Kayısı çekirdeği yağı içinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde zor uzayan ve dökülen kirpikleri canlandırmaktadır. Ayrıca seyrek kaşlar için de etkili olacaktır. Kaş ve kirpikler için en doğal serum özelliğine sahip olan kayısı çekirdeği yağını bir pamuk yardımı ile gün içinde kullanabilirsiniz.
Kayısı yağı doğal nemlendiricidir. Cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar cildinize vererek ölü hücrelerin temizlenmesine yardım eden kayısı yağı ciltte kolayca emilir ve ölü derinin ciltten pullanarak dökülmesine olanak tanır.
Kayısı çekirdeği yağı taşıyıcı bir bitkisel yağ türüdür. Sahip olduğu bileşenler ile direkt olarak yüze sürebilirsiniz. Cildi dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan bariyerlere destek verdiği için kullanımında faydayı kısa süre içinde görebilirsiniz.
Yoğun nemlendirme etkisiyle cildi besliyor. İçerdiği A ve E vitaminleri ile Omega 6 sayesinde cildin sıkılaşmasında rol oynuyor. Egzama ve diğer kaşıntı sorunlarının dindirilmesine yardımcı oluyor.
İlgili 16 soru bulundu
A vitamini ve E vitamini içeren kayısı yağı iltihap önleyici özelliğiyle dermatit ve egzama gibi kaşıntılı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Diğer doğal yağlarla birlikte bu cilt hastalıklarının neden olduğu kaşıntıyı hafifletir ve etkilenen bölgelerin iltihaplanmasını önler.
KAYISI YAĞININ FAYDALARI
Cildin yumuşatılması, göz altı ve yüz, el bakımında da yaygın şekilde kullanılabilen kayısı yağı, kalp sağlığının korunması için de önemlidir. Cildin beslenmesi, saçların onarılması ve saçlarda ve ciltte meydana gelen yağ ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yer tutar.
Böylece hem saçlar beslenir hem de dökülme ve kırık oluşumu önlenmiş olur. Bu uygulamaya alternatif olarak şampuan ve saç kreminin içine birkaç damla kayısı yağı ilave edilebilir. Kayısı yağı, masaj yağı olarak da değerlendirilebilmektedir.
-Kayısı yağı cilt tarafından hızlı emilmesinden dolayı dudak ve cilt kremi olarak da kullanılmaktadır. -Hızlı emilir ve tüm alerjik hastalıklarına karşı olması nedeniyle cilde düzenli olarak masaj edilebilir.
Cilt için gerekli olan E, A VE C vitamini bünyesinde barındıran kayısı yağı, ciltte oluşmuş veya oluşabilecek lekelerin önüne geçmektedir.
Kayısı yağını saç diplerinize uyguladığınızda egzama, kepek gibi problemlere iyi geldiği biliniyor. Kuru saç dibini nemlendiren kayısı yağı, saçların da daha sağlıklı uzamasına da yardımcı oluyor.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Mineral ve vitaminler açısından zengin olan kayısı çekirdeği yağı, cilt sağlığı başta olmak üzere, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için de kullanılır. Kayısı çekirdeği yağı içerisinde A,D,E ve K vitaminleri bulunur.
Zeytinyağı, vazelin, E vitamini ve Hint yağı kaşların gürleşmesine ve uzamasına yardımcı olan yağlar arasındadır. Bir pamuk yardımı ile günde iki kez kaşlara bu yağlardan herhangi biri uygulanabilir. Badem Yağı, saçları gürleştirdiği gibi kaşları da gürleştirir.
Argan Yağı
Herhangi bir nedenden dolayı güçsüzleşen ve dökülen kaş ve kirpiklere düzenli olarak uygulandığında kıl köklerini besleyerek güçlenmesini sağlar. Argan yağını doğrudan kaş ve kirpik köklerine uygulayabilirsiniz. Yatmadan önce temiz cilde uygulamanız önerilir.
Badem Yağı;
Badem yağı saç ve kaş bakımında olduğu gibi kirpik bakımında da akla gelen ilk doğal yağdır. A, B ve E vitaminlerini yüksek miktarda içerdiği ve bir protein kaynağı olduğu için kirpikleri besler ve sağlıklı büyümesi için teşvik eder.
Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. A vitamininin deride yağ bezlerinin aktivitesini baskıladığı kanıtlanmıştır. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozuklukları oluşumunu önler.
Kayısı yağı tırnak yapısı ve vücut üzerinde faydaları saymakla bitmez. :) El ve ayak tırnaklarının etlerini besler ve güçlendirir. Tırnaklarınıza düzenli olarak kayısı yağı sürmenizi tavsiye ederiz.
Kayısının içeriğinde bulunan potasyum cildi canlandırır ve sağlıklı görünüm oluşmasına olanak verir. Kayısının kabuklarını soyarak; bir rondodan geçirin iyice incelsin. İçerisine diğer malzemeleri koyun ve karıştırın. Bu karışımı yıkadığınız yüzünüze uygulayın.
Kayısı çekirdeği yağı erkeklerde sakal çıkmasını da sağlar. Saç tellerini güçlendirir. Saçın daha parlak ve canlı görünmesine yardımı olur.
Kayısı çekirdeğinden elde edilen yağ; cilde doğrudan uygulamaya uygundur ve seyreltilmesine gerek yoktur. Temiz bir makyaj pamuğuna ya da doğrudan parmaklarınıza 6-7 damla yağdan damlatın ve küçük hareketlerle masaj yaparak yağı cildinize uygulayın.
kayısı çakirdeği yağı ile aynı şey olduğu hakkında yaygın bir yanlış kanı olan yağdır. kayısı çekirdeği yağı, adından da anlaşılacağı gibi, kayısı çekirdeğinin sıkılması ile elde edilirken, kayısı yağı, meyvenin (kayısı) disitilasyonu ile elde edilen, hoş kokulu, uçucu yağdır.
Nemlendirici ve besleyici özelliği olan kayısı yağı cilde faydası saymakla bitmez. Cildin yüzeyinde oluşan pürüzlenmelerin, kırışıklıkların, kararmaların ve çatlakların görünümünü en aza indirger.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri