Ehliyet Yenileme Ücreti Yeni tip ehliyetinizi kaybettiğinizde 145 ₺ vakıf hizmet bedeli ve 624 ₺ değerli kağıt bedeli ödemeniz gerekir. Toplamda 769 ₺ ödeyerek yeni tip ehliyet sahibi olabilirsiniz. Eski tip ehliyetinizi kaybettiğinizde ise 2 ₺ vakıf bedeli ve 13 ₺ değerli kağıt bedeli ödemeniz gerekmektedir.
Buna göre; Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 15 TL. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 769 TL.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
Sürücü ehliyetiniz kayıp olduysa veya çalındıysa, yeni ehliyet çıkartmak için Nüfus Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmanız gerekiyor. Bunun öncesinde Alo 199 hattını arayarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alabilirsiniz.
Kayıp ehliyet ücreti nereye yatırılır? Kayıp ehliyet ücreti Maliye Bakanlığı veznelerine yani Vergi Dairelerinin veznelerine ya da belirtilen bankalara yatırılması gerekiyor. Ödemeniz gereken ücret toplamda 15 TL'dir. Bunun 13 TL'si değerli kağıt, 2 TL'si ise himzet bedelidir.
İlgili 42 soru bulundu
Ehliyet Harcı Hangi Bankalara Yatırılıyor? Sürücü belgesi harç yatırma işlemleri bu bankalardan herhangi birinde yapılabilir. Kendinize en yakın şubeye giderek harç bedelini nakit olarak yatırabilirsiniz. Ayrıca bu bankaların internet sitelerinden de online olarak ödeme yapabilirsiniz.
Sürücü belgesi yenileme harcı + vakıf bedeli 769 TL'dir. Peki, ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme harç ücretini, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşmalı bankaların şubelerinden, ATM kanalları veya internet bankacılığı üzerinden ödeyebilirsin.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.
EHLİYET HARÇLARI NE KADAR OLACAK? Yeni yılda ehliyet harçları da artacak. A sınıfı sürücü belgesi harcı 1308 liraya yüksleecek. Bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 3 bin 945 lira olarak uygulanacak.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Ehliyet yenilemek için gerekli evrak nelerdir? - Ehliyet belgesi değerli kağıt bedeli ve hizmet bedelinin ödendiğini gösteren banka dekontu, - Kan grubu kartı (Eski ehliye belgenizde kan grubunuz yazıyorsa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.)
Kayıp ehliyet için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir. Kayıp ehliyet bildiriminin yapılmasının ardından “Sürücü olur” sağlık raporunun alınması gerekir. Sağlık raporu için göz testi, kan tahlili ve fiziksel yeterlilik testi gibi prosedürler uygulanabilmektedir.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Evlilik Nedeniyle Ehliyet Yenileme Ücreti 769 TL! Ehliyet yenileme harcı 769 TL kimlik kartı yenileme ise 83 TL!
İlimiz Merkez ilçe Nüfus Müdürlüğüne randevusuz olarak başvurulabileceği gibi aynı zamanda Alo 199 hattından veya https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr web sitesinden randevu alarak başvurmak mümkündür.Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne randevu alınmadan, doğrudan gidilerek başvuruda bulunulması, yoğunluklara ve uzun bekleme ...
Ehliyet Yenileme İşleminde Sağlık Raporu Zorunlu mu? Sürücülerin ehliyet yenilemek için sağlık raporu alma zorunluluğu bulunuyor. Hatta aynı koşul, ehliyet değişikliği yapan sürücüler için de geçerli.
Eski ehliyetlerin değiştirilmesi için süre 31 Aralık'ta doluyor, ehliyetini yenilemeyenlere 2023'te idari para cezası uygulanacak. Yenileme randevularında özellikle İstanbul'da yoğunluk yaşanıyor. 1 Ocak 2016 tarihi öncesinde düzenlenmiş ehliyetler 2022 yılı sonunda geçerliliğini yetirecek.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Ehliyet almak için gerekli olan harç ücreti, değerli kağıt bedeli ve vakıf katkı payı listede yer alan bankalar aracılığıyla tahsil edilmektedir.
Bu sebeple kayıp ehliyet başvurunuz sonuçlanmadan ve yeni ehliyetiniz adresinize gönderilmeden önce sürücü belgeniz olmadan trafiğe çıkmamalısınız. Öte yandan, başvuru sonrası verilen geçici sürücü belgesiyle 15 gün süreye kadar araç kullanabilirsiniz.
Kimliğinizi kaybettiyseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Hemen en yakın polis merkezine veya karakola gidin ve kaybı bildirin. Polisten aldığınız tutanakla birlikte en yakın Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurun. Gerekli belgeleri (tutanak, kimlik fotokopisi vb.)
9. Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri