Kıbrıs'a gidince yemeden gelmemeniz gereken mezeler: Tahin limon (eti banarak), hellim, Kıbrıs sucuğu-pastırması, haşlanmış börülce, kazayağı, gappar turşusu, kişnişli kerevizli salata, Kıbrıs enginarı yapraklarıyla, bullez, Kıbrıs patatesi silkme, mücandra pilavı, bulgur köftesi.
Kıbrıs'ın en meşhur yemekleri şüphesiz şeftali kebabı, kleftiko, hellim peyniri, Kıbrıs kahvesi, Kıbrıs tatlısı, köfte ve kolakas.
Uzun uzun pişirilerek hazırlanan etli yemeğiyle molehiya, Kıbrıs'ın en meşhur lezzetlerindendir.
Kıbrıs vize
Kuzey Kıbrıs'a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs'a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.
İlgili 27 soru bulundu
Özellikle bayramlarda yapılan Kıbrıs tatlısı gullurikya, keçiboynuzu pekmezi olarak da bildiğimiz harnup pekmezi ile yapılıyor. İşte damaklarda hoş bir tat bırakan az malzemeli ama çok faydalı Kıbrıs gullurikya tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...
Özellikle Kıbrıs kahvaltılarında tercih edilen Hellim, tercihen meze olarak veya salataya eklenerek de tüketilebilmektedir. Kıbrıs'ın meşhur lezzeti Hellim Peyniri'ni, botanik bahçesiyle kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz Green Heights Park'ta yiyebilirsiniz.
Alkol ve Tütün Mamulleri
Kıbrıs'ta alkol ve sigara ürünlerinin Türkiye'ye oranla oldukça çok ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Kıbrıs hediyelik eşya açısından bu ürünleri değerlendiremesek de yine de satın almanız mümkün. Kıbrıs'tan Türkiye'ye sadece 3 litre alkol ve 5 karton sigara getirebilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs'ta resmi para birimi Türk Lirası (TL)'dır. Ülkeye girişte getirilen yabancı para miktarına herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir.
Zivaniya adı Kıbrıs'ın Rumca lehçesinde cibre anlamına gelen zivana (Yunanca: ζίβανα) kelimesinden türemiştir. Zivaniya, renksiz ve alkoliktir ve hafif bir kuru üzüm aromasına sahiptir. Alkol içeriği değişiklik gösterse de, sıklıkla hacme oranla %45'tir.
Kıbrıs'ta alkol ve tütün ürünleri ucuz olduğundan Kıbrıs'tan dönerken genellikle bu tarz ürünlerden alınır. Her zevke uygun alkollü içecek seçenekleri bulunan Kıbrıs adasında özel içki seçenekleri de vardır. Özellikle dünyaca ünlü şaraplar çok uygun fiyata satın alınabilir.
Kıbrıs'ta kızarmış ekmeğe Gabira denmektedir.
Girne, Lefkoşa ve bazı köyleri ziyaret ederek, magnet, süs eşyası, çanta, kıyafet, çanak, çömlek, mücevher, kilim, parfüm ve makyaj malzemesi gibi birçok farklı ürünü satın alabilirsiniz.
Kıbrıs'ta telefonların fiyatları telefon marka ve modeline göre değişir. Ancak vergi meselesiyle bakılınca Türkiye'de aynı model ve marka telefon Kıbrıs'ta %20 kadar daha ucuz olduğu söylenebilir.
1 Litre Efe Göbek rakı Kıbrıs alkol fiyatı: 250,60 TL.
Kıbrıs Cumhuriyeti 'da bir haftalık konforlu konaklama için 22,000 TRY (1,000 EUR) Kıbrıs Cumhuriyeti lüks tatil bir hafta için 50,000 TRY (2,300 EUR)
Kıbrıs pahalı mı sorusunun cevabına geldik. Kıbrıs, Türkiye'ye göre pahalı bir yer. Son zamanlardaki enflasyon krizinden Kıbrıs'ta oldukça etkilenmiş.
Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre %5 ile %10 arasında pahalılık göstermektedir. Bu oran birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Bunun dışında markalaşmış fastfood ve tekstil firmaların ürün fiyatları Türkiye'dekiyle aynıdır. 2021 Yılı Temek Gıda ve Diğer Market Ürünlerinin Güncel Fiyat Listesine Ulaşmak için TIKLAYINIZ. Kıbrıs'ta pahalı olan şey ulaşım, eğlence ve dışarıda yemektir.
Girne Belediyesi kent geneline dağıtım sağlayan su hatlarında, Sağlık Şubesi tarafından yapılan rutin su kalitesi resmi bakteriyolojik ve kimyasal kontrollerine dayanarak kente yayılan şebeke suyunun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi.
Portakal, turunç, limon, mandalina, greyfurt gibi narenciye ürünleri yanında, çeşitli sebzeler ile meyveler, zeytin ve harnup ağaçları yetişir. Çamgiller, turunçgiller, zeytingillerin yanı sıra makilik ve bozkırlarla değişik çiçek türleri Kuzey Kıbrıs'ın genel bitki örtüsünü oluşturur.
Lefkoşa mutfağında ağırlıklı olarak Türk ve Rum yemekleri tercih edilmektedir. İlçenin öne çıkan lezzetleri arasında şeftali kebabı, pilavuna, molehiya ve nor böreği gibi yiyecekler bulunuyor. Şehir merkezinde hemen hemen her köşe başında bir restoran veya lokanta ile karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri