Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir.
Kayısı çekirdeği yapı bitkisel bir yağdır. Bir pamuk yardımı ile cilde az miktarda direkt olarak sürülebilir. Bunun yanı sıra yüz bölgesinde yer alan kaç ve kirpiklere de kulak çöpünün ucu ile önce ters yönde sonra düz yönde eşit bir şekilde sürülebilir.
Dilerseniz bir gece uyuyabilirsiniz. Kayısı yağını saç bakım ürünlerinize de bir damla olacak şekilde damlatarak da kullanabilirsiniz.
Kayısı çekirdeği yağı cildinizde oluşan enfeksiyonları yok etmede oldukça başarılıdır. Yara ve yanıklarda da cildinizi iyileştirecek etkiye sahiptir. Ölü hücreleri yeniler ve cildinizin her zaman canlı ve taze kalmasını sağlar. Kayısı çekirdeği yağı cilde faydaları ile sizi yeniden doğmuş hissine ulaştıracaktır.
KAYISI YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR? Taşıyıcı bitkisel yağ bileşen türünde yer alan bu yağ direkt olarak yüze sürülebilir. Cilt bariyerine destek veren bu yağının oldukça önemli faydaları bulunur. Eğer cildiniz akneye karşı meyilli değil ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Kayısı Çekirdeği Yağı, göz çevrenize yakın bölgelerde uygulanabilir. Gözünüzün içine girebileceği için göz kapağınızda yağ kullanmamalısınız. Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir.
Kayısı yağının özellikle kuru ciltlerin yumuşatılması sürecinde işe yaradığının altını çizmek gerekir. Duş sonrası kuruyan ciltlerin yumuşatılması için kullanılabilir. Ayrıca saç ve cilt bakımında geniş bir kullanıma sahiptir. İçeriği sayesinde cilt sıkılaşması için önemli bir maddedir.
Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi? Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.
Kayısı Çekirdeği Yağı
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Böylece hem saçlar beslenir hem de dökülme ve kırık oluşumu önlenmiş olur. Bu uygulamaya alternatif olarak şampuan ve saç kreminin içine birkaç damla kayısı yağı ilave edilebilir. Kayısı yağı, masaj yağı olarak da değerlendirilebilmektedir.
Kayısı çekirdeği yağı saç köklerini besleyen bir doğal yağdır. Saç dökülmesini azaltırken köklerin hava almasını sağlayarak daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
Cilt için gerekli olan E, A VE C vitamini bünyesinde barındıran kayısı yağı, ciltte oluşmuş veya oluşabilecek lekelerin önüne geçmektedir.
KAYISI YAĞININ YARARLARI
-İçerdiği D vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.
Kayısı çekirdeği yağı, kirpikleri güçlendirmeye yardımcı olur. 3.Kayısı çekirdeği yağı bronzlaştırır mı? Hayır, cildi onarır ve güneş hasarına karşı korur.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler. Hint hindistan cevizi yağı kirpikleri yumuşatır ve güçlendirir, kırılmayı önler ve hızlı uzamayı destekler.
Hindistan cevizi yağı, saçların ve kirpiklerin sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Maskara fırçasına az miktarda hindistan cevizi yağı sürün ve kökten uçlara doğru uygulayın. Her gece yatmadan önce uygulayabilirsiniz. Ayrıca hindistan cevizi yağını, makyajınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz.
Kayısı çekirdeği yağı, cildi sıkılaştırarak ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kayısı çekirdeği yağı, yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur.
Kayısının içeriğinde bulunan potasyum cildi canlandırır ve sağlıklı görünüm oluşmasına olanak verir. Kayısının kabuklarını soyarak; bir rondodan geçirin iyice incelsin. İçerisine diğer malzemeleri koyun ve karıştırın. Bu karışımı yıkadığınız yüzünüze uygulayın.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. A vitamininin deride yağ bezlerinin aktivitesini baskıladığı kanıtlanmıştır. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozuklukları oluşumunu önler.
Kayısı çekirdeğinde B vitaminleri ve A, D, E, K vitaminleri bulunur. Hastalıklardan korunmak ve daha dinç bir vücuda sahip olmak için kayısı çekirdeğinde yer alan vitaminlere ihtiyacınız olur. Ara öğünlerde kayısı çekirdeği tükettiğiniz takdirde, bağışıklık sisteminize güç katarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Avokado yağı ise cildin nemlenmesi ile yaşlılık sebebiyle ortaya çıkan kırışıklıkların azalmasını sağlar. Yağlı yüze iyi gelen yağlar kuşburnu çekirdeği yağı, aspir yağı, çuha çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri