Kayra ismi Kur'an'da herhangi bir bölümde geçmemektedir. TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kayra, Türkçe kökene sahip olan güzel anlamlı isimlerden bir tanesidir. Kayra'nın Türk Dil Kurumu Sözlüğünde yer alan anlamı ise yüksek mertebeli, büyük bir kişiden gelen iyilik, saygınlık, lütuf ve ihsan şeklindedir.
KAYRA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Kayra ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Kayra ismini koymak caizdir.
Kayra, saygın bir kimse tarafından yapılan iyilik, ihsan ve lütuf anlamını taşır. Tanrının insanı koruması ve esirgeyici olması şeklinde de tanımlanabilir. KAYRA KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?
Kayra veya Kaira – Evrenin yüce Tanrısı. Türk mitolojisinde Tanrı'nın ruhu ve yaratıcı tanrıdır. Gök tanrısının oğludur. Erlik – Ölülerin ve yeraltı dünyasının tanrısı.
KARYA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Karya ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Karya ismini koymak caizdir.
İlgili 37 soru bulundu
Karya (Grekçe: Καρία Karía), Anadolu'nun güneybatısında günümüzde Muğla kuzey kısımları Denizli güneyi ve içerideki bölgeye denk gelen coğrafyanın eski çağlardaki ismi.
Allah (اللَّهُ) : Tek yaratıcının özel ismi, varlığı zorunlu olan, bütün kemâl sıfatları kendisinde toplayan hakiki ma'bûd. er-Rahmân (الرَّحْمنُ) : Sonsuz merhametiyle lütuf ve ihsanda bulunan. er-Rahîm (الرَّحِيمُ) : Rahmetiyle hey şeyi kuşatan. el-Melik (الْمَلِكُ) : Bütün varlıkların sahibi/hükümdârı.
Kayra isminin ilk anlamı saygın bir kimse tarafından yapılan iyilik, iyi niyet, özveri ve ihsan şeklindedir. Bir diğer anlamı ise daha inançsaldır. Kayra isminin ikinci anlamı da Tanrının koruyucu ve esirgeyici olması, Tanrının insanı koruması şeklinde açıklanmaktadır.
Kayra ismi unisx bir isimdir. Hem erkeklerde hem de kızlarda kullanılabilir.
Aren ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Aren ismini koymak caizdir. AREN İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır.
Kayra isminin yanına yakışan isim olarak ise Kerem, Aras, Asaf, Ömer, Can, Sami, Berk, Kaya, Tuğra, Barlas, Alp ve Buğra isimleri önerilebiliyor.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Arya, kız ve erkek bebeklerde kullanılan bir isimdir. Unisex bir isim olmasından dolayı rengi de pembe-mavi olarak bilinmektedir. Kur'an'da geçmemesine rağmen dinimizce caiz olmasından dolayı ülkemizde sık sık tercih edilmektedir.
Aren ismine ait tüm detayları derledik. Aren ismi, Farsçada parlak renkteki kum tanesi anlamındadır. Bu ifade ile kastedilen kum, çöl kumudur. Ve Aren çöl ortamında yer alan en görkemli ve parlak kum tanesinin adıdır.
Kayra ismi köken olarak Türkçe kökenli bir isimdir.
KAYRA İSMİNİN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ
Kayra ismi şevk, yaratıcılık ve minnettarlığı kendine çeker. Bu isme sahip kişiler çelişkilerle doludur. Yumuşak, sevecen, düşünceli ve derinden umursadığı kişilere karşı şefkatlidir. Ancak sevdiklerini korumak söz konusu olduğunda çok sert birisine dönüşebilirler.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Kayra Türkçe kökenli ve çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış en güzel isimlerden biridir. Özellikle okunuşu ve telaffuzu ile beraber etkileyici anlamı üzerinden beğeni toplayan bir isimdir.
Farsça kökenli bir isim olan Mirza, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasında yer alır. Mirza ismi ülkemizde pek çok farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla sıkça kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı ise, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kişilerdir.
Asaf ismi direk biçimde Kur'an ayetlerinde geçmez. Fakat buna rağmen Neml Suresinde anlatılan Hazreti Süleyman kıssalarında bulunan vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
Çünkü bu hadislerin bir kısmında “Allah” ismi, bir kısmında ise “Rahmân, Rahîm” (esirgeyen, bağışlayan), “Hay Kayyûm” (diri ve her şeyi ayakta tutan), “Zü'l-celâli ve'l-ikrâm” (ululuk ve ikram sahibi) isimleri Allah'ın en büyük ismi olarak belirtilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri