Yurt içinde Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte ve takip edilebilmektedir.
Kimliğinin kaybeden ya da çaldıran kişilerin öncelikle ALO 199 çağrı merkezi numarasını araması gerekir. Bunun dışında il sınırlarınızda bulunan nüfus müdürlüğüne de bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılabilmesi için randevu alınması gerekir.
(10) Başvuru sonrasında, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının hangi aşamada olduğu kurumumuz web sayfası ve e-devlet üzerinden, Alo199 Çağrı Merkezinden, SMS ya da e-posta ile yapılan bilgilendirme ile takip edilebilir.
Nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası 67 TL para cezasıdır. Ancak her türlü doğal afet, gasp, hırsızlık, yangın ve terör nedeniyle nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedilmesi ve bu hallerin belgelenmesi durumunda bu para cezası uygulanmaz. Yeni Doğan Bebeğe Nüfus Cüzdanı Nasıl Çıkartılır?
Kimliğinizi kaybettiyseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Hemen en yakın polis merkezine veya karakola gidin ve kaybı bildirin. Polisten aldığınız tutanakla birlikte en yakın Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurun. Gerekli belgeleri (tutanak, kimlik fotokopisi vb.)
İlgili 36 soru bulundu
Bu ceza miktarı 2023 yılı için aşağıdaki gibidir; Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ödeme yapılabileceği gibi; vergi dairesi müdürlüklerinden, gelir idaresi başkanlığına ait internet adresi üzerinden ya da gelir idarisi başkanlığına ait web sayfasından üzerinde de ödeme yapılmaktadır.
İptal edildikten sonra kartınız bulunsa da iptal işlemi geri alınamaz. Bu durumda, kartınızı kapı geçişlerinde ve nakit harcama noktalarında (kafeterya, spor salonları, sosyal bina, havuz, kütüphane, öğrenci işleri) kullanamayabilirsiniz.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kimliğinizi kaybettiğinizde e-devlet üzerinden ya da ALO 199 numaralı çağrı merkezinden kimliğinizin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak yeni kimlik için başvuruda bulunabilirsiniz.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir. Geçici kimlik belgesi kullanılamaz.
T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden vehttp://tckimlik.nvi.gov.trinternet adresinden öğrenilebilir.
Nüfus cüzdanlarında bulunmayan, ancak yeni kimlik kartı üzerinde ve çipte "geçerlilik tarihi, uyruğu, cinsiyeti, biyometrik veri, ıslak imza" bilgileri de yer alıyor. "Cüzdanın verildiği yer" bilgisi ise yeni kimlik kartlarında bulunmuyor.
uyduların, gps cihazlarından geri bilgi alması mümkün değildir. ancak rfid sistemlerinden bahsedilirse ve etrafta da rfid okuyucuları varsa, kimliğiniz de cebinizdeyse, çipli şeyin takip edilebilmesi mümkündür.
Örneğin kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, sizin adınıza bankalarda ve kimlik onayı gerektiren internet sitelerinde işlemler yapabilir, sizin adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir hatta şirket kurabilir.
Alınan Bedel BAĞIŞ DEĞİLDİR. Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
e-Devlet kimliği ve şifrenizi girerek öncelikle arama kısmına "Nüfüs İşleri Genel Müdürlüğü", ardından "T.C Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi" yazın. Daha sonra karşınıza çıkan "Kayıp Bildirimi" butonuna tıklayarak devam edin. Gerekli bilgileri tamamlayarak işlemi kaydedin.
Eğer vatandaş, çalıntı ve kayıp ibrazında bulunduysa, kimliği bulan kötü niyetli kişiler iş yeri açamıyor, kredi çekemiyor.
Ayrıca kaybettiğiniz kimlik eğer eski nüfus cüzdanınız ise direkt olarak yeni kimlik kartı başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru yaptığınız zaman eski nüfus cüzdanınız geçersiz sayılır. Eğer kaybettiğiniz yeni çipli kimlik kartınız ise bildiriyi yaptıktan sonra yeni kimlik çıkarmak için başvuru yapmanız gerekmektedir.
Eski nüfus cüzdanları yeni kimlik kartları alınıncaya kadar geçerli olacak.
Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının kaybedilmesi durumun idari para cezası verilmektedir. Bu ceza miktarı 2023 yılı için aşağıdaki gibidir; Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL.
"Bahse konu yasanın yürürlüğe girdiği 26 Ocak 2016 tarihinden itibaren Nüfus Cüzdanı kayıp edenlere uygulanan idari para cezası uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri