1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.
Kaymakama hitap edilirken kesinlikle ismiyle hitap edilmez. “Kaymakam Bey” veya “Efendim” denilmelidir. Bu hitapların dışında unvan kullanmak sizi küçük düşürür ve sert bir şekilde uyarılırsınız.
Kişi adlarından önce ve sonra gelen ünvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alâaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.
Resmi durumlarda kaymakam eşine hitap ederken 'Sayın Kaymakam Eşi' ifadesi kullanılabilir.
Resmi toplantı ve törenlerde devlet ve hükümet adamlarına ve yöneticilere daima unvanlarıyla hitap edilir: Sayın Bakan, Sayın Genel Müdür, Sayın Emniyet Müdürü.
İlgili 41 soru bulundu
Çünkü komisere komiser, amire amir, savcıya sayın savcı olarak hitap ediliyor, polise gelince sürekli olarak lan olarak hitap ediliyor.
Genelgede, polise ''çağdaş standart davranış modeli''nin kazandırılması için öngörülen davranış biçimleri şöyle sıralandı:Nazik olmak: Vatandaşa karşı her zaman güler yüzlü ve nazik olunmalıdır. İnsanlara ''Günaydın, iyi akşamlar, iyi günler, beyefendi, hanımefendi'' gibi standart cümleler ile hitap edilmeli.
Eski adı maiyet memurluğudur. Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamladıktan sonra müşterek kararname ile atanarak görev başına gelen kaymakamlar, valilere bağlı olarak çalışırlar. Görev yerleri atama yönetmeliklerindeki ilçe sınıflandırmasına göre değişir.
Onlara bazen kaymakam bey, bazen de kaymakam bey hanım deniyor. Sakarya'da Ferizli İlçesi Kaymakamlığı'na atanan Selda Özgüven ile Karapürçek İlçesi Kaymakamlığı'na atanan Elif Canan Türker, görevlerine başladı.
Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır.
d) Kaymakam tarafından imzalanacak yazılarda ismin altında "Kaymakam", kendilerine yetki devredilen birim amirleri tarafından Kaymakam adına imzalanacak yazılarda ise ilgili birim amirinin adı ve soyadı ile altına "Kaymakam a." ibaresi yazılır.
(5) Kaymakam tarafından imzalanan yazılarda unvan olarak “Yeşilova Kaymakamı” ibaresi değil, sadece “Kaymakam” ibaresi kullanılacaktır. (6) Kaymakamın imzalaması gereken bir yazı vekâlet durumlarında imzalayanın ad ve soyadı birinci satıra, vekâlet bırakanın makamı “Kaymakam V.” biçiminde ikinci satıra yazılır.
Cevap: "Kaymakam" kelimesi özel bir isim, unvan olarak kullanılıyorsa büyük harfle başlar. Cins isim olarak kullanılırsa küçük harfle başlar.
Kaymakam (Osmanlıca: قائم مقام), Osmanlı Devleti'nin son dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında kullanılan miralay ile binbaşı rütbeleri arasında olan ve günümüz rütbelerinden yarbaya denk bir askerî rütbedir.
En İyi Cevap. Savcı, adalet dağıtır. Kaymakam, adaletle yönetir.
Vali yardımcılığına atanmak için mülakatların sayısı 4 olmakla birlikte hepsinden geçerli bir puan almak gerekiyor. Valilik emrine atanan kaymakamlar, bir süre başarı ile görev yaptıktan sonra vali yardımcısı unvanı olabiliyor.
İlçelerde en büyük yönetici kaymakam. Asker, polis, doktor, öğretmen hatta belediye vb tüm kamu görevlilerine emir verir.
Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır.
Valiler, doğrudan cumhurbaşkanı tarafından, cumhurbaşkanı kararı ile atanırlar. Vali, ilde Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır.
kaymakam - Nişanyan Sözlük. Arapça ḳāˀim maḳām قائم مقام “(birinin) yerinde duran, makam sahibi” deyiminden alıntıdır.
Madde 15 – Hizmet gerekleri ve idari zorunluluklar dışında yer değiştirmeler yılda bir defa yapılır.
Hiçbir polisin hiçbir ülke vatandaşına bağırma argo kelime kullanma yetkisi yoktur.
Uygulamada ast personel tarafından komiser sınıfı için “komiserim”, emniyet amiri sınıfı için “amirim”, müdür sınıfı için “müdürüm” şeklinde hitap kullanılmaktadır.
Polis resmi olarak görev yaparken sivil vatandaş polisten kimliğini göstermesini isterse ne yapılır. - Polis Mevzuat. Polis resmi olarak görev yaparken sivil vatandaş polisten kimliğini göstermesini isterse ne yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri