Öncelikle aktarlar bulunan poşet kayısı çayları kaynamış suyun içerisinde 7 ve ya 8 dakika bekletilmelidir. Sonrasında ise bu çay iyice demlenmiş olur. Daha sonra ise suyun içinden poşet çay çıkarılır. Hazırlanan çay ise rahat bir şekilde içilir.
Form çayı içeriğinde yer alan bileşenlerin daha etkili çalışabilmesi için aç karnına tüketilmesi önerilir. Aç karnına tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırıcı özelliklere sahip olan form çayı, tok karnına tüketildiğinde ise hazmı kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini arttırır.
Kayısı çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir. Uzun süre düzenli olarak tüketmemeli, ara vererek içmelisiniz. Ayrıca kayısı çayının su attırrıcı özelliğinden dolayı tükettiğiniz günler bol su içmeye dikkat etmelisiniz.
Doğadan Form çaylarını yemeklerden yaklaşık yarım saat sonra tok karnına günde 2 poşet tüketilmelidir.
Form çayları, diyetisyenler tarafından ara öğünlerde 1 bardak tüketilecek şekilde diyet listelerine eklenir. Sabahları şişlik ve kabızlık sorunu yaşayan kişiler ise form çayını aç karnına kahvaltıdan önce içebilir. Metabolizmayı hızlandıran form çaylarının günde 4 veya 5 bardaktan fazla içilmemesi önerilir.
İlgili 42 soru bulundu
Zayıflama çayları arasında tahtını asla kaptırmayan bir çay var ki, o da yeşil çay. Yeşil çay zayıflama sürecinde kişiler tarafından en çok tercih edilen zayıflama çayı olmasının yanı sıra kilo verme sürecinde en etkili olan zayıflama çayıdır.
Kayısı çayının faydaları nelerdir? Kayısı zengin lif içeriğine sahiptir, bu sayede bağırsak hareketliliğini sağlar. Besinlerin absorbe edilmesine ve işlenmesine destek olur. Böylelikle kabızlık sorununun giderilmesini sağlar.
Kayısılı form çayı bağırsak hareketlerini desteklediği için ve metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamaya yardımcı olur.
Kayısı çayı metabolizmayı hızlandırmakta olan ve bağırsak tembelliğine iyi gelen bitkisel çaylardan biridir. Lifli meyvelerden biri olan kayısı, hastalıklara karşı koruyucu özellik gösterir.
Yeşil çay ve beyaz çay, zayıflamak için en sık tüketilen çaylardan bazılarıdır. Bu çaylar, yağ yakımına olan etkileri sayesinde zayıflama diyetlerinde tercih edilmektedir. Buna ek olarak kiraz sapı ve funda yaprağı gibi çaylar da vücuttaki ödemin atılmasında oldukça etkilidir.
Kayısı çayının fazla tüketimi durumunda bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Kayısı çayı gerektiğinden fazla tüketilir ise ishale yol açabilir. Sindirim sistemini düzenleyerek metabolizmayı hızlandıran kayısı çayı bağırsakları çalıştırır. Gerektiğinden fazla tüketilen kayısı çayları ishale de neden olabilir.
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kayısıyı cezveye boşaltın. İçine 1 buçuk bardak içme suyu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ardından altını kapatıp 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Daha sonra kayısıları süzün ve afiyetle için.
İçeriğinde yer alan antioksidan vitamin ve mineraller ile metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan kiraz sapı çayı zayıflama uygulamalarında da sıklıkla başvurulan bir çay çeşididir. Uzun süre tokluk hissi sağlar. Yemeklerden önce kiraz sapı çayı içilmesi iştahı engelleyerek daha fazla besin tüketilmesini önler.
Zayıflama çayı olarak nitelendirilen çayların da günlük maksimum 2 fincan içilmesi tavsiye edilmektedir.
İşte kuru kayısı çayının yapılışı; İlk olarak demliğinize biraz su koyun ve suyun kaynamasını bekleyin. Daha sonra da kuru kayısıları bu sıcak suyun içerisine bırakarak iki dakika kadar bekleyin. Çayın altını kapatın ve dinlendikten sonra için.
Kiraz sapı çayının vücuda olan faydaları arasında bağırsak florasını düzenlemesi de yer alır. Sindirimi kolaylaştıran kiraz sapı çayı hem ishale hem de kabıza iyi gelir. Bu nedenle kiraz sapı çayının ishal yaptığı yanlış bir bilgidir.
Sinameki Yaprağı, Huş Ağacı Yaprağı, Barut Ağacı Kabuğu, Rezene (%6,4), Ahududu Yaprağı, Aroma Vericiler (Kayısı, Şeftali, Portakal), Isırgan Yaprağı (%4,7), Kiraz Sapı, Meyan Kökü, Funda Yaprağı, Civanperçemi (%2,8), Ardıç Meyvesi, Kuşburnu, Kayısı (%0,1).
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Fazla tüketilen kayısı çayı kusma, mide bulantısı ve ishal problemlerine neden olur. Özellikle sindirim sistemini düzenleyici özelliği ile kişiler ishal olabilir. Bu yüzden uzmanlar tarafından önerilen tüketim miktarının dışına çıkmamalıdır.
Form Çayı Aç mı Tok Mu İçilmelidir? Tok ya da aç karnına içildiği zaman tek başına zararlı ya da faydalı demek doğru değildir. İçerisindeki maddelerin faydalarını gösterebilmeleri için yeterli miktarda tüketilmelidir. Aç karnına içildiği zaman metabolizmayı hızlandırıcı bir özelliğe sahip olur.
Sabah uyanınca 1 bardak oda sıcaklığında su ve 1-2 adet kuru kayısı ve kuru erik, çözüme ulaştıracaktır.
Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar. Yeterli ve dengeli beslenmek bu hormonu dengede tutacaktır. Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi ghrelin hormonudur.
Orta tempolu bir saatlik yürüyüş, ortalama 250-350 kalori yakmanızı sağlar. Bu da bir ayda ekstaradan 7500-10000 kalori harcamanıza yardımcı olur. Her gün 1 saat tempolu yürüyüş yapmak, kilo verme sürecine destek olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri