanabilirsiniz.
Derin bir kabın içine zeytinyağı, soya sosu, sarımsak, kekik, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekledikten sonra etleri ekleyebilirsiniz. Mangallık etleri karışımda gezdirdikten sonra bir süre dinlendirebilirsiniz. Ardından mangal partisi yapmaya hazır duruma gelirler.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir.
Eti pişirmeden önce marine etmiyorsunuz
Zeytinyağı, karabiber, karbonat, soda, süt, yoğurt ve daha farklı baharatlar... Aromatik malzemelerin ve sıvı malzemelerin bir araya gelerek eti marine etmesi mühim. Bu işlemin mantığı etin pişerken daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlamak.
Mümkünse eti kendi yağında kavurmalısınız. Eti ilk ocağa koyduğunuzda yüksek ateşte, kendi suyunu saldıktan sonra ise daha kısık ateşte pişirmelisiniz. Son olarak en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise kavurmanın tuzunun ve baharatının en son eklenmesi gerektiğidir.
Bu karışımın farklı versiyonları da bulunur. Muskat, kimyon, yenibahar, karabiber, karanfil, tarçın ya da kişnişten oluşan yedi türlü baharat ya da kişniş, kekik, kimyon, yenibahar, kırmızı tatlı toz biber, acı toz biber veya nane şeklinde karışımlar da tercih edilebilir.
Son olarak domatesli karışımın içine damak tadınıza göre tuz, karabiber, kekik, pul biber ve pişen etleri ekleyip, karıştırın. Tencereye az miktar sıcak su döküp, tekrar tencerenin kapatığını kapatın. Et soteyi orta ateş üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, süt, kekik, kırmızı pul biber ve tane karabiberi soğan suyuna ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı bonfilenin üzerinde gezdirebilirsiniz.
Doğranmış soğan, sarımsaklar ve biberler ilave edilerek kavrulur. Doğranmış domateslerde eklenip az daha pişirilir. Taze biberiye ilave edilip ateşden alınır. Sıcak olarak servis edilir.
Genellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilen biberiye bitkisi, aromatik özelliğiyle mutfakların vazgeçilmezidir. Biberiye baharat olarak yemeklerde ve bitki çaylarında çokça kullanılır. Özellikle et ve balık yemeklerine çok ama çok yakışır. Tavuk yemeklerinde de enfes bir aroma verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri