Kavanoz kapağının içerisine peçete koymak, kuruyemişlerin nemden uzak olmasını sağlar. Eviniz sıcak ve nemliyse, kuruyemişleri buzdolabında veya derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Kavrulmuş fındıklarınızı taze ve çıtır bir şekilde saklamak için mutlaka kavanozlarda ya da kilitli poşetlerde saklamanızı öneririz. Sürekli hava alırsa çıtırlığı kaybolabilir.
Kuruyemişler de eğer birkaç ay içinde tüketilmeyecekse buzdolabında saklanmalı. Zira kuruyemişler oda sıcaklığında dört ay kadar bir süre, bir yıl kadar buzdolabında, hatta bir yıldan biraz daha uzun süre derin dondurucuda taze olarak saklanabilir. Bunun sebebi de çok çok az sıvı içermeleri.
Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, kavrulmuş ve çiğ olarak tüketilen fındık üzerine açıklamalarda bulundu. 140 derecelik ısıda 15 dakika kavrulması gereken fındığın 3 gün içinde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Kılıçlı, "Bekletilen fındığın, tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri kaybolur, besin değeri azalır.
Paket içinin hava ile temasının olmaması çok önemli. Kuruyemişler, uygun ambalajlarda uzun süre tazeliğini korur. Kuruyemişlerin ısıya ve ışığa maruz bırakılmaması, kuru ve serin bir ortamda saklanması gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Küflerin Fındıkta Yaptığı Bozulma Belirtileri
Sukroz miktarının 4g/100g'dan 2g/100g'a düºmesi fındıkların bozulduğunu göstermektedir.
1 adet (1 gr) kavrulmuş fındık 7 kcal. 1 avuç (40 gr) kavrulmuş fındık 263 kcal. 1 orta kase (140 gr) kavrulmuş fındık 921 kcal. 100 gram kavrulmuş fındık 658 kcal.
Gramaj seçenekleri: 250 gr340,00 TL/kg. 500 gr270,00 TL/kg. 1 kg275,00 TL/kg.
Fındığın depo ömrü en az 2 yıldır. Bu süre ortam koşullarına göre artabilir ya da azabilir.
Buzdolabında saklamayın!
İşin uzmanları baharatların kesinlikle buzdolaplarında saklanmaması gerektiğini vurguluyor. Çünkü buzdolabına giren baharatlar hem lezzetlerini hem de kokularını yitiriyor.
Yer fıstığı, fındık, diğer fıstıklar, ceviz, nemli ve sıcak yerlerde saklandıklarında küflenirler. Bu nedenle yağlı tohumlar, serin yerde saklanmalıdır."
Fındık yüksek yağ içeriği sebebiyle hidrolitik ve oksidatif acılaşmaya eğilimli bir gıda ürünüdür. İşlenmiş fındık ürünleri dokunun zedelenmesi sonucunda enzimlere ve oksijene açık bölgelerin artması sebebiyle daha dayanıksızdır.
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fındıkları kabuklarını kırdıktan sonra fırın tepsisine alın. Tepsiyi fırına atın ve 5 dakikada bir çıkartarak tahta kaşıkla karıştırın. Ortalama 15-20 dakika sonra fındıklarınız kavrulmuş ve tüketilmeye hazır bir hale gelecektir.
Bayat kuruyemişler, acı bir tada sahiptir. Bunun nedeni, kuruyemiş çeşitleri içindeki yağ dengesinin kaybolmasıdır. Yağ dengesi kaybolan ürünler, bozulmaya başlayan ürünlerdir. Bu kuruyemişlerin tadı da normal tatlarından daha farklı olur.
Fındıkları tepsiye alalım. Yarım çay bardağı su ıslatalım iyice tuzu da serpelim iyice yedirelim. Daha önce ısıtılmış 170 derece fırına 15 daka kavuruyoruz. Ara ara kaşık yardımıyla karıştıralım ve kavrulmuş fındıkları çıkarıp soğumasını bırakalım.
KAVURMAYIN, ÇİĞ TÜKETİN
Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla 2 kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz.
580–650 adet kabuklu fındık 1kg. Gelmektedir.
Malın kalitesine gire randıman düşük veya yüksektir. % 50 randıman demek 100 gram kabuklu fındıkta 50 gram iç fındık çıkmış demektir.
E vitamininden zengin olan fındık, antioksidan özelliği ile vücudu mikroplardan arındırır. Diyet sırasında kas zayıflamasını önler. Sinir sistemine pozitif etkisinden dolayı, diyet yapanların günde 10 tane, koruma programlarında olanların ise haftada 3 defa 50 gr. fındık tüketmesi tavsiye edilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 10 badem yerine kaç fındık eder? Ortalama 8-10 adet fındık ya da badem, 1-2 tam ceviz, 6-7 fıstık 1 tatlı kaşığı sıvı yağa eşdeğer kabul edilir. Kilo problemi olmayan yetişkinlerde bu miktarlar yeterlidir.
Fındık, folik asit, E,K ve C vitaminleri,demir,çinko,bakır gibi mineraller, protein, lif açısından zengin bir kaynaktır. Yağ ve kalori içeriği yüksek olduğundan ölçülü tüketilmelidir. Kavrulmuş yerine çiğ fındık tercih edilmelidir.
Fındık, ceviz gibi sert kabuklu yemişler ve tahıllar üzerindeki küf tarafından oluşturulan aflatoksin, fazla miktarda tüketilirse, karaciğer kanserini tetikliyor.
Fındık erken toplanırsa; İç fındıkta buruşuk oranı ve kilo kaybı dolayısıyla randıman kaybı oluşur. Bu fındıkların uzun süre muhafaza edilmesi güçleşir, kolayca bozulurlar, küflenme ve dolayısıyla aflatoksin oluşumuna neden olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri