söylendiği gibi kiraz sapı ile birlikte yapılınca muazzam bir tadı oluyor.
Oldukça lezzetli olan kayısı çayı aynı zamanda zengin de bir lif içeriğine sahiptir. Zengin lif barındıran kayısı çayı bağırsak hareketliliğini arttırır. Bu sayede kayısı çayı kabızlığı da kısa sürede giderir. İçeriğinde kalsiyum bulunan kayısı çayı kemik yapısına da önemli katkılarda bulunur.
Diğer tüm bitki çaylarında olduğu gibi kayısı çayında da günlük tüketim miktarı fazla olmamalıdır. Günde iki bardaktan fazla tüketilen kayısı çayı kusma ya da ishale neden olabilir. Mide bulantısına da yol açan kayısı çayı tüketilmesi gereken miktarın üzerine çıkmamalıdır.
Form çayı içeriğinde yer alan bileşenlerin daha etkili çalışabilmesi için aç karnına tüketilmesi önerilir. Aç karnına tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırıcı özelliklere sahip olan form çayı, tok karnına tüketildiğinde ise hazmı kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini arttırır.
İçindekiler: Sinameki Yaprağı, Huş Ağacı Yaprağı, Barut Ağacı Kabuğu, Rezene (%6,4), Ahududu Yaprağı, Aroma Vericiler (Kayısı, Şeftali, Portakal), Isırgan Yaprağı (%4,7), Kiraz Sapı, Meyan Kökü, Funda Yaprağı, Civanperçemi (%2,8), Ardıç Meyvesi, Kuşburnu, Kayısı (%0,1).
İlgili 22 soru bulundu
Kayısı çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir. Uzun süre düzenli olarak tüketmemeli, ara vererek içmelisiniz. Ayrıca kayısı çayının su attırrıcı özelliğinden dolayı tükettiğiniz günler bol su içmeye dikkat etmelisiniz. Zayıflamak için kayısı çayından maksimum etki alabilmek için sağlıklı beslenmelisin.
İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde son derece sağlıklı bir çaydır. Bu çayı emziren anneler de içebilirler. Ancak hazır olarak satılan poşet çayları tüketmek yerine kuru kayısı ile evde yapılan çayları tüketmek daha uygundur. Günde bir fincan tüketmekte bir sakınca görülmemektedir.
Zayıflama çayları arasında tahtını asla kaptırmayan bir çay var ki, o da yeşil çay. Yeşil çay zayıflama sürecinde kişiler tarafından en çok tercih edilen zayıflama çayı olmasının yanı sıra kilo verme sürecinde en etkili olan zayıflama çayıdır.
Şekersiz şekilde tüketilen paket kayısı çaylarında neredeyse hiç kalori yok. Fakat şeker ilaveli kayısı çaylarının bir fincanı neredeyse 10 kalori olacaktır. Eğer diyet beslenmenizde ve spor sonrasında kayısı çayı tüketirseniz, bağırsaklarınızı mutlu edebilirsiniz.
İçeriğinde yer alan antioksidan vitamin ve mineraller ile metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan kiraz sapı çayı zayıflama uygulamalarında da sıklıkla başvurulan bir çay çeşididir. Uzun süre tokluk hissi sağlar. Yemeklerden önce kiraz sapı çayı içilmesi iştahı engelleyerek daha fazla besin tüketilmesini önler.
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kayısıyı cezveye boşaltın. İçine 1 buçuk bardak içme suyu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ardından altını kapatıp 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Daha sonra kayısıları süzün ve afiyetle için.
Kayısının yaprakları da kullanılır. Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum minerali açısında oldukça zengindir.
Kayısı Çayı Hamileler İçebilir Mi? Kayısı çayının hamilelik döneminde kullanılması ile ilgili olumsuz bir uzman yorumu bulunmamaktadır. Ancak hamilelik dönemi hassasiyet gerektiren dönemler olduğu için, hamile kadınların doktorlarına başvurmadan bitki çayları içmemeleri önerilmektedir.
Yeşil çay ve beyaz çay, zayıflamak için en sık tüketilen çaylardan bazılarıdır. Bu çaylar, yağ yakımına olan etkileri sayesinde zayıflama diyetlerinde tercih edilmektedir. Buna ek olarak kiraz sapı ve funda yaprağı gibi çaylar da vücuttaki ödemin atılmasında oldukça etkilidir.
Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış olan kayısının Ramazan'da iftar ve sahurda tüketilmesi sağlık için çok faydalı olduğu savunuluyor. Özellikle ramazan ayında bozulan sindirim sisteminin düzelmesinde önemli bir rol oynuyor.
Siz yalnızca öğünlerinizi kuru kayısı ile destekleyerek tokluk hissinizi arttırır, kayısı sindirim sisteminizi harekete geçireceği için de kilo vermekte zorluk yaşamazsınız.
1 kg Kuru Kayısı ortalama 160-180 adet gelir.
Kuru kayısı kilo aldırır mı? KURU KAYISI (260 KCAL) Vitamin ve lif açısından zengin olan kuru kayısı kalorisi düşük, tok tutucu, kilo verdirici harika bir besindir.
Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar. Yeterli ve dengeli beslenmek bu hormonu dengede tutacaktır. Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi ghrelin hormonudur.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Kanın Pıhtılaşmasını Sağlamaya Destek
Kuru kayısıda bol miktarda bulunan K vitamini, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur. Günde 1 adet kuru kayısı tüketerek, vücudunuzda K vitamini depolanmasına destek olabilirsiniz.
Zayıflama çayı olarak nitelendirilen çayların da günlük maksimum 2 fincan içilmesi tavsiye edilmektedir.
Kayısı çayının faydaları nelerdir? Kayısı çayı, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücut sağlığını destekler. Emziren anneler için uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri