e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın. Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun.
Ruhsat alım işlemleri için belediye ve valiliklere gerekli müracaatların yapılması gerekir. Direk olarak konteyner evi yaptırmak isteyen kişi ye da kişilerin başvuru işlemini yürütmesi gerekmektedir.
Bakan Soylu, konteyner evlerin tahsisinde depremde ailesini kaybedenler, şehit aileleri ve yakınları, engelliler, yatalak hastalar, 6 yaşından küçük çocuğu bulunanlar, hamile olanlar ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından destek alanların öncelikli olacağını aktardı.
Çıkış ve varış limanına göre değişkenlik gösterir, ortalama 30 ile 45 gün arasında.
İlgili 21 soru bulundu
Duyuruya göre konteyner yardımı öncelik sırasına göre verilecek. Karara göre, "Fiilen oturmakta olduğu evi sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak veya ağır hasarlı tespit edilenlerden aynı yerde hasarsız ikinci bir konutu olmayanlar, öncelikli gruplardan başlamak suretiyle yerleştirilecektir."
Geçici Barınma
Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
Konteynerler için elektrik izinleri almak da belli mevzuatlara tabiidir. Bu sebeple gerekli belgeleri hazırlamak ve en hızlı şekilde elektrik iznini almak için danışmanlık yardımı almanız önerilmektedir. Bu sayede çok kısa bir süre içerisinde konteynır evinizi elektrik ile kullanmaya başlayabilirsiniz.
Konteyner ev için imar bulunmayan alana şu şartlar dahilinde konteyner ev konumlandırılabilir: Arsanın yola cephesinin bulunması, Konteynerin maksimum 250 metrekarelik bir yapı olması, Arsanın bağlı olduğu belediyeyle irtibata geçilmesi ve izin alınması.
İkinci konutu bulunanlar, kendisine bina ve ev olarak barınma hizmeti verilenler, konutları az hasarlı veya hasarsız olanlar ile kira desteği yardımı alanlara halihazırda konteyner yardımı yapılmayacaktır.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adıyaman'da deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ''Ev sahipleri de kiracılar da konteyner kentlere gidebilecek. Öncelik yakınlarını kaybedenlerde olanlar'' dedi.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın. Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun.
Ruhsata tabi konteyner inşaatının izinsiz olarak gerçekleştirilmesi halinde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre para cezası uygulanmasını gerektirir. Ayrıca oluşan aykırılığın büyüklüğüne göre cezalar 1000 TL'den az olmamak üzere uygulanmaktadır.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Konteyner yapılacak alanın, hisseli tapuda her malikin ortak kullanımına açık olup olmadığı belirlenmelidir. Ayrıca, konteyner yapımı için gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. Bu izinler arasında yapı kullanma izni, çevre izni, yapı malzemelerinin uygunluğu, yangın güvenliği gibi belgeler yer alabilir.
En ucuz konteyner ev ne kadar ile birlikte merak edilen bir diğer konu, konteyner evlerin kullanım ömrüdür. Bir konteyner evin ortalama ömrü elli yıl ila yüz yıl arasındadır. Kullanılan malzemeye, ustaların işçiliğine, evin kullanım durumuna gire kullanım ömrü değişmektedir.
Konteyner ev için ruhsat almak istiyorsanız;
İmar Durum Belgesi. Aplikasyon Belgesi. Mimari Proje. Sicil Belgesi.
Elde edilen bilgilere göre: Bahçelerine konteyner koyanlar ve ticari işletme olarak geçici abonelik yaptıran depremzedelerden elektrik giderlerini tahsil edilecek. Fakat AFAD'a ait konteyner kentlerde yaşayan depremzede vatandaşlardan ücret alınmayacak.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
Ruhsat için dilekçe ile başvuru yapılır. Dilekçe eki olarak da statik proje, mimari proje, tapu, elektrik ve su tesisatı projeleri, röperli veya yoksa ebatlı kroki, resim ve hesapları sunulmaktadır. Gerekli bütün belgeler sunulduktan sonra ruhsat alımı yaklaşık olarak 15 günü bulabilmektedir.
Eğer konteyner, araziye sabitlenmişse ve kanalizasyon, temiz su ve elektrik bağlantısı yapılmış ise bu tip konteynerin yapı sayılması gerektiği ve ruhsata tabi olması gerektiği açıktır. Yani konteyner, temel betonu (su basmanı) üzerinde sabitlenmişse, yapı tanımına dahil olacağı için ruhsat alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri