Tencerede yağı eritiyoruz, biberleri sarımsakları ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyip sos olana kadar pişiriyoruz.
Öncelikle tereyağını sacımıza alıp, eritiyoruz. Sonra üzerine kuşbaşı doğradığımız etleri atıp, suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Sonra içerisine soğanları ve biberleri atıp, kavuruyoruz. Onlar da kavrulunca; en son küp küp doğradığımız domatesleri de ekliyoruz.
En son domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayarak ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Kapağını yarım kapatarak yarı kısık ateşte domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz. Domatesler suyunu çektikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.
Rengi dönen etlerin içine zeytinyağı koyulup kapağı kapatılır. Kavrulan etlerin içerisine, soğan ve biber eklenir. Soğanlar biraz pembeleşince domatesler de eklenir tuzla birlikte kısık ateşte pişirilir. Yarım saat sonra hazır olan yemeğimiz servise hazır Afiyet Olsun…
Biraz öldükten sonra biberleri (yani kavrulunca biber ve et) et tavanın ortasına toplanır. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler tavanın etrafına güzelce konulur ve sadece domatesin üzerine tuz atılır.
İlgili 39 soru bulundu
Kışlık, dolaba koyacağınız kavurmaların yumuşacık olması için ise tuzunu son anda ilave etmeye ve bolca yağ kullanmayı ihmal etmeyin. Etlerinizi önce güzelce soteleyin. Ardından yağlarla birlikte kavurun ve etler yumuşayıp yağlarla özdeşleşince tuzunu ilave edip ocaktan alın.
Kavurmanın içerisine etin lezzetini pekiştirmek için soğan ekliyor ve baharatlarla çeşnilendiriyoruz. Soğan karamelize olarak etin çok daha yumuşak olmasına yardımcı olurken baharatlar leziz bir aroma katıyor. Bu lokum gibi etleri hazırlamanın önemli bir püf noktası var.
1 adet yemeklik ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. Renk alan soğanların üzerine 3 adet doğranmış yeşil biber ekleyin ve sotelemeye devam edin. Sotelik doğradığınız 600 gram dana etini ilave edin.
Soğan kavrulana kadar yine kısık ateşte 10-15 dakika arada karıştırılarak pişirilir. Baharatlar da eklendikten sonra 1-2 dakika daha kavrulan etleri, yanına pilav ve soğan söğüşle beraber servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...
Tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ koyulur. Sonra sarımsaklar ve 1 tane soğan iri iri doğranır, biraz kavrulur. Sonra etler ilave edilir. Önce harlı ateşte kavrulur, sulanınca biraz altı kısılır, pişmeye bırakılır.
Eti dinlendirmemek
Taze ette biriken laktik asit, etin sertleşmesine ve zor pişmesine neden olur. Eğer kullanacağınız et çok taze ise kavurma yapmadan önce en az bir gün dolapta dinlendirmek etin sertliğini alır ve pişmesini kolaylaştırır.
Sac kavurma tarifi dana eti ile hazırlanacaksa, antrikottan kuşbaşı eti hazırlatmalısınız. Kuzu etinden yapıldığında ise yumuşacık oluyor. Ekstra bir işlem yaptırmanıza gerek kalmayacaktır. Saca eti koymadan önce iyi bir şekilde kızdırmalısınız.
Domates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanlar ve sarımsak ince ince kıyılıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Domatesler de küçük küçük doğranıp tavaya ilave edilir ve baharatlarda eklendikten sonra karıştırılıp kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır.
Etler tencereye alınır yağ eklenir karıştırarak her tarafı mühürlendikten sonra tencere kapağı kapatılır. 5 dakika suyunu salıp çekmesi beklenir. Ardından ince doğranan soğan eklenir bir kaç dakika kavrulur. Suyu eklenerek kısık ateşte ara sıra karıştırarak etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Domatesli Kıyma Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Kıymayı tavaya alıp üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyip kavuralım ve sıvı yağı ekleyip kavurmaya devam edelim. İçine ince yemeklik doğranan soğanı da biraz kavurup, salçayı, rendelenmiş domates ve biberi baharatları ekleyip pişirelim.
Salça ve soğanın kavrulma sırası
En önce soğan kavrulur, akabinde sarımsak mı salça mı eklenmeli; şimdi aşağıda detaylıca yer vereceğiz. Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından salça eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.
Sulu yemeklerin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli etmenlerden biri soğandır. Yemeğe soğanla başlanır, yani yemeğin ilk lezzet vericisi soğandır. Soğanı olması gerektiği gibi kavuramazsanız yemeğin lezzeti de olması gerektiği gibi olmayacaktır.
Öncelikle kıymayı sade şekilde kavurmanız gereklidir. Bunun için birkaç satır yukarıdaki lezzet sırrını uygulayabilirsiniz. Kavrulan kıymaya, ince ince ve küpler halinde doğranmış soğanlar eklenir.
ET NASIL YUMUŞACIK OLUR? Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.
En basit olarak zeytinyağı, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu hem lezzetli, hem de yumuşak olmasını sağlar. Et piştikten sonra biraz limon suyu ilavesi yapabilirsiniz. Bu hem yağ oranını dengeler, hem de daha yumuşak olmasını sağlar.
Önce etimizi yıkayıp (yıkama sebebi kanlı suyunun gitmesi ve kokusuz olması için) granit tavamıza alalım. Etin üzerine kekiğimizi, sütümüzü ve sirkemizi ekleyelim (süt ve sirke yumuşak olması için kekiğin önce eklenme sebebi ise hem eti yumuşatması hem de kokusunu alması için), kapağını kapatalım.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde etler suyunu çekip, yumuşayana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Etler suyunu çekip, iyice yumuşadıktan sonra üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyip, karıştırın. Eğer etler pişmemişse az miktar daha sıcak su ekleyip, biraz daha pişirebilirsiniz.
Tüm soğan, hem kokusunu hem de lezzetini ete verecektir. Et yemeklerinde tuz ve baharatlar en son eklenmelidir. Tuz eti sertleştirebilir ve suyunu çektirir. Etimizi harlı ateşte biraz kavurduktan sonra ocağın altını biraz kısıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri