Kaya tuzu ısındığı zaman negatif iyon yayar. Negatif iyonlar havanın vitamin molekülleridir. Isınan tuz odada ki bakteri, polen nem rutubet ve radyasyonun zararlı etkilerini azaltır. Yatak odası, oturma odası, Çocuk odası ve İş yerlerinizde kullanabilirsiniz.
Ortamdaki Nem Dengesini Sağlar: Tuz suyu tutucu özelliğe sahiptir. Tuz lambaları da havanın fazla nemli olmasını engeller. Nemli ve rutubetli ortamlarda kullanılan tuz lambaları ortamdaki fazla nemi çekerler ve havanın nem oranını dengeli bir hale getirirler.
Tuzun nem çekme özelliğine rağmen, tuz lambası içerisindeki lamba sayesinde odada bulunan fazla nemi dengeler.
Çünkü özellikle kaya tuzu, çok güçlü bir nem çekme özelliğine sahiptir.
Nem birikmesini engellemek için bir kaya tuzunu bir kaba yerleştirin ve altına delikler açın. Ardından başka bir kaba biraz su doldurarak dibinde delikler açılmış ve içerisinde kaya tuzu kabı olan kabı da bunun içerisine yerleştirin. Buradaki en önemli püf noktası; kaya tuzunun suyla temas etmemesidir.
İlgili 15 soru bulundu
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Odamızdaki nemin giderilmesi için odamızı düzenli olarak havalandırmak en basit ve etkili yöntemdir . Odada çamaşır kurutulmamalı , çamaşır kurutmak zorunlu ise kurutmadan hemen sonra oda havalandırılmalıdır .
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
Tuz lambası negatif iyon yaymaktadır faydalı olabilmesi için 4-5 saat yanık olması yeterlidir. Özellikle rahat uyumak için lambayı yatmadan önce açık bırakmanız iyi ve kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.
Tuz lambası, fazla nemi azaltır ve nemi çekerken havada yer alan alerjen maddeleri de yere düşürür. Düzenli olarak yakılmayan kaya tuzu lamba fazla nemi( su buharını) yeterince kurutamayacağı için erimeye, ıslanmaya, akmaya ve aşınmaya başlar.
Kullanmış olduğumuz tuz lambasını yanı başımıza koymamız şart değil. Şöyle ki zaten biz kaya tuzu lambasını yayılan negatif iyonun oda dışına çıkmayacağı kapalı( kapı, pencere) ortamlarda kullanıyorsak odanın neresinde olursa olsun verim sağlayacaktır.
Kullanım Ömrü en az 100 Yıldır. Himalaya Kaya Tuzu Lambası 3 -4 kg arası gelmektedir. Himalaya tuz lambalarının 3 - 4 Kilogram ağırlığı arasındaki olanları 14 - 32 m2 oda için ideal olup özellikle çocuk odaları veya yatak odalarında sağlıklı bir ortam oluşturur.
Kaya tuzu lambası da ürettiği eksi iyonlar ve nem çekici özelliği sayesinde yaşam alanlarımızı daha temiz hale getirerek fayda sağlar. Ancak birçok kez belirttiğimiz üzere tuz lambaları, ilaç/tıbbi ürün değildir. Önleyicidir, tedavi edici değildir.
Evde bitki veya akvaryum varsa bunlar da evi nemlendirir. Kedi kumu çok iyi bir çözümdür. Nemi çekme kapasitesi yüksek olduğundan oldukça işe yarar. Ev içinde çamaşır kurutmak nemi arttırır.
Çamaşırları açık havada kurutun veya çamaşır kurutma makinesi kullanın. İçeri daha fazla güneş ışığı alın. Nem emici bitkiler alın: İngiliz sarmaşığı, barış zambağı, Boston eğrelti otu gibi. Nemli odalarda pencerelerin yakınına bir kase karbonat veya kaya tuzu koyun.
Nem düşürme yöntemlerinin başında odanın havalandırılması gelmektedir. Odanın nemi nasıl düşürülür diye düşünüyorsanız evinizde bulunan petekleri belirli aralıklarda çalıştırarak nemi kurutabilirsiniz.
Rutubetin görüldüğü alanlar genellikle karanlık ve hava sirkülasyonunun az olduğu yerler. Rutubet özellikle bodrum, zemin katlar ve banyoda sıklıkla görülürken, farklı alanlarda da nem oluşumundan kaynaklı rutubet ile karşılaşmak mümkün oluyor.
Rutubet sonucunda odanın içinde mikroplar ve zararlı bakteriler oluşabilir. Rutubet romatizma hastalığını da tetikler. Rutubetli bir oda eklem ağrıları çekmenize, halsiz ve yorgun düşmenize neden olabilir. Ayrıca rutubet çoğu insanda uyku sorununa da neden olur.
Nem, genellikle uygun şekilde yalıtılmamış evlerde meydana gelir. Evdeki odaların eşit olmayan şekilde ısıtılması da rutubete neden olur. Kombili bir evde sadece oturma odası ve yatak odası radyatörlerini kullanırsanız evin geri kalanında rutubet yaşayabilirsiniz.
Evde rutubet kokusu ile karşılaşmamanız için oda içerisinde çiçek bulundurmamanız öneriliyor. Rutubet kokusu giderici niteliği taşıyan su ve beyaz sirke karışımının da rutubetli alanda kullanılması gerekiyor. Peteklerinizin önünü açık tutarak da evde rutubet kokusuna karşı önlem alabilirsiniz.
Odadaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir? Rutubet kokusunun geldiği odayı belirledikten sonra kokuyu gidermek için yarı yarıya hazırladığınız beyaz sirke ve su karışımını tüm dolap, pencere ve yüzeylere püskürtüp silin. Odadaki perde, kilim, yatak takımları gibi diğer eşyaları yıkayın ve mümkünse açık havada kurutun.
Rutubet hangi hastalıklara yol açar? Rutubet ve küfün yol açtığı sorunların başında; hapşırık, burun kaşıntısı, öksürük, nefes darlığı, sinüzit yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri