Kayısı Çekirdeği Yağı, göz çevrenize yakın bölgelerde uygulanabilir. Gözünüzün içine girebileceği için göz kapağınızda yağ kullanmamalısınız. Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir.
Göz çevresi için kayısı çekirdeği yağı kullanmak istediğinizde, temiz bir pamuğa veya makyaj temizleme pedine 3, 4 damla dökün. Masaj yapar gibi göz çevrenizi temizleyin. Gece yatmadan önce yapacağınız bu uygulama, sizi sabah daha iyi hissettirecektir.
Kayısı çekirdeği yapı bitkisel bir yağdır. Bir pamuk yardımı ile cilde az miktarda direkt olarak sürülebilir. Bunun yanı sıra yüz bölgesinde yer alan kaç ve kirpiklere de kulak çöpünün ucu ile önce ters yönde sonra düz yönde eşit bir şekilde sürülebilir.
Kayısı çekirdeği yağının yenileyici özellikleri bulunduğundan, gözaltı morlukları için kullanılabilir. Burada hızlı yenileme sağlayıp, hızlı iyileşmeye destek olur.
Kayısı yağı kullanımında cilt türü oldukça önemlidir. Sivilceye yatkın bir cildiniz varsa ekstra ürünlerle birlikte kullanmak daha iyi sonuç almanızı sağlar. Kayısı çekirdeği yağının cilde faydaları şunlardır: Cildi nemlendirir ve daha yumuşak hale getirir.
İlgili 29 soru bulundu
Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi? Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.
Kayısı yağının özellikle kuru ciltlerin yumuşatılması sürecinde işe yaradığının altını çizmek gerekir. Duş sonrası kuruyan ciltlerin yumuşatılması için kullanılabilir. Ayrıca saç ve cilt bakımında geniş bir kullanıma sahiptir. İçeriği sayesinde cilt sıkılaşması için önemli bir maddedir.
Badem yağı gibi Hint yağı da, göz altındaki koyu halkaları azaltmaya yardımcı olabilecek yağ asitleri içerir. İki yağın karıştırılması, koyu halkalar için mükemmeldir. Hint yağı ve badem yağını karıştırarak göz çevresine masaj yaparak sürün. Bir gece veya 1 saat kadar bekletin.
Kayısı çekirdeği yağı cilt bakımı yapmak amacıyla her gün düzenli olarak kullanılabilmektedir. Ancak yağın güneşe çıkmadan önce kesinlikle sürülmemesi gerekmektedir. Bu kapsamda, bir pamuğa damlatılan 3 damla kadar kayısı çekirdeği yağı, temiz cilde uygulanarak kullanılabilmektedir.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Vitaminler, antioksidanlar ve yağ asitleri bakımından zengin olan kayısı yağı ciltte doğal koruma sağlar. Yaşlanma belirtilerini önler ve cildinizin daha geç yaşlanmasına fırsat verir. Kayısı yağının yaşlanma karşıtı etkisi bulunur. Sedef ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları bulunanlar dikkat!
Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Kayısı Çekirdeği Yağı
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
Göz altlarındaki şişlikleri azaltır, damarları güçlendirir ve morlukları yok eder. Bu etkisi için parmak uçlarınıza birkaç damla üzüm çekirdeği yağı damlatın ve masaj yapar şekilde göz altlarınıza sürün. Düzenli kullanımla birkaç hafta içinde morlukların azaldığını fark edeceksiniz.
Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Gözaltı kırışıklık tedavisi hem medikal hem de teknolojik yöntemlerle tedavi edilmektedir. Botoks, yüzde meydana gelen kırışıklıkların tedavi edilmesinde etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Botoks, göz çevresi, kaş arası, alın bölgesinde oluşan kırışıklıkları hafifleten ve ortadan kaldıran bir tedavi yöntemidir.
Kayısı çekirdeği yağı kirpik, kaş ve saçta gürleşme sağladığı gibi yüzde tüylenme sorunlarına da yol açabiliyor. Ayrıca az miktarda siyanür içeren bu yağ, fazla kullanıldığında zehirlenmelere neden oluyor.
Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. A vitamininin deride yağ bezlerinin aktivitesini baskıladığı kanıtlanmıştır. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozuklukları oluşumunu önler.
KAYISI YAĞININ YARARLARI
-İçerdiği D vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri