Lezzeti ve onunla yapılan yemekler bölgede meşhurdur.Başlıca besinleri otlardır. Fakat böcek, yumuşakça ve küçük omurgalıları yiyen türleri de vardır.
Kazlar otçul kuşlardır ve her zaman sebze ve ot yemekten zevk alırlar. Kazlar havuç ve domates gibi taze ot ve sebzeleri yemeyi severler ve kazları beslemek için çeşitli sebzeleri kullanabilirsiniz.
Esasen etobur olan kurt doğal ortamında yaşayan iri toynaklıların yanı sıra daha küçük hayvanlar, çiftlik hayvanları, leş ve çöple de beslenir.
Beslenme. Kızıl kuyruklu şahin etobur ve fırsatçıdır. Ana besini küçük memelilerdir ama aynı zamanda kuşları ve sürüngenleri de yerler.
Otla beslenen olanları otçul hayvanlar denir. Otla beslenen hayvanlara örnek; İnek, at, eşek, koyun, keçi, deve gibi hayvanlardır. Bazı hayvanlar ise hem etle hem otla beslenebilir. Bu hayvanlara örnek ise; ördek, hindi, maymun, horoz, fare, kuş gibi hayvanlardır.
İlgili 42 soru bulundu
Omnivor bir beslenme şekline sahiptirler, hemen hemen her şeyi yerler.
Geyik, geyikgiller familyasına ait olan bir türdür. Otçul ve memeli olan geyikler geviş getiren hayvanlardan birisidir. 50'den fazla geyik türü olduğu bilinmektedir.
Denizlerdeki kabuklular, balık ve mürekkep balıkları ile beslenirler.
Beslenme. Zebralar, yaşamlarını sürdürebilmek için su ve ot ile beslenirler.
Her baykuş türü evcil hayvan olmamaktadır. Genellikle bu hayvanlar doğada yaşamaya alışkın ve insanlara karşı oldukça yabani olmaktadır. Bu hayvanların en çok geceleri avlandıkları için genel olarak etçil olmaktadır. Baykuşlar leş yiyici bir canlı olmadığı için genel olarak kendi avını kendisi seçmektedir.
Köpekler ve diğer hepçillerden (hem otçul hem etçil) farklı olarak kediler gerçek (yani "zorunlu") etçillerdir: Kendi besinsel ihtiyaçlarını diğer hayvanları tüketerek karşılarlar ve çoğu diğer memeliden daha yüksek bir protein gereksinimine sahiptirler.
Hepçil canlılar olan tilkilerin hemen her kıtada bulunuyor olmaları, çoğu halkların popüler kültüründe ve folklorunda da yer almalarına yol açmıştır. Hızlı bir ısırık ile çoğunlukla kemiricilerden oluşan kurbanlarını öldürürler. Birçok ayrı küçük hayvanlar, bitkisel gıda ve leş ile beslenirler.
Tavşanlar otçullardır. Bitkisel besinlerle beslenen hayvanlardır.
Kaz, gri – beyaz, boz renkli tüyleri olan ayakları perdeli, gagası yassı, ördekgiller familyasından bir kuş türüdür. Otçuldurlar ama bazı türleri böcek ve solucanları da yerler.
Kazların özellikle kış aylarında tüketmeyi çok sevdiği besinler arasında tarla artığı, yoncalar, mısır silajları ve yeşil otlar sayılabilir. Kazlar oldukça çeşitli beslenmeyi sevmektedir. Tüketebildikleri birçok besin vardır. Kazların en çok tüketmeyi tercih ettiği besinler ise yeşil otlar olarak ifade edilebilir.
Otçul hayvanlar; bitki, meyve, yaprak ve diğer doğal gıda kaynaklarından beslenirler. Bazıları evcil bazıları ise yabanidir. Manda, deve koyun, keçi ve inek gibi hayvanları otobur hayvanlara örnek gösterilebilir.
Çekirgeler otçul hayvanlar oldukları için bitki türleriyle beslenirler. Çiftliklere ve tarlalara zarar verebilecek kadar çok yemek yerler.
Son derece güçlü olan aslanlar etçil hayvanlardır.
Yılanlar (Latince: Serpentes), Pullular (Latince: Squamata) takımına ait uzun, ayaksız etçil sürüngenlerdir.
Köpek (Canis lupus familiaris); köpekgiller (Canidae) familyasına ait, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı olan, etçil bir memelidir.
Etçil olan leylek, böcekler, balık, amfibiler, sürüngenler, küçük memeliler ve küçük kuşlar gibi çok geniş bir yelpazede beslenir.
Genellikle otsu bitki ve yapraklarla beslenirler.
Kaplan, kedigiller familyasından, memeli ve etçil bir hayvandır.
Kangurular iki ayak üzerinde dururlar, arka ayakları oldukça büyük ve güçlüdür. Kuyrukları yere dokunmaz ve denge organı olarak kullanılır. Hepsi bitkilerle beslenirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri