Bağırsak problemlerini de çözmeye yarayan kayısı çayı bağırsak fonksiyonlarının rahat çalışmasını sağlar. Kayısı çayı özellikle kabızlığa iyi gelmektedir. Kayısı Çayı Ne Zaman ve Ne Sıklıkla İçilmelidir? Kayısı çayı aç karnına sabahları içilmelidir.
Kayısı çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir. Uzun süre düzenli olarak tüketmemeli, ara vererek içmelisiniz. Ayrıca kayısı çayının su attırrıcı özelliğinden dolayı tükettiğiniz günler bol su içmeye dikkat etmelisiniz.
Kayısı çayının en bilinen özelliği kabızlığı çok kısa bir zamanda gidermesidir. İçeriğindeki bileşenler sayesinde bağırsak faaliyetlerini arttıran kayısı çayı kabızlık sorununu da ortadan kaldırır. İçeriğinde yüksek lif barındıran kayısı çayı zayıflamaya da yardımcı olacaktır.
Peki, form çayı aç mı tok mu içilir? Form çayı içeriğinde yer alan bileşenlerin daha etkili çalışabilmesi için tok karnına tüketilmesi önerilir. Form çayı, tok karnına tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini artırır.
İlgili 42 soru bulundu
Sabah aç karnına içilen kayısı çayı yağ yakım sürecini hızlandıracağı için kilo verme süreçlerinizi olumlu bir şekilde etkileyecektir. Ancak kayısı çayının zayıflatıcı özelliğinden dolayı aşırı miktarda tüketiminden kaçınılmalıdır. Uzmanlar tarafından önerilen kayısı çayı tüketim miktarı günde en fazla 2 fincandır.
Kayısı zengin lif içeriğine sahiptir, bu sayede bağırsak hareketliliğini sağlar. Besinlerin absorbe edilmesine ve işlenmesine destek olur. Böylelikle kabızlık sorununun giderilmesini sağlar.
Günde 8-10 kayısı tüketerek kabızlık sorunundan kurtulabileceğiniz gibi, yemeklerden önce 2-3 kayısı kurusu tüketip üzerine su içmeye özen gösterdiğinizde hazımsızlık sorununa da çözüm getirebilirsiniz.
Bağırsakları aktive eden kuru kayısı ve kuru erik dışkılama problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Ayrıca, yemeklerden sonra da içilerek sindirime yardımcı olabilir. Kayısı çayı özellikle yatmadan önce içildiğinde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkileri nedeniyle uyku kalitesini artırabilir.
Kayısının yaprakları da kullanılır. Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir.
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kayısıyı cezveye boşaltın. İçine 1 buçuk bardak içme suyu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ardından altını kapatıp 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Daha sonra kayısıları süzün ve afiyetle için.
Özellikle aç karnına kayısı tükettiğinizde bağırsaklarınız çalışmayı hızlandırır ve daha kolay dışkılamayı sağlar. En hızlı faydayı sağlamak için sabah uyandığınızda aç karnına bir bardak kayısı suyu içebilirsiniz. Kahvaltıdan önce yiyeceğiniz 4-5 adet kuru kayısı da sindirimi hızlandırıcı etkiye sahiptir.
Yaş ve kuru olarak tüketilebilen kayısı sindirimi kolaylaştırıyor, tokluk hissi sağlıyor, kilo kontrolüne yardımcı oluyor ve kabızlığa iyi geliyor. Antioksidan özelliği ile de bedeni sağlıklı tutarak hastalıklardan koruyor.
2)Meyve tercihinizi kayısı, incir, üzüm, erik, kavun, karpuz gibi laksatif etkili meyvelerden yana kullanın. Bu besinler laksatif (bağırsak yumuşatıcı) etki göstererek dışkı hacminizi arttırır ve dışkınızın daha yumuşak hale gelmesini sağlar.
Armut, elma, kivi, ananas, erik, kayısı bağırsakları hızlı çalıştıran yiyecekler arasında yer almaktadır.
Kabızlığın çözümü lifli beslenmektir.
Meyve ve sebze yiyin. Ekmek, makarna ve beyaz pirinç yerine tam tahıllı ürünleri tercih edin. Gaz ve şişkinlik problemi yaşamamak için lif alımınızı yavaş yavaş artırın. Bir günde her zaman içtiğinizden en az 2-4 bardak daha fazla su için.
Kabızlık en çabuk ne geçirir? Kabızlığa iyi gelen yiyecekler arasında kabuklu elma, ıspanak, lahana, incir, pırasa, zeytinyağı, üzüm, brokoli, keten tohumu ve yulaf ezmesi bulunur. Probiyotik içeren gıdalar tüketin. Nane çayı için.
Kuru veya yaş incir, kayısı hurma, erik gibi lifli gıdaların tüketilmesi, Yeterli miktarda sebze, meyve ve kepekli ürünlerin tüketilmesi, Düzenli yürüyüş ve egzersiz yapılması kabızlığa iyi gelir ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olur.
Kabızlığa yakalanmamak için günde 3-4 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini belirten Yılcu, "Sabah aç karnına 2 su bardağı ılık su ya da ballı ılık su içilebilir. Öncelikle beslenme tarzınızı bol lifli ve posa bırakan gıdalardan seçmelisiniz. Bu nedenle lif oranı yüksek olan gıdalar sizin için en avantajlı olanlardır.
Zeytinyağı ince bağırsağı çalıştırarak kabızlığı önler. Ayrıca katı yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Sindirilen atıkların bağırsaklara geçişine destek olur. Zeytinyağı bağırsaklar için adeta bir müshil gibi etki gösterir.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
3)Sabahları aç karnına bir bardak ılık su ile birlikte; 1 yemek kaşığı kuru kayısı veya kuru erik marmelatı tüketin. Kuru eriğin içinde bulunan “difenil izatenin” adlı madde bağırsak hareketlerini arttırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri