Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi OceanGate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu ...
Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyordu.
Denizaltındaki beş kişinin tamamı, 18 Haziran'da Kuzey Atlantik Okyanusu'nda 3 bin 800 metre derinlikte bulunan ünlü geminin enkazını görmek için dalışa geçtikten yaklaşık 90 dakika sonra patlaması sonucu öldü. Gazze'de hastanelerde neler yaşanıyor?
Patlama sırasında araçta bulunan OceanGate kurucu ortağı ve CEO'su Stockton Rush, Fransız Titanik uzmanı Paul-Henri Nargeolet, İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ile 19 yaşındaki oğlu Suleiman hayatını kaybetti.
OceanGate'den yapılan yazılı açıklamada, "CEO'muz Stockton Rush, Şehzade Davut ve oğlu Süleyman Davut, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet'in ne yazık ki öldüğüne inanıyoruz." ifadesine yer verildi.
İlgili 29 soru bulundu
Titan'da, uluslararası bilimsel keşifler düzenleyen Explorers Club üyesi Paul-Henry Nargeolet ve Hamish Harding de bulunuyor. Denizaltıda ayrıca iş insanı Şehzade Davud ve oğlu Süleyman da vardı. Denizaltıyı işleten OceanGate şirketinin sahibi ve CEO'su Stockton Rush da araçtaydı.
ABD Sahil Güvenliği, OceanGate Titan enkazının RMS Titanic batığının 487 metre ilerisinde bulundu. Denizaltının infilak ettiği alanda, Titanic'e ait herhangi bir parça olmadığı belirtiliyor. ABD Sahil Güvenliği'nden Tuğamiral John Mauger, enkazın Titan denizaltısıyla “uyumlu olduğuna” inandığını söyledi.
18 Haziran 2023 tarihinde, OceanGate tarafından işletilen bir denizaltı olan Titan, Kanada'ya ait Newfoundland topraklarından yaklaşık 400 deniz mili (≌ 740 kilometre) açıklarında Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki uluslararası sularda kayboldu.
ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğunu açıkladı.
Araştırmacılar, genel olarak, çekme yöntemi, tasarım seçimleri, kullanılan malzemeler ve harici test eksikliği gibi faktörlerin bir araya gelmesi, Titan'ın Titanic enkaz alanına dalışı sırasında patlamasına katkıda bulunan faktörler olduğunu ortaya koydu.
Titanic'in batığı 4 bin metre derinlikte bulunuyor. 1912'de batan geminin enkazı 1985'te keşfedilmişti. Titan'ın ani bir basınç sorunuyla, su altında “içe doğru patladığı” ifade ediliyor. 4 bin metre derine dalarken özel yapılan bu dalış denizaltıları da büyük bir basınç ile karşı karşıya kalıyor.
Dış Haberler Servisi. 1912'de batan yolcu gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate firmasına ait denizaltı, içindeki turistler ve kaşiflerle birlikte kayboldu. Denizaltındaki oksijenin giderek azaldığı düşünülüyor. ABD'li ve Kanadalı arama-kurtarma ekipleri zamana karşı yarışıyor.
TİTAN DENİZALTISI OKYANUSTA KAYBOLMUŞTU
Buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanic'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan OceanGate firmasına ait denizaltı araçlarından biri 18 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu.
Şurada Paylaş! TİTAN DENİZALTI BULUNDU! 1514 kişinin hayatını kaybettiği Titanik gemisine turistik amaçlı düzenlenen seferde kaybolan Titan denizaltının enkazına ulaşıldı. Ciddi bir patlama yaşandığı düşünülen denizaltıdaki 5 kişinin ise yaşamını yitirdiğinin tahmin edildiği açıklandı!
Aracın bulunması için başlatılan geniş çaplı aramaların neticesinde 22 Haziran 2023 tarihinde enkazının bazı kalıntılarına ulaşıldı. ABD Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamaya göre, Titan'a ait beş 'büyük parça' bulunduğu ifade ediliyor.
Denizaltı tasarımını uygulamaya dönüştürerek ilk denizaltıyı üreten kişi 1600'lü yılların başında İngiltere Kralı I. James'in sarayında çalışan Hollandalı mucit Cornelius Drebbel oldu.
Türkiye 12 adet denizaltı ile Akdeniz'deki en köklü ve sayısal olarak büyük denizaltı filosuna sahiptir.
Titanik gemisinin enkazına seferi sırasında patlayan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan Titan denizaltısının sahibi OceanGate şirketi, tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
Sualtı aracı, müşterilerini Titanik enkazına götürmeye 2021'de başlamıştı ve şirketin internet sitesine göre OceanGate, iki derin deniz aracı kullanarak Pasifik, Atlantik ve Meksika Körfezi'nde 14'ten fazla keşif gezisi ve 200'den fazla dalış gerçekleştirdi.
Titan adlı derin deniz aracı, 1912'de buz dağına çarparak batan Titanik'in Atlas Okyanusu'ndaki enkazına turistik amaçla sefer yapıyor.
Gemide mürettebat dahil toplam 2 bin 224 kişi vardı. Gemi New York'a doğru giderken 15 Nisan gecesi büyük bir buzdağına çarptı. Birkaç saat içinde de battı. 1514 kişi hayatını kaybetti. Gemide hiç Türk yolcu yoktu.
RMS Titanik gemisi 100 yıldan uzun bir süredir suların altında, Kanada'nın Newfoundland and Labrador eyaletinin 600 kilometre açığında yer alıyor. 1912'de ilk yolculuğuna çıktığında zamanının en büyük gemisi olan Titanik, İngiltere'nin Southampton limanından New York'a yolculuğu sırasında buzdağına çarptı.
İngiltere'deki Southampton limanından kalkıp ABD'nin New York kentine ilk seferini yapan yolcu gemisi Titanik 14 Nisan 1912'de 125 metre uzunluğa inen bu buzdağına çarpmıştı. Gemi üç saatten kısa bir süre içinde batmış ve 1.500'den fazla yolcu ve mürettebatıyla birlikte sulara gömülmüştü.
Kayıp denizaltıda havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ile Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet'nin olduğu biliniyor ...
ABD Sahil Güvenliği, OceanGate Titan'a ait enkaz parçalarının çıkartılmaya başlandığını ve enkazdan insan bedenlerine ait kalıntılar bulunduğunu açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri