Bıçağınızı sık sık değiştirin Aksi takdirde hem aynı bölgeye bir kaç kez vuruş yapmak zorunda kaldığınız için o bölgeyi tahriş edersiniz hem de iltihaplanmalara davetiye çıkarırsınız. Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız. O da iyi sakladığınız durumlarda.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Bir süre sonra bu öyle bir hale gelir ki jileti değiştirirsiniz. Bir jiletten kaç tıraş çıkaracağınız, yine kişiye göre değişen bir konudur. Kimisi bir jileti bir defa kullanıp atar ama gerçek şu ki hemen hemen her jilet birden fazla defa rahatlıkla kullanılabilir; kullanılmalıdır. Ortalama rakam 2-4 tıraştır.
Çoğu tıraş bıçağı, 5 ila 10 kullanımlıktır. İster kullan at, isterse de tekrar kullanılabilir bir tıraş bıçağı kullanıyor olun, tıraş bıçağınızın keskin ve temiz olduğundan emin olmanız gerekir. Böylece, bıçağın tüylerinizi çekmesi veya cildinizde kayarken sert bir his vermesi ihtimalini azaltabilirsiniz.
Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir. Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
İlgili 15 soru bulundu
Bıçağınızı sık sık değiştirin
Aksi takdirde hem aynı bölgeye bir kaç kez vuruş yapmak zorunda kaldığınız için o bölgeyi tahriş edersiniz hem de iltihaplanmalara davetiye çıkarırsınız. Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Bacağı tüylerin çıktığı yöne doğru tıraş edin; sonra tercih ediyorsanız terse yöne gidin. Jilete hafif basınç uygulayarak uzun, sabit hareketlerle tıraş edin. Sert hareketlerden kaçının. Jileti tıkanmaları önlemek için sık sık yıkayın.
3, 5 bıçaklı jilet çeşitleri ise sakal tıraşını kolaylaştırılması amacıyla tercih edilir. Üründe birden çok bıçak olduğundan daha keskin bir yapı kazanır. Bu durum tek bir hareketle kısa sürede kılların yok edilmesini sağlar.
Önce duş jeli, sabun veya tıraş öncesi jelini sürerek uygulama bölgesini köpürt sonrasında jilet işlemine geçebilirsin.
Bir yaprak jiletin ortalama ömrü 4-5 kullanım olmakla birlikte, bu kişiden kişiye değişmektedir. Jilet, sakalınızı kesmeyip çektiği anda değiştirilmelidir.
Gillette Venus ile #PürüzsüzGerçekler: Tıraş Olmak Tüyleri Kalınlaştırmaz - YouTube. Tıraş gerçekten tüyleri kalınlaştırır ve sertleştirir mi? Tabii ki hayır! Tıraş sanıldığının aksine tüylerin kalınlaşması ve sertleşmesine neden olmuyor.
Üç bıçak yerine (birbirine göre doğru mesafede olan) beş bıçak, cildin daha pürüzsüz ve sıkışmanın %30'dan fazla azalması anlamına gelir (MACH3 ile kıyaslandığında Fusion5). Sonuç olarak, sinekkaydı, konforlu bir tıraş elde edersiniz ve kendinizi kesme riskiniz azalır.
Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki mekanizması, kıl kökünde hasar yaratmak ve kökün bir daha kıl üretememesini sağlamaktır.
Tek veya çift bıçaklı jiletler kılları yalnızca kopardığı için istediğiniz sonucu vermeyebilirler. Bu nedenle özellikle kadınlar için üretilmiş çok bıçaklı jiletleri tercih etmelisiniz.
Yani jilet yaparken ne sürülmeli? Bunun için öncelikle tüylü bölge su ile nemlendirilir. Sonrasında tıraş jeli, sabun veya duş jeli kullanılır.
Temellerine ayırdığımızda, tıraş yöntemleri arasında ana fark, ıslak ve kuru tıraş olarak ayrılabilir. Bir ıslak kuru tıraş makinesi ve jilet arasında seçim yapmak, kişisel bir tercihe kalmıştır, ancak en yumuşak deneyimi sunar ve en az tahriş yaratır.
Çilek bacaktan kurtulmak için bacaklarının ölü deriden arınması gerekir. Ölü deriyi de bacak peelingi yaparak atabilirsin. Dilersen duştan önce cildine uygun peeling uygulayabilirsin. Evde doğal şekilde peeling yapmak için yulaftan veya kahveden faydalanabilirsin.
normal bir metabolizmaya sahipseniz ve tüy konularında takıntılı iseniz jilet sonrası ikinci gün küçük küçük geri çıkmaları hissedersiniz. Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir.
Jiletin çok keskin bıçakları yüzünden sık sık kazalar yaşanabilir. Bu kesikler, özellikle kasıklara doğru bilinçsizce uygulanan traşlar sonucunda; genital bölge yaralanmaları, kesiklere bağlı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kıl köklerinin kuvvetlenmesi, kıl dönmesi, kılların sert çıkması olarak sayabiliriz.
Hemen hemen her kadının sıkça yaşadığı bir sorun olarak bikini bölgesi kararması için ne yapılmalı? Epilasyon, ağda ya da jilet kullanımı genital bölgenin kararmasına neden olur.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri