Bir diğer yalnızca kimlikle ziyaret edilen ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise yurt dışı çıkış harcı uygulamasından muaf tutuluyor. KKTC'ye seyahat eden kişilerin kimlikle seyahatleri sırasında harç ödemelerine gerek yok.
Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan 7 yaş ve üzeri yolculardan tahsil edilen çıkış başına 50 TL harç bedeli 150 TL olarak fiyat artışı yapılmıştır.
Yurtdışına çıkış harcı; 7 yaşını dolduran kişilerden alınan bir ödemedir. Dolayısı ile 7 yaşını doldurmamış olan kişiler yurtdışına çıkış harcından muaf olacaklardır. Ancak yurt dışı çıkış harcından muaf olmak isteyen kişi için 7 yaşın altında olduğunu belgelemek zorunluluğu vardır.
KKTC'ye giriş veya çıkışta aynı seyahat belgesinin kullanılması zorunludur. Eğer nüfus cüzdanınızla girdiyseniz çıkarken de işlemlerinizi nüfus cüzdanınızla yaptırmalısınız. Aynı durum pasaportla giriş için de geçerlidir. Ülkeye NFC ile girip pasaportunuzla çıkış yapamazsınız.
İlgili 23 soru bulundu
Bir diğer yalnızca kimlikle ziyaret edilen ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise yurt dışı çıkış harcı uygulamasından muaf tutuluyor. KKTC'ye seyahat eden kişilerin kimlikle seyahatleri sırasında harç ödemelerine gerek yok.
Kıbrıs'a gitmek için ihtiyacınız olan şey Kıbrıs'ın koyduğu kuralları bilmektir. KKTC hükümeti pandemi sonrasında bazı özel kurallar koymuştur. Tüm dünyada olduğu gibi salgın sırasında ve sonrasında aldığı önlemler dahilinde bazı kurallar getirmiştir. Türk vatandaşları Kıbrıs'a sadece kimlikleriyle giriş yapabilir.
(3) Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar ve 7 yaşını doldurmamış olanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından yurt dışına çıkış harcı alınmaz.
Yurtdışında oturma izni bulunanların pasaportlarında 'işçidir, işçi ailesidir, işçi çocuğudur veya süresiz oturumu bulunmaktadır' kaşesi yer alanlar, (Oturum belgelerini göstermeden de harçtan muaftırlar.)
Bununla birlikte, talep edilmesi durumunda https://ivd.gib.gov.tr adresinden kullanıcı girişi gerçekleştirildikten sonra “Ödeme ve Borç İşlemleri-Yurt Dışı Çıkış Harcı Sorgulama" menüsü aracılığı ile tutarın EGM'ne aktarılma durumu sorgulanabilmektedir.
Kuzey Kıbrıs veya resmî adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Akdeniz'deki Kıbrıs adasının kuzey kısmında yer alan, de facto devlet. Varlığı Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmamaktadır.
İlçe Emniyet Müdürlüklerine Bağlı Belgelendirme Büro ve İdari İşlemler Büro Amirliklerine, Kara, Hava ve Deniz Hudut Kapıları Emniyet birimlerine, Yurtdışında iseniz Dış Temsilciliklerimize müracaat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca E-Devlet Kapısı üzerinden Yurda Giriş-Çıkış Belgesi alabilmeniz mümkündür.
Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek kişiler için 90 güne kadar vize muafiyeti bulunmaktadır. Kısa süreli 90 günden az seyahatler için pasaport bildirimi yapılması gerekmez, Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi yeterlidir. 90 günü aşan seyahatlerde geçerliliği süren bir pasaportun bulunması gerekir.
İnteraktif Vergi Dairesi'nin resmi internet adresi olan “ivd.gib.gov.tr” adresine giren kişiler ana sayfada yer alan hızlı hizmetler arasından “Harç ve değerli kağıt bedeli ödeme” sekmesine tıklayabilirler. Ardından karşılarına çıkacak olan sayfadan "yurt dışı çıkış harcı ödeme” seçeneğine tıklayabilirler.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir.
Yurt dışına çıkacak yolcular, çıkış harç pullarını terminal dâhilinde pasaport kontrolü öncesinde bulunan noktalardan hem nakit hem de kredi kartıyla temin edebilmektedirler.
Seyahate çıkacakların, yurt dışı çıkış harcı ödeme yapması zorunludur.
Maliye Bakanlığı yurtdışı çıkış harcını, şehir merkezlerindeki vergi daireleri ve yetkili banka şubelerinden yatırabilirsiniz. Ayrıca Maliye Bakanlığına ait harç bürolarından, ve havalimanlarının dış hatlar gidiş terminallerindeki ödeme noktalarından ve 7/24 açık banka şubelerinden de ödeme yapabilirsiniz.
Yurt dışı çıkış harcı ile ilgili geçtiğimiz aylarda yapılan düzenleme ile ülke dışına seyahat edecek olan vatandaşlardan talep edilecek olan ücret 150 TL'ye yükseltilmişti. Yurt dışına çıkış harcınızı 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödenebilir.
(2) Yurt dışına çıkış harcının mükellefi, yurt dışına çıkış yapan kişilerdir. beyanname ile bildirmek ve üç gün içinde ödemekle yükümlüdürler. dikkate alınmaz.
Yurt dışı çıkış harcının geçerlilik süresi yoktur. Aynı anda birden fazla harç pulu alınıp başka seyahatlerde de kullanılabilir. 2022 pasaport fiyatları hakkında detaylı bilgiyi pasaport fiyatları sayfamızdan edinin.
Yurt dışı çıkış harcı, yurt dışına seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ifade ediyor. Yurt dışına çıkışta ödenen bu harç bankalar, vergi daireleri ve PTT'den yatırılabildiği gibi havalimanı, sınır kapıları ve liman hudut kapılarından pul şeklinde de alınabiliyor.
Kıbrıs'a Gitmek İçin Pasaport Gerekir Mi? KKTC, Türk vatandaşlarına herhangi bir pasaport ve vize şartı koymayan ülkeler arasındadır. Yalnızca yeni tip kimlikle giriş sağlayabileceğiniz KKTC, 30 gün boyunca konaklama hakkı sağlıyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmek için pasaporta ihtiyacım var mı? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat ederken pasaport zorunluluğu yoktur. Yeni tip T.C. kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs'ta Hangi Para Birimi Kullanılıyor? Kuzey Kıbrıs Türk Lirası'nı (TL) kullanmaktadır ancak her yerde Dolar, Euro, Pound vb para birimleri de kullanılmaktadır. Kuzey Kıbrıs'ta fiyatlar Avrupa ülkelerinden ve Güney Kıbrıs'tan yaklaşık %30 daha ucuzdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri