Kaya Tuzunu Odaya Koymak Neye İyi Gelir? Kaya tuzunu lamba formatıyla ya da iri parçalar halinde odalarınızda kullanabilirsiniz. Çünkü kapalı alandaki havayı temizleme özelliğine sahiptir. Yaydığı negatif iyonlar sayesinde odadaki fazla elektriği ve kötü bakterileri temizleyerek size temiz bir hava sağlar.
Araştırmalara göre kaya tuzunun bulunduğu ortamlarda uyuyan kişiler kendilerini normalden daha çok dinlenmiş hissederek uyanmaktadır. Kaya tuzları bulundukları ortamdaki küf, toz veya kir gibi etkenlerin oluşturduğu rahatsız edici kokuları kendilerine çekerek yatak odanızda sürekli temiz hava olmasını sağlar.
tütsü kasenizin içerisine bir miktar tuz ilave edin. Tütsünüzü yaktıktan sonra zeminine tuz yerleştirdiğiniz tütsü kasenize, tütsünüzü yerleştirebilirsiniz. Böylece tütsünüzün ısısından kabınızı korumuş olacaksınız. Ayrıca yanma sonucu meydana gelen kir ve isi de dağılmadan tuz üzerinde birikmesini sağlayabilirsiniz.
Kaya tuzu suyu ile gargara yapmak öksürük ve soğuk algınlığı gibi çeşitli hastalıkların erken tedavisinde etkili bir yöntem olmakla birlikte, aynı zamanda her yaş grubunca uygulanabilen düşük maliyetli ve sağlıklı bir çözümdür.
Eğer tuzu, sofrada öğütme tuzu şeklinde iri taneli olarak aldıysanız seramik bıçaklı tuz ve baharat öğütücü değirmenleri yardımıyla incelterek kullanabilirsiniz. Yer altından (tuz mağarasından) çıktığı haliyle kütleler halinde aldıysanız tokmak yardımıyla tozlaştırıp gıdalarınız için kullanabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Sindirim sistemini rahatlatır, mide ekşimesine, bulantı ve kusmaya iyi gelir. İştah arttırıcı etkisi vardır. Kas krampları, romatizma, kas ve kemik ağrıları için faydalıdır. Damar sağlığını korumada ve kan şekerini dengelemede etkili olduğu düşünülür.
Böbrek taşı sorunu yaşayan kişilere iyi geldiği düşünülmektedir. Aynı zamanda sindirim sistemini de düzenleyen kaya tuzu kişilerin mide bulantısı, kusma ve mide ekşimesi gibi sorunlarını azaltır. Özellikle yemeklerden önce tüketilmesi iştah açılmasına yardımcı olur.
Özellikle su tüketimini artırmak, sıcak duş almak, ballı limonlu su içmek, zencefil, zerdeçal veya hatmi kökü gibi sıcak bitki çayları tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, boğaz pastili emerek tükürük üretimini harekete geçirmek ve öksürük şurupları kullanmak kuru öksürüğe iyi gelir.
1 bardak ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ya da Himalaya tuzu ekleyerek karıştırabilir ve bu karşımla gargara yapabilirsiniz.
Kaya tuzu ile gargara boğaz ağrısını giderir, nefes açıcıdır. Tuzlu su buharı ile astım, bronşit, burun ve kulak tıkanıklığı şikayetleriniz azalır ve düzelir.
Çok eski zamanlardan beri kaya tuzununun negatif enerjiyi temizlediğine inanılmakta. Evinizde negatif enerji olduğunu düşünüyorsanız, giriş kapısının yakınına kaya tuzu koyabilirsiniz. Bu tuzun evi ve ev halkını koruduğuna inanılır.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke dolduruyorsunuz. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlıyorsunuz. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyuyorsunuz. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecek.
Tuz odalarında bulunulan her seansta yemek tuzunun 1/10 oranında tuz miktarı solunur. Her seansta geçirilmesi gereken süre 20 ile 40 dakika arası olmalıdır. Tuz terapilerine başlamak isteyen üyelerimiz, ilk başladıklarında 5 gün üst üste kullanabilir ve her kullanımın en az 20 dakika ortalama 40 dakika olmalıdır.
Kaya tuzu ısındığı zaman negatif iyon yayar. Negatif iyonlar çok faydalıdır. Yatak odası, oturma odası, Çocuk odası ve İş yerlerinizde kullanabilirsiniz.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Tarih boyunca saf, rafine edilmemiş kaya tuzunun akciğer derinliklerinde antibakteriyel ve antimikrobiyal faydaları olduğu kabul edilmiştir.
Bol su tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, limonlu su içmek, sıcak buharlı duş almak ya da sıcak su buharı solumak, bal yemek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek mukusu inceltip, parçalamayı sağlayarak balgamlı öksürüğe iyi gelir.
Kaya tuzu bugün her yerde kullanılıyor. Bütün dünyada kullanılıyor. Nükleer santrallerin dışında, dışarıya ışın salgılanmasın diye kaya tuzu izolasyonu yapılır. Çünkü radyasyonu önler.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
1-2 çay kaşığı bal yemek, zencefil, zerdeçal, ıhlamur, et suyu gibi sıcak sıvılar tüketmek ve bol bol su içmek başta olmak üzere sıvı tüketimini artırmak, tuzlu su ile boğaz gargarası yapmak ve boğaz pastilleri emmek boğazı nemli tutar, tahrişi azaltır ve öksürük dürtüsünü ortadan kaldırarak öksürüğe iyi gelir.
Çankırı Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır? Çankırı kaya tuzu çeşitleri arasında yer alan toz halde ki sofra tuzunu yemeklerinize ihtiyaç duyduğunuz kadar doğrudan atarak kullanabilirsiniz. Kolayca dağılabilen toz halde ki Çankırı tuzunu hazır yemeklerinize, salatalarınıza atabilirsiniz.
Peki kaya tuzu ile yıkanmanın faydaları nelerdir? Kaya tuzu ile yıkanmak cildin yumuşamasına yardımcı olabilir. Ayrıca vücut peelingi olarak da hafif hafif uygulandığında ölü derilerin atılmasına destek olur ve cildi canlandırır. Kaya tuzu mineral yapısı ile cildi besleyebilir.
Doğal Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır.? Dünya üzerinde en temiz en saf ve vucud için en faydalı olan çankırı kaya tuzunu yemeklerinizde ve salatalarınızda normal kullandığınız tuzun yarısı kadar kullanmanız yeterli gelecektir. Yine mineraller açısından yemeğiniz piştikten sonra tuzu eklemeniz daha doğru olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri