Kurutulmuş kayısıdan bir tatlı kaşığını bir cezveye boşaltın. İçerisine bir buçuk su bardağı su ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp 5 dakika da demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek tüketin. Bunun aynı sıra da kapalı süzme kaplarına bir tatlı kaşığı kuru kayısı koyun.
İçindekiler: Sinameki Yaprağı, Huş Ağacı Yaprağı, Barut Ağacı Kabuğu, Rezene (%6,4), Ahududu Yaprağı, Aroma Vericiler (Kayısı, Şeftali, Portakal), Isırgan Yaprağı (%4,7), Kiraz Sapı, Meyan Kökü, Funda Yaprağı, Civanperçemi (%2,8), Ardıç Meyvesi, Kuşburnu, Kayısı (%0,1).
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kayısıyı cezveye boşaltın. İçine 1 buçuk bardak içme suyu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ardından altını kapatıp 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Daha sonra kayısıları süzün ve afiyetle için.
Kayısı çayı sindirim sistemini düzenlemenin yanı sıra bağırsakların da doğru çalışmasını sağlar. Güçlü bir antioksidan olan kayısı çayı bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Kayısı çayı vücuttaki iltihaplanmaları da önler. Kemik sağlığına iyi gelen kayısı çayı eklem ağrılarını da gidermektedir.
Her besinde olduğu gibi kayısı çayında da aşırı tüketim söz konusu olduğunda alerjik reaksiyonlar ve yan etkiler gözükebilir. Bunlar ciltte kaşıntı, kızarıklık, döküntü, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi etkiler olabilir. Aşırı miktarda tüketimi durumunda ishal görülebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Kayısı Form çayının içinde olan sinameki, vücuttaki suyun atılmasını hızlandıracağından gün içerisindeki sıvı miktarı arttırılmalıdır. En ideali de günlük 2 fincan kadardır. Metabolizmayı hızlandırdığı için de Form kayısı çayı kilo verdirir mi sorusunun cevabı evet, verdirir.
Kayısı çayı adet söktürür mü? Kayısı çayının adet söktürücü özelliği ile ilgili net bir açıklama ya da bilgi mevcut değildir.
Kayısı çayının sindirim sistemini düzenlediği ve metabolizmayı hızlandırdığını daha önce söylemiştik. Bu yüzden kayısı çayı zayıflatır mı sorusunun cevabı evettir. Sabah aç karnına içilen kayısı çayı yağ yakım sürecini hızlandıracağı için kilo verme süreçlerinizi olumlu bir şekilde etkileyecektir.
Kabızlık için birebir: Kayısı zengin lif içeriğine sayesinde bağırsak hareketliliğini sağlar. Besinlerin absorbe edilmesine ve işlenmesine destek olur. Böylelikle kabızlık sorununun giderilmesini sağlar.
Kayısı çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir. Uzun süre düzenli olarak tüketmemeli, ara vererek içmelisiniz. Ayrıca kayısı çayının su attırrıcı özelliğinden dolayı tükettiğiniz günler bol su içmeye dikkat etmelisiniz.
Bundan dolayı kayısı çayını dozunda tüketmek en önemli ayrıntılardan birisi olacaktır. Kayısı Çayı Zayıflatır mı? Bu sorunun cevabı kısaca evet demek doğru olacaktır. Kayısı çayının pek çok faydası olduğu gibi vücutta yer alan fazla kilolarında atılmasını sağlamaktadır.
Form çayları önerilen miktarın üzerinde kullanıldığında zararlı etkilere sahip olur: Başta kolon kanseri olmak üzere tansiyon düşüklüğü ve bağırsak tembelliği gibi problemler oluşabilir.
Cevap: Merhaba, Sinameki Yaprağı, Huş Ağacı Yaprağı, Barut Ağacı Kabuğu, Rezene (%6,4), Ahududu Yaprağı, Aroma Vericiler (Kayısı, Şeftali, Portakal), Isırgan Yaprağı (%4,7), Kiraz Sapı, Meyan Kökü, Funda Yaprağı, Civanperçemi (%2,8), Ardıç Meyvesi, Kuşburnu, Kayısı (%0,1).
Kayısı yüksek potasyum içeriği sayesinde kalp koruyucu etkiye sahiptir. Kalp atış hızının düzenlenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki potasyum kalp kaslarını besler. Tansiyonu dengeler ve kan basıncının normal düzeylerde seyretmesini sağlar.
KAYISI ÇAYI NASIL YAPILIR? Kurutulmuş kayısıdan bir tatlı kaşığını bir cezveye boşaltın. İçerisine bir buçuk su bardağı su ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp 5 dakika da demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek tüketin.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
Bu içecekle 1 haftada 5 kilo verin. Detoksumuz ile kalça, göbek, basen ve bel ölgelerinizdeki yağlardan sizleri kısa sürede çok kolay kurtulacaksınız diyet yok ağır egzersiz yok muhteşem bir Zayıflama İçeceğiz.
Armut, elma, kivi, ananas, erik, kayısı bağırsakları hızlı çalıştıran yiyecekler arasında yer almaktadır.
Yeşil Çay…
Camellia sinensis ismiyle de bilinen yeşil çay; E vitamini, flavonid, epigallocatevhin gallete gibi pek çok içeriği ile yağ yakan çaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Şekersiz şekilde tüketilen paket kayısı çaylarında neredeyse hiç kalori yok. Fakat şeker ilaveli kayısı çaylarının bir fincanı neredeyse 10 kalori olacaktır. Eğer diyet beslenmenizde ve spor sonrasında kayısı çayı tüketirseniz, bağırsaklarınızı mutlu edebilirsiniz.
Kuru kayısı glisemik indeksi düşük bir atıştırmalık olduğu için diyetiniz için uygun bir seçimdir. Kuru kayısı zayıflatır mı sorusu diyet sürecinde kuru kayısıyı tercih edenlerin merak ettikleri sorulardan biridir. Kuru kayısı sizi direkt olarak zayıflatmaz fakat zayıflama sürecinizi hızlandırır.
1) Adaçayı
Adaçayı tüketmek, adet başlatıcı etkisinin yanı sıra vücut direncini yükseltir ve bedenin daha güçlü olmasına katkı sağlar. Adet döneminin başlamasından bir hafta önce içmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 bardak adaçayı tüketmeniz halinde adet döneminizin daha erken başlamasını sağlayabilirsiniz.
Ama başladığında onu durdurmanın bir yolu var mı? Aslına bakarsanız böyle bir seçenek yoktur. Menstrüasyonu başlar başlamaz durdurmak için herhangi bir ilaç veya hap adeti engellemez. Adet başlamadan önce durdurmak için hormonal doğum kontrolü alabilir veya dönemlerinizi hafifletmek için başka ilaçlar alabilirsiniz.
Hemen adet olmak isteyen kişiler çeşitli adet söktürücü bitkilerden faydalanmaktadır. Gün içerisinde 2 bardak adaçayı ve rezene çayı tüketmek adet olmayı sağlayacaktır. Aynı zamanda çeşitli bitki çaylarının içerisinde doğal zerdeçal ve zencefil eklenmesi adet periyodunun bir an önce gelmesine yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri