Kayısı; ciltteki fazla yağı arındırarak cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasına etkili bir fayda sağlamaktadır. Özellikle mevsiminde tazeyken maske yapımında kullanmanız daha fazla faydalı olacaktır. Kayısının içeriğinde bulunan potasyum cildi canlandırır ve sağlıklı görünüm oluşmasına olanak verir.
Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. A vitamininin deride yağ bezlerinin aktivitesini baskıladığı kanıtlanmıştır. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozuklukları oluşumunu önler.
Kayısı maskesi için gerekli malzemeler 3 adet kayısı, 2 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağıdır. Yapmanız gereken kayısının kabuklarını soyup bir çırpıcı ile iyice incelmesini sağlayın. İçine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı yıkadığınız yüzünüze sürünüz.
Kuru kayısı yağı, cilt sağlığı için faydalıdır. Cildin pürüzsüz ve parlak görünmesi için yardımcı olan kuru kayısı, cildi canlandırır. Kuru kayısının cilt üzerindeki etkileri bunlarla sınırlı değildir. Kuru kayısı suyu, egzama, uyuz ve güneş yanığından kaynaklanan kaşıntıyı tedavi etmeye yardımcı olabilir.
Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi? Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Bulamaç haline getirilen kayısıya bir çay kaşığı kadar zeytinyağı ve bal katılır. Kayısı maskesi, banyo sonrası temiz cilde sürülür. 20-25 dakika kadar beklettikten sonra soğuk suyla temizlenebilir.
Kayısı Çekirdeği Yağı Tüylenme Yapar Mı? Kayısı çekirdeği yağının kıl kökleri besleme özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı kaş ve kirpik dökülme problemlerinde tedavi amaçlı kullanılır. Yüz bölgesinde uygulandığında anında tüylenme yapmayacaktır.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Cildinizi her gün düzenli olarak temizliyor, nemlendiriyor ve güneş koruyucu krem kullanıyorsanız haftada bir defa maske uygulamanız yeterlidir. Ancak cilt bakımını ihmal ettiğiniz zamanlarda maske uygulamalarını haftada ikiye çıkarabilirsiniz.
Kayısı peelingi, organik kayısı yağı, doğal kaynaklı Perlit ve kayısı çekirdeği tozu içeren formüle sahiptir. Dokusu, uygularken eriyerek cildini yoğun bir şekilde temizler ve rahatlatmaya yardımcı olur. Lezzetli kokusu peeling deneyiminizi güzelleştiririr. Cildinize ışıltı kazandırmaya yardımcı olur.
Bir adet muzu, 1 yemek kaşığı bal, 10 damla limon suyu ile karıştırın ve iyice ezin. Yüzünüze önce hafif bir peeling yapın ve sonrasında maskeyi uygulayın. 15 dakika kadar yüzünüzde beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.
Cilt için gerekli olan E, A VE C vitamini bünyesinde barındıran kayısı yağı, ciltte oluşmuş veya oluşabilecek lekelerin önüne geçmektedir.
Kayısı yağının özellikle kuru ciltlerin yumuşatılması sürecinde işe yaradığının altını çizmek gerekir. Duş sonrası kuruyan ciltlerin yumuşatılması için kullanılabilir. Ayrıca saç ve cilt bakımında geniş bir kullanıma sahiptir. İçeriği sayesinde cilt sıkılaşması için önemli bir maddedir.
Vitaminler, antioksidanlar ve yağ asitleri bakımından zengin olan kayısı yağı ciltte doğal koruma sağlar. Yaşlanma belirtilerini önler ve cildinizin daha geç yaşlanmasına fırsat verir. Kayısı yağının yaşlanma karşıtı etkisi bulunur. Sedef ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları bulunanlar dikkat!
Gün kurusu kayısı (siyah kayısı) ile sarı kuru kayısı arasındaki en temel fark üretimlerindeki teknikten kaynaklanıyor. Gün kurusu tamamen doğal ve geleneksel bir yöntemle, direkt olarak güneşte kurutulurken; sarı kuru kayısı, bu kurutma işleminden önce belli bir süre kükürtdioksit gazına maruz bırakılıyor.
Özellikle kuru kayısı fazla yenirse bir takım yan etkiler doğabilir. Kuru kayısı bağırsaklar üzerinde çok etilidir ve kabızlık gibi sorunlarda çok olumlu etkiler sağlar. Ancak aşırı tüketimi de ishal gibi sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir.
Gün kurusunun tadı sarı kuru kayısıya göre daha tatlıdır. Bunun sebebi ise gün kurusunun dalından toplanan kayısı meyvesinin tamamen olgunlaşmış halinin kurutulması işleminden dolayıdır. Bu sebeple şeker oranı gün kurusunun daha fazladır. Sarı kuru kayısının tadı ise biraz daha mayhoştur.
Hazırlanışı: Küçük bir kaseye bir yemek kaşığı süzme yoğurt alın. İnce bir tabaka şeklinde yüzünüze sürün. 20 dakika boyunca bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın. Alternatif olarak: 1 yemek kaşığı süzme yoğurtun içine taze sıktığınız portakal suyunu ekleyin ve 5 dakika boyunca yüzünüzde bekletin.
Yüz için kullanırken ele alınan bir miktar kayısı peelingi yüzün orta kısımlarından başlayarak çevresine doğru dairesel hareketlerle uygulanır. Peelingden daha sağlıklı sonuçlar almak için cilde masaj yaparak uygulamanız tavsiye edilir. Peeling ciltte iken 1-2 dakika masaj yaparak yüz rahatlatılabilir.
Cilt dostu gıdalar;
Havuç, kayısı, portakal, diğer sarı meyve ve sebzeler. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler. Domates. Yaban mersini.
Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan bu peelingi, maske ve peeling olarak kullanılabilir. Islak cilde maske şeklinde uygulayıp 3 dakika bekletebilir ve yumuşacık bir etki elde edilebilir. Sağlıklı bir ışıltı ve temiz bir cilt için de cilde masaj yaparak peeling olarak kullanılabilir.
Önemli bir A, B, C ve P vitamini kaynağıdır. İçerdiği likopen gibi antioksidanlar tarafından zengin olan kayısı, kalp sağlığının güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlık gibi sindirim sorunlarının giderilmesinde etkilidir. Kalsiyum açısından zengin bir meyve olan kayısı, kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri