Patlıcanın en iyi tamamlayıcısıı mutlaka sade pirinç pilavıdır. Patlıcan yemeğinizin yanında ya da pilavın üzerinde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı tercih etmek istemeyenler patlıcan yemeğinin yanında bulgur pilavını deneyebilir.
Bir tepsiye, kıyma et, ince doğranmış soğan, yeşil biber, minik küp şeklinde doğranmış iki adet domates, ince kıyılmış sarımsak, bir yemek kaşığı pul biber, baharat ve yeteri kadar tuzla bir yemek kaşığı salça konulur, iyice yoğrulur.
Patlıcan sevenlerin favorisi olacak zade kebabı, Çanakkale ve çevresinde sık sık tüketilir. Zade kebabı kırmızı et, patlıcan, patates ve domates ile hazırlanır. Genellikle küçük güveç kaplarına yerleştirilerek fırında pişirilir.
İlgili 25 soru bulundu
Yanına pirinç pilavı ve patates püresi yakışacaktır. Yanında bir çorba (mercimek), pilav, cacık, salata, yalancı dolma ve tatlı olabilir. "Etli Sultan kebabı yanında ne iyi gider? Yufka kebabının yanına ne yapılabilir?" derken yoğurtlu salatalar ve zeytinyağlı biber dolması da düşünülebilir.
Kazan kebabı fırında da pişirilebilir. Bazen "Tava Kebabı", bazen "Belikırık Patlıcan Kebabı" da denilir. Kışın kurutulmuş patlıcanın haşlanması ile de aynı tarzda yapılır. Diyarbakır "Patlıcan Dizmesi", "Patlıcan Dolama" da oldukça benzer bir yemektir.
Urfa yöresine ait olduğu bilinen kazan kebabı tarifini mutlaka denemelisiniz.
Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden patlıcanlı kebabın Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmesi sevinç yaşattı. Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden "patlıcanlı kebap" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Tane tane dağılan şehriyeli pirinç pilavı ise patlıcan musakkanın yanına çok yakışır. Kalabalık davetlerde doyurucu bir tabak sunmak isterseniz şehriyeli pirinç pilavını deneyip tüm beğenileri üzerinize toplayabilirsiniz.
Kebapların yanında olmazsa olmaz dediklerimiz arasında tabi cacıkta var. Patlıcan kebabı yanında efsane oluyor, soğuk olursa tadından yenmez.
Düdüklü ayarlanıp 15-20 dakika pişirilir.
Fırında patlıcan kebabı yapabilmek için malzemeler dışında pişirme süresi de oldukça önemlidir. Yaklaşık 30 dakikada hazırlanan bu yemek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilmelidir. Fırında patlıcan kebabı 200 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika da pişecektir.
Kazan Kebabı ( 1599 Kcal )
Kebap, Adana ili ile özdeşleşmiştir.
Kebabın Orta Doğu gibi yerlerde çok eski bir tarihi olsa bile, Türkler tarafından yaygın hale getirilmiştir. Türk usulü kebap şiş üzerinde yapılabildiği gibi, güveç, köfte ve diğer formlarda da olabilir. Kebap mutfağı dünyaya Müslümanlık etkisiyle paralel olarak yayılmıştır.
Farklı pişirme çeşitlerine denk gelmişsinizdir bu zamana kadar patlıcan kebabının. Tencerede, güvecin içinde pişirilen hali var, çöp şişlerle pişirilme gibi yöntemleri mevcut.
Kebabınızın yanına çorba olarak domates çorbası, yayla çorbası yapabilirsiniz. Fırında baharatlı patates de kebabınız ile güzel bir uyum yakalayacaktır. Daha doyurucu olmasını isteyenler için pirinç pilavı da güzel bir öneri olabilir.
Üst kısmına küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını ekleyin. Testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatarak et ve sebzelerin kendi buharında pişmesini sağlayın. Odun ateşinde tadı mükemmel olan yemeği, pişirme şansınız varsa meşe kömürüyle açık havada 2 saatte, fırında ise yaklaşık 90 dakika pişirin.
Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir.
Sultan Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, paşa çorbası, sultan kebabı, arpa şehriyeli pirinç pilavı ve trileçe son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Pates püresi lezzetli ve pratik bir ana yemek yancısıdır. Kolayca hazırlanabilen patates püresini sultan kebabı yanında servis edebilirsiniz. Pilav yerine makarna türevleri ile servis etmek isterseniz mantarlı ve kremalı makarnayı tercih edebilirsiniz. Sultan kebabı ile mükemmel bir uyum sağlayacaklardır.
Kebap yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası, ev usulü fırında urfa kebap, salçalı bulgur pilavı ve lokanta usulü cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri