Avrupa'nın gizli hazinelerinden Hırvatistan, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle özellikle yaz sezonunda keyifli bir tatil vadediyor. Burası, Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan benzersiz ve çekici plajları ile mavi bir yolculuk isteyenler için mükemmel bir seçim!
3- Hırvatistan, Avrupa'nın diğer ülkeleri ile kıyaslandığına hayli ucuz bir ülke. Tabii Dubrovnik, Split gibi Dalmaçya kıyıları “turistik” olduğu için biraz daha pahalı.
Yılın çoğu güneşli geçiyor. En sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayları ve bu aylar aynı zamanda şehrin en kalabalık olduğu dönemler. Yüksek sıcaklıklardan hoşlanmayanlar için şehri ziyaret için en uygun zamanlar bahar ve sonbahar ayları. Özellikle Mayıs, Eylül ve Ekim ayları ideal.
Türkiye Cumhuriyeti hususi, diplomatik veya hizmet pasaport hamili vatandaşlarin Hirvatistan Cumhuriyeti topraklarinda 90 günü aşmayan süre zarfinda girmek ve kalmak veya transit geçmek için vizeye gerek yoktur.
Hırvatistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Hırvatistan'a seyahatlerde umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabi, resmi pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeden muaftırlar. Hırvatistan 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Schengen bölgesine girmiştir.
İlgili 22 soru bulundu
Hırvatistan'da yaşam masrafları, Hırvatistan'ın neresinde yaşadığınıza ve öğrenci yurdunda mı yoksa özel kiralık bir dairede mi yaşadığınıza bağlı olarak ayda 400 ile 700 EUR arasında değişebilir. Bu miktar, yiyecek, konaklama, kamu hizmetleri, kitaplar, ulaşım ve çeşitli masrafları karşılamaya yeterli olmalıdır.
Hırvatistan Vizesi Sonuçlanma Süresi
Hırvatistan Konsolosluğu, vize başvurularını başvuru tarihinden itibaren 15-21 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu süre 30 güne ya da 60 güne çıkabilmektedir. Hırvatistan Konsolosluğu, Hırvatistan ve Türkiye'nin resmi tatillerinde hizmet vermemektedir.
Yaşam kalitesi, kadın erkek eşitliği, okur yazarlık oranı, eğitim ve sağlık konularında Orta Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinden olan Hırvatistan, romantik atmosferiyle yılın her dönemi tatil yapmak için en çok tercih edilen ülkelerden biri.
Hırvatistan Görülecek Yerler. Sibenik, Split, Hvar Adaları, Brac Adası, Zadar ve Trogir, Dalmaçya kıyısında ziyaret edilmesi gereken en iyi yerlerdir.
Ülkeyi baştan başa dolaşmak isteyen turistler, Hırvatistan kaç günde gezilir sorusunu sormaktadır. Mutlaka görülmesi gereken yerler hesaba katılarak, Hırvatistan'ı gezmek için minimum 1 hafta ayrılması önerilmektedir.
1 Hırvat Kunası (HRK) fiyatı, anlık olarak 3,4632 TL'ye karşılık gelmektedir.
Hırvatistan, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Avrupa Birliği üyesi bir ülke olurken iki ülke arası seyahatler de vize uygulamaları geçerlidir.
Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Bu nedenle, herhangi bir amaçla Hırvatistan'a ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarımızın Hırvatistan vizesi alması gerekmektedir. Hırvatistan vizesi Schengen kapsamında olmamakla birlikte Schengen vizesine sahip olanlar Hırvatistan'a seyahat edebilmektedir.
Çek Cumhuriyeti 21 Aralık 2007 tarihi itibariyle Schengen alanına dâhil olmuştur. Bu çerçevede, Schengen ülkelerinde ikamet izni sahibi olan vatandaşlarımız, Çek Cumhuriyeti'ne vizesiz giriş yaparak, üç aya kadar bu ülkede kalabilmektedirler.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Doğuda Sırbistan, güneydoğuda Bosna-Hersek, kuzeybatıda Slovenya, kuzeydoğuda Macaristan ve güneyde Karadağ ve Adriyatik Denizi ile çevrili olan Hırvatistan Orta ve Güneydoğu Avrupa'nın kesişim bölgesinde bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri