Kıbrıs'ta Gayrimenkul ve Vatandaşlık Hakları Kıbrıs'ta ev alana vatandaşlık imkânı tanınmamaktadır. Ancak burada ev alanlar için oturma izni hakkı tanınması gibi bir uygulama söz konusudur. Bu çerçevede vatandaşlar için Kıbrıs'ın gayrimenkul fırsatlarını değerlendirerek yeni bir yaşam alanına sahip olmak mümkün.
KKTC'de gayrimenkul satın almak sadece oturma izni değil aynı zamanda vatandaşlık alma hakkı da verir. Türkiye'de vatandaşlık belirli koşullar altında verilirken Kuzey Kıbrıs'ta böyle bir uygulama yoktur.
Kıbrıs uygun konut fiyatları, yüksek kira getirisi ve benzer sebeplerden dolayı yatırım yapmanın en mantıklı olduğu yerlerden biridir. Akdeniz'in en popüler lokasyonlarından biri olduğu ve bu sayede tatil yapmak isteyenlerin vazgeçilmez merkezi olduğu için bu bölgede değerli bir yatırım yapabilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti'nden bağımsız bir devlettir. Bu nedenle Kuzey Kıbrıs vatandaşı olmayan herkes yabancı statüsündedir. Kuzey Kıbrıs vatandaşı olmayan herkes ülkede yalnızca bir adet gayrimenkul alabilmektedir. Ailenin her üyesi, kendine ait bir arazi veya konut alma hakkına sahiptir.
Yatırım Yoluyla Kıbrıs Vatandaşlığı programına başvuran kişinin en az 2 milyon avroluk bir gayrimenkul yatırımı yapması ve Araştırma ve Geliştirme Fonu (ya da başka bir onaylı yenileşim kurumu) ile Arazi Islahı Kurumu arasında eşit olarak paylaştırılan 150.000 avroluk bir bağışta bulunması gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yasalarına göre 15 Kasım 1983 yılından bu yana Kıbrıs'ta yerleşik olarak yaşamış olan herkesin vatandaşlık alma hakkı mevcuttur. Ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış olan kişilerle bu kişilerin yakınları da diledikleri zaman Kuzey Kıbrıs vatandaşlığı için başvuru yapabilir.
Birincisi, bir Kıbrıs vatandaşı ile en az 3 yıl evli olunması ve başvuru tarihinden önce Kıbrıs'ta 2 yıllık ikamet tamamlaması durumunda vatandaşlığa başvurulabilir.
Kuzey Kıbrıs'ta mülk satın almak yönetmelikler açısından güvenlidir. Kuzey Kıbrıs'ta emlak mülkiyet hakkına sahiptir. Bu durum, gayrimenkulünüz üzerinde tam mülkiyet haklarına sahip olduğunuz anlamına gelir. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'ta mülk sahiplerinin vefatının ardından aile bireylerine miras kalmaktadır.
KKTC'de geçici oturma izinleri 6 ay ila 1 yıl arasında değişen süreler ile verilebilmektedir. Gerek konut satın alarak gerek ise farklı koşulları yerine getirerek daimi oturma izni elde edebilmek için ülkede aralıksız olarak 5 yıl boyunca ikamet etmek gerekmektedir.
K.K.T.C.
Doğumla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olup Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen kişiler, Türk vatandaşı olmak istediklerini yazılı olarak beyan ettikleri takdirde, Türk vatandaşlığını Bakanlık kararı ile kazanırlar.
Evler Ucuz ve Devletin Tanıdığı İmtiyazlar Var
Tatil evi, villa, rezidans gibi konutlar Kuzey Kıbrıs'ta oldukça iyi fiyatlara sunulur. Bunun nedeni ise gelişmekte olan Kuzey Kıbrıs ekonomisinin desteklenmesi için yapılan yeni yaşam alanlarıdır. Yeni konut projeleri sayesinde ekonomik fiyata konut almak mümkün olur.
Kıbrıs'ta 1+1 evlerin bakım masrafları diğer konut tiplerine göre daha azdır. Isınma, soğutma, elektrik, su gibi giderler daha düşüktür. Bu hem yaşam açısından hem de yatırım açısından 1 oda 1 salon evleri cazip kılmaktadır.
* Kıbrıs'ta Emlak sahibi olanlar yıllık olarak belediyelere evin metrekaresi başına 1 TL olmak üzere vergi verirler. Mesela 80m2 bir dairenin yıllık emlak vergisi 80 TL dir.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
KKTC'de yerleşik durumda olan KKTC ve T.C. vatandaşlarına konut kredisi kullandırılabilecektir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Kuzey Kıbrıs'ta Daimi Oturma İzni Başvurusu
Yıl boyunca Kuzey Kıbrıs'ta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.
Kıbrıs'a yerleşmek ve yaşamak için ne gerekli? Kıbrıs'a yerleşmek için özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları daha kolay şartlara sahiptir. Sadece herhangi bir şirkette çalışma izni ile veya taşınmaz mal yani ev alarak oturma izni ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yerleşebilirsiniz.
Tahsis koçan – tahsis tapu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrası, Türkiye'den gelip adaya yerleşenlere devletin verdiği gayrimenkuller için çıkan tapu çeşidi. Yani tapunun garantisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Genelde Kuzey'de kalan Rum malları tahsis koçanlı olarak geçiyor.
Kıbrıs'tan getirilen araçların Türkiye'de kalma süresi iki yıldır. Bu süreyi aşan araçlar için para cezası ödenir ve araç yurt dışına gönderilir. İki yılın sonunda aracı Kıbrıs'a götürmeli ve 6 ay orada kalmasını sağlamalısınız. Türkiye'de aracı yasal hak sahipleri dışında kimse kullanamaz.
Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre %5 ile %10 arasında pahalılık göstermektedir. Bu oran birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 9.985₺'dir. Markalaşmış fastfood ve tekstil firmaların ürün fiyatları Türkiye'deki fiyatlarla aynıdır.
Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır. Bu seçenekler vatandaşlık alması kolay ülkeler olarak karşımıza çıkar. Ancak en kolay vatandaşlık alınan ülkeler arasından Portekiz açık ara birinci konumdadır.
prim ödeme, ve son 5 yıl içinde 600 günlük prim yatırımı, 60 yaşında emeklilik, kadınlar için 12, erkekler için 15 yıl, ortalamasında, ortalama 150 gün prim yatırımı ile emekli olmaktalar. başlamış olanlar yaş koşulu olmadan 15 yıl, 1985 öncesi başlamış olanlar ise 10 yıl hizmet ile emekli olmaktalar.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri