Kayısı çayının sindirim sistemini düzenlediği ve metabolizmayı hızlandırdığını daha önce söylemiştik. Bu yüzden kayısı çayı zayıflatır mı sorusunun cevabı evettir. Sabah aç karnına içilen kayısı çayı yağ yakım sürecini hızlandıracağı için kilo verme süreçlerinizi olumlu bir şekilde etkileyecektir.
Form çayı tüketiminde önemli olan miktarı ve ne zaman içildiğidir. Peki, form çayı nasıl kullanılır? Günlük olarak hazırlanıp taze tüketilmesi gereken form çayı sadece bir kez demlenmelidir.
Zayıflama çayı olarak nitelendirilen çayların da günlük maksimum 2 fincan içilmesi tavsiye edilmektedir.
İçindekiler. Hazırlanışı: Bir süzen poşeti 200 mL kaynamış suda 3 -5 dk demlendikten sonra tüketebilirsiniz. Tavsiye edilen tüketim önerisi: Günde bir kez sabahları aç karına, bir kez ara öğünde tüketebilirsiniz.
Kayısılı form çayı bağırsak hareketlerini desteklediği için ve metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamaya yardımcı olur.
İlgili 16 soru bulundu
Form çayları içeriğinde yağ yakımına, idrar sökümüne, ödem atımına ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı bitkiler barındırır. Bu sayede düzenli olarak tüketildiği takdirde kilo vermeye büyük ölçüde yardımcı olur.
Zayıflama çayları arasında tahtını asla kaptırmayan bir çay var ki, o da yeşil çay. Yeşil çay zayıflama sürecinde kişiler tarafından en çok tercih edilen zayıflama çayı olmasının yanı sıra kilo verme sürecinde en etkili olan zayıflama çayıdır.
Bu depuratif ve diüretik etki, vücudun su tutmasına karşı savaşmak açısından önemlidir. Çünkü, yağ dokularını kalıcı olarak eritmeye yardımcı olur. Bu durum, kiraz sapı çayının etkili bir zayıflama aracı olduğunun göstergesidir. Vücuttan su atmayı sağladığı için ödeme karşı da etkilidir.
Kayısı çayı gerektiğinden fazla tüketilir ise ishale yol açabilir. Sindirim sistemini düzenleyerek metabolizmayı hızlandıran kayısı çayı bağırsakları çalıştırır. Gerektiğinden fazla tüketilen kayısı çayları ishale de neden olabilir.
İçeceğimizi sabah, öğle, akşam ve gece yatmadan önce bir bardak içiyoruz. Özellikle aç iken , yemeklerden önce tüketirsek iştahımızı kapatıyor.
Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar. Yeterli ve dengeli beslenmek bu hormonu dengede tutacaktır. Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi ghrelin hormonudur.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Yeşil Çay…
Camellia sinensis ismiyle de bilinen yeşil çay; E vitamini, flavonid, epigallocatevhin gallete gibi pek çok içeriği ile yağ yakan çaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dinlenirken bile kalori yakmaya yardımcı olan yeşil çay, metabolizma hızını da arttırması ile oldukça yararlı.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır.
Orta tempolu bir saatlik yürüyüş, ortalama 250-350 kalori yakmanızı sağlar. Bu da bir ayda ekstaradan 7500-10000 kalori harcamanıza yardımcı olur. Her gün 1 saat tempolu yürüyüş yapmak, kilo verme sürecine destek olur.
Limonlu su metabolizmayı harekete geçiren en sağlıklı içecek seçeneğidir. Diyet döneminde kilo vermek isteyenlerin şişelerinden eksik olmaz. Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
İştahı kapatmada en iddialı olan yiyeceklerden biri de yine diyetlerin başrolünde bulunanlarından salata. Özellikle yeşilliklerle dolu salatalar, içindeki bu yeşilliklerde bulunan besin lifleri sayesinde midenizi uzun süre aç kalmaktan koruyor, tokluk hissi oluşturarak iştahınızı kapıyor.
Kişi terlerken ter bezlerinden su, amonyak, protein, şeker, çinko, demir gibi maddeleri dışarı atar. Terlemenin, kişinin sağlığı açısından önemli bir eylem olmasının yanında, zayıflamasına ya da yağ yakmasına doğrudan bir etkisi bulunmamaktadır. Terlemek kilo verdirmez.
Acı Biber, Zencefil ve Tarçın
Zencefil açlık hissini bastırma da etkinken tarçın kan şekerini düzenleyici etkisi ile ön plana çıkmaktadır. İştah kesici şifalı bitkiler arasında en sık kullanılan iki bitki tarçın ve zencefil kullanılarak hazırlanan çaylar da iştahı kapatıcı etki gösterir.
Ihlamuru, kuşburnuyu, kabuk tarçını, karanfili ve suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca diğer malzemeleri (portakal, limon, zencefil) ekleyin ve 2-3 dk kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Üzerine 1 çay kaşığı bal gezdirip tüketebilirsiniz.
Metabolizma hızınız yavaş olabilir
Metabolizma hızınızın yüksek olması gün içinde daha fazla enerji harcamanızı sağlıyor. Bunun aksine metabolizma hızınız yavaş ise daha az yemek yemenize rağmen, daha zor kilo veriyorsunuz. Gerçek bazal metabolizma hızınız, tükettiğiniz oksijenin miktarıyla belirleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri