Kaybedilen sertifikaların yerine yenisi basılamamaktadır. Sertifikalarını kaybeden katılımcılar yeniden belgelendirme başvurusu yaparak belge alabilirler.
Düzenlenen kursların tüm süreçleri Bakanlık tarafından hazırlanan e-Yaygın sistemi ile yürütülüyor. Bu kapsamda Ekim 2021' e kadar geçen sürede 37 milyon 821 bin 524 vatandaş, 44 milyon 619 bin 327 sertifika almış bulunuyor. Artık bu sertifikaların tamamı e-Devlet üzerinden alınabilecek.
İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir. e-Devlet üzerinden almak istediğiniz sertifikanın detaylarını gidin. Dosyayı indir seçeneğine tıklayarak e-Devlet üzerinden sertifika alabilirsiniz.
Sadece Milli Eğitim Bakanlığının açtığı ve açmasına izin verdiği kurslar kapsamında meb onaylı sertifika alınabilmektedir. Halk eğitim merkezi ya da belediyelerin dışında, Milli Eğitim Bakanlığının yetki verdiği özel kurumlardan alınabilmektedir.
Sertifikalar, kare kod ve barkod sistemi ile üretildiği için herhangi bir imza yada resmi onaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek. Tamamladığınız kursun belgesini ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bir defaya mahsus basılı belge (sertifika) olarak alabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
e-Devlet Kapısı'nın kullanılabilirlik ve erişilebilirlik açısından yeterliliği, ilk defa 12.03.2014 tarihinde Türk Standardları Enstitüsü Bilişim Teknolojileri Komisyonu tarafından onaylanmış ve e-Devlet Kapısı ISO 9241-151 ve ISO/IEC 40500 sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
Katıldığınız kursun üniversite onaylı bir kurum olması e-devlet onaylı sertifika almanız için en önemli unsurdur. Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
E-devlete işlenen sertifikalar için manuel olarak işlem sağlanamamakta ve değişiklik yapılmamaktadır.
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor. Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.
Sertifikalar, kişilerin kariyerinde uzmanlaştıklarını özellikle pek çok alan ve sektörde daha hızlı ilerlemeleri için oldukça yardımcıdır. Aldığınız sertifika sayesinde potansiyel işverenlere, kişinin kendi çalışma alanı hakkında ölçülebilir bir anlayışa sahip olduğuna dair kanıt sağlar.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar. Eğitim merkezlerinin sunduğu üniversite onaylı sertifikalar, meslek alanında geçerlilik ve güvenilirlik problemlerine maruz kalmaz.
Kariyer alanında bireyin gelişim düzeyinin somut göstergesini oluşturan sertifikalar da günümüzde online platformlar aracılığıyla elde edilebiliyor. Kurumlar ya da merkezler tarafından sunulan online eğitim programları sonucunda, başarı sağlayan bireylere online eğitim sertifikaları veriliyor.
Uzaktan eğitim programında başarılı olmanız durumunda, başarınızı belgeleyen bir sertifika almaya hak kazanırsınız. Sertifika almak için ise eğitimin belirlediği başarılı olma şartlarını yerine getirmelisiniz. Pek çok uzaktan eğitim kurumu, sertifikayı bir sınav sonucunda veriyor.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
MEB onaylı ücretsiz sertifikalar, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayan değerli araçlardır. Bu sertifikalar, öğretmenlere yetkinlik artırma, kariyer fırsatları, mesleki ağlar, yenilikçi öğretim yaklaşımları ve mesleki itibar gibi birçok avantaj sunar.
Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
e-Devlet sertifikası, dijital imza teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir kimlik doğrulama ve güvenlik aracıdır. Bu sertifika, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına elektronik ortamda güvenli ve hızlı bir şekilde hizmet alabilme imkanı sunar.
Üniversite onaylı sertifikalar kurumların bünyesinde alınan eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden belgelerdir. Bu sertifikalar bireylerin özgeçmişinin güçlenmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra bireylerin bilgiye ve eğitime karşı ilgisini de net bir şekilde göstermektedir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri