Kaz ayakları kırışıklıkları, göz çevresinde ve gözlerin altındaki ince çizgilere verilen isimdir. Göz kenarındaki kırışıklık yoğun mimik kullanımı, gülmek, gözleri kısmak, kaşları çatmak gibi sebeplerden meydana gelir.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur. Ancak botoks enjeksiyonu kalıcı bir tedavi değildir.
İnsanlarda kaz ayağı çizgilerinin oluşmasının asıl sebebinin öncelikle çevresel ve genetik faktörler olduğunu kabul etmek gereklidir.
Bir kap içerisinde 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 yumurta akını iyice karıştırın ve göz ya da dudak çevrenize hafif hareketlerle uygulayın. Bir süre beklettiğiniz karışımı ılık su ile ve masaj yaparak temizleyin. İlk denemede bile ortaya çıkan sonuçtan fazlasıyla memnun kalacaksınız!
Diğer kırışıklıkların aksine kaz ayakları aslında yirmili yaşlarınızın ortasında ortaya çıkabilir. İyi cilt bakımı yapmayan kişilerde oluşum daha erken gözlenir.
İlgili 24 soru bulundu
Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz. * Cildimizde ilk neresi kırışır? Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır.
Göz çevresindeki kasların zamanla zayıflaması, mimiklerin sıklıkla tekrarlanması gibi sebeplerle de kaz ayakları oluşmaktadır. Gözlerin yan kısmındaki kırışıklıklarla oluşan üçgen görüntüden kurtulmak için kaz ayağı botoksu uygulanmaktadır. Sağlıklı bir işlem olan botoks ile doğal ve kalıcı bir tedavi uygulanmaktadır.
Besleyici ve nemlendirici krem olma özelliğiyle vazelin göz çevresi bakımında da faydalıdır. Özellikle kaz ayakları ve göz çevresi kırışıklıklarının giderilmesini sağlar.
İçeriğindeki saf C vitamini, Madecassoside, Hyaluronic Asit ve Nörosensin sayesinde kaz ayağı kırışıklarının görünümünü azaltır, göz çevresine dolgunluk kazandırır. Kaz ayaklarına botoks yaptırmak yerine göz kremi kullanarak kırışıklarını kontrol altına almak istiyorsan Redermic C Yeux göz kremi ile tanışmalısın.
●Göz çevresi kırışıklıkları için bölgeye ve soruna özel ürünler seçmelisin. Retinol ve A vitamini içeren göz kremlerini tercih edebilirsin. Ayrıca cildin hyaluronik asit seviyesini yükseltecek özel bileşenler de kullanabilirsin.
Kaz ayağı kırışıklıkların giderilmesi için, cildin altına hyaluronik asit verilir. Uygulama öncesinde kişiye mutlaka bölgesel olarak anestezi içeren krem sürülür. Böylece herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmemektedir.
Antibakteriyel özellikler gösteren ve yüksek oranda C vitamini barındırması ile bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunan kazayağı otunun faydaları şunlardır: Bağırsaktaki solucan ve tenyaları yok eder. Bağışıklık sistemini hastalıklara karşı korur. Mide sağlığını korumaya destek olur.
Koyu halkaları yok etmek, kaz ayağı oluşumunun önüne geçmek gibi birçok faydalı etkisi bulunan salatalığı dilimler halinde ya da rendeleyerek göz çevrenizde 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra soğuk su ile durulayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez uygulayarak göz çevrenizdeki kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.
Nemli cilt, geç kırışır. Bu yüzden göz çevresi nemlendiricileri göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak için harika bir yoldur. Bu tür etkili kremlerin haricinde estetik yöntemleri vardır; dermabrazyon, botoks ve kolajen takviyesi gibi. Ancak bu tür tedaviler için doktor önerisi ve kontrolü şarttır.
Göz çevresi bakımı evde yapılırken salatalık, bir süre buzdolabında bekletildikten ve soğuk suyla yıkandıktan sonra uygulanmalıdır. Tatlı badem yağı ve bal karışımı, çay poşeti maskesi gibi yöntemler de göz çevresi doğal bakım yöntemi olarak tercih edilebilir.
Göz çevresi metabolizmasının zayıflaması cildin turn-over dengesinin bozulması ve gereksiz maddelerin birikip, cildin donuklaşması ve kırışmasına yol açabilir. O yüzden uzun süre bilgisayar veya akıllı telefon kullanırken, arada mola vererek gözleri dinlendirmek, göz çevresi kırışıklıklarını önlemek için faydalıdır.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur. Ancak botoks enjeksiyonu kalıcı bir tedavi değildir.
Kaz Ayakları ve Göz Altı Kırışıklıklarının Görünümü için...
Bunun için yapmanız gereken ise işaret parmaklarınızı gözlerinizin bitiş hizasına ve orta parmaklarınızı ise kaşlarınızın bitiş noktasına koyarak dışa doğru nazik ve dairesel hareketlerle masaj yapmak. İşte bu kadar basit!
Göz çevresi bakımı için öncelikle parmak uçlarınızı ılık suyla nemlendirin. Daha sonra cildinize uygun bir göz çevresi kremi sürün ve bu bölgeye hafifçe masaj yaparak kremi iyice yedirin. Göz çevresi bakımı için öncelikle parmak uçlarınızı ılık suyla nemlendirin.
İyi bir antioksidan kaynağı olan shea butter (shea yağı), içeriğindeki vitaminler sayesinde yaşlanma belirtilerine karşı savaşma niteliğini de bünyesinde barındırır. Dolayısıyla göz çevresinde kırışıklık ve ince çizgiler olarak adlandırılan kaz ayakları da, shea butter'ın bu etkisinden nasiplenir.
Vazelin yüze sürülürse ne olur sorusuna; cilt bariyeri onarılır, nemli bir cilde sahip olunur gibi cevaplar verebilmek mümkündür. Bu içerik; özellikle çok kuru, çatlamış ve nemsiz ciltlerin onarılmasını sağlamak için kullanılabilir. Düzenli kullanımda onarıcı etkisi görülebilir.
Bu işlemi günde 2 kere tekrarlayabilirsiniz. 4- Aloe Vera; Kaz ayağı kırışıklıklarını gidermek için en etkili doğal yöntemlerden birisi de aloe veradır.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
30'larınızda Kaz Ayakları
Kaz ayaklarını Botoks (göz çevresi Botoksu) ile tedavi etmek, bu bölgedeki kırışıklıkları yumuşatmanın etkili bir yoludur. Bununla birlikte, göz çevresindeki kırışıklıklar doğal bir gülümsemenin önemli bir parçası olduğundan, doğallıktan ödün vermeden yapılması önem arz eder.
“Botoksun etki süresi maksimum 6 aydır ve Kalıcı Botoks yoktur.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri