Kaya tuzu ile gargara boğaz ağrısını giderir, nefes açıcıdır. Tuzlu su buharı ile astım, bronşit, burun ve kulak tıkanıklığı şikayetleriniz azalır ve düzelir.
Sindirim sistemini rahatlatır, mide ekşimesine, bulantı ve kusmaya iyi gelir. İştah arttırıcı etkisi vardır. Kas krampları, romatizma, kas ve kemik ağrıları için faydalıdır. Damar sağlığını korumada ve kan şekerini dengelemede etkili olduğu düşünülür.
Saf Doğal Kaya Tuzu, 4kg'lık bir tuz veya tuz lambası şeklinde kullanılabilir ve sadece bulunduğu odaya etki eder. Her bağımsız bölüm için ayrı bir lamba kullanılması önerilir. Evde Saf Doğal Kaya Tuzu kullanımı, sağlıklı bir yaşam ortamı yaratmak ve birçok rahatsızlığı hafifletmek için etkili bir yöntem olabilir.
Kaya tuzu suyu ile gargara yapmak öksürük ve soğuk algınlığı gibi çeşitli hastalıkların erken tedavisinde etkili bir yöntem olmakla birlikte, aynı zamanda her yaş grubunca uygulanabilen düşük maliyetli ve sağlıklı bir çözümdür.
“Kaya tuzu; astım, bronşit gibi alt solunum yolları hastalıklarına da iyi geliyor. Evde tuz kristalini eriterek içerisinde 20 dakika kadar durulursa bacaklarda ve kollardaki ağrıların gitmesini sağlar."
İlgili 24 soru bulundu
Tuz lambası yaymış olduğu negatif iyonlar sayesinde ortamda bulunan nemi çeker böylece havayı iyonize ederek astım ve bronşit hastalarının daha rahat nefes almalarını sağlar.
Bronşiti olanlara en temel olarak önerilen yöntemlerden biri de bol sıvı tüketimi. Başta su olmak üzere çeşitli bitki çaylarını da gün içinde doktorunuzun onayladığı miktarlarda tüketerek bronşlarınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Özellikle su tüketimini artırmak, sıcak duş almak, ballı limonlu su içmek, zencefil, zerdeçal veya hatmi kökü gibi sıcak bitki çayları tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, boğaz pastili emerek tükürük üretimini harekete geçirmek ve öksürük şurupları kullanmak kuru öksürüğe iyi gelir.
1 bardak ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ya da Himalaya tuzu ekleyerek karıştırabilir ve bu karşımla gargara yapabilirsiniz.
Araştırmalara göre kaya tuzunun bulunduğu ortamlarda uyuyan kişiler kendilerini normalden daha çok dinlenmiş hissederek uyanmaktadır. Kaya tuzları bulundukları ortamdaki küf, toz veya kir gibi etkenlerin oluşturduğu rahatsız edici kokuları kendilerine çekerek yatak odanızda sürekli temiz hava olmasını sağlar.
Kaya tuzu ısındığı zaman negatif iyon yayar. Negatif iyonlar çok faydalıdır. Yatak odası, oturma odası, Çocuk odası ve İş yerlerinizde kullanabilirsiniz.
Çok eski zamanlardan beri kaya tuzununun negatif enerjiyi temizlediğine inanılmakta. Evinizde negatif enerji olduğunu düşünüyorsanız, giriş kapısının yakınına kaya tuzu koyabilirsiniz. Bu tuzun evi ve ev halkını koruduğuna inanılır.
Kaya tuzu bugün her yerde kullanılıyor. Bütün dünyada kullanılıyor. Nükleer santrallerin dışında, dışarıya ışın salgılanmasın diye kaya tuzu izolasyonu yapılır. Çünkü radyasyonu önler.
Bunların potasyum içeriği son derece yüksek ve böbrek hastaları için son derece tehlikelidir. Bu tuzların kullanımıyla insanlarda iyot eksikliği gelişme tehdidi vardır.
Çankırı Kaya Tuzu Özellikleri
Doğal ve işlenmemiş olması en büyük özelliği. Rafine edilmeden kayalardan çıkarılıyor. Böylece mineralleri ve iz elementleri koruyarak besin değeri artıyor. İnce ve düzenli kristallere sahip olması, yemeklere farklı bir lezzet ve dokunuş katıyor.
tütsü kasenizin içerisine bir miktar tuz ilave edin. Tütsünüzü yaktıktan sonra zeminine tuz yerleştirdiğiniz tütsü kasenize, tütsünüzü yerleştirebilirsiniz. Böylece tütsünüzün ısısından kabınızı korumuş olacaksınız. Ayrıca yanma sonucu meydana gelen kir ve isi de dağılmadan tuz üzerinde birikmesini sağlayabilirsiniz.
Tarih boyunca saf, rafine edilmemiş kaya tuzunun akciğer derinliklerinde antibakteriyel ve antimikrobiyal faydaları olduğu kabul edilmiştir.
Bol su tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, limonlu su içmek, sıcak buharlı duş almak ya da sıcak su buharı solumak, bal yemek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek mukusu inceltip, parçalamayı sağlayarak balgamlı öksürüğe iyi gelir.
"Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?" sorusunun cevabı kapsamında bol su içmek, sıcak duş almak, tuzlu su gargarası yapmak, boğaz pastili kullanmak ve bitki çayları içmek yer alır cevabı verilebilir. Doğal yöntemler en keskin balgam söktürücü olarak nitelenebilir. Ancak doktor tavsiyesiyle ilaç takviyesi alınabilir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
İlk olarak, bol miktarda su içmek, boğazı nemlendirerek öksürüğü hafifletebilir. Sıcak bitki çayları veya ılık tuzlu su gargara yapmak da boğaz tahrişini azaltabilir. Bal, öksürüğü hafifletmek için doğal bir seçenek olabilir. Ayrıca, öksürük şurupları veya ilaçları doktor tavsiyesi üzerine kullanabilirsiniz.
1-2 çay kaşığı bal yemek, zencefil, zerdeçal, ıhlamur, et suyu gibi sıcak sıvılar tüketmek ve bol bol su içmek başta olmak üzere sıvı tüketimini artırmak, tuzlu su ile boğaz gargarası yapmak ve boğaz pastilleri emmek boğazı nemli tutar, tahrişi azaltır ve öksürük dürtüsünü ortadan kaldırarak öksürüğe iyi gelir.
Bronşit doğal yollarla nasıl geçer sorusuna İbrahim Saraçoğlu'nun bir cevabı da sinirli ot ve yaban kekiğidir. Bir tutam sinirli ot ve bir tutam yaban kekiğini kaynamış suya ekleyin ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Hazırladığını bitki çayını akşam yemeklerinden sonra içebilirsiniz.
Adı geçen uyaranlara maruziyet sonucu hastalarda, akciğer yollarında daralma, göğüste sıkışma hissi, öksürük krizi, balgam da artış ve hırıltı/hışıltı görülür. Bazen bu şikayetlerin ağır olmasına bağlı olarak ciddi nefes darlığı, nefes alamama hissi ve sık nefes alma belirtileri de görülebilir.
Bronşit belirtileri
Beyaza yakın, sarımsı ve grimsi ya da yeşilimsi renkte aşırı miktarda balgam(mukus) üretimi. Halsizlik. Nefes daralması Ateş ve titreme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri