Kimlik bildiriminin yapılmaması 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun 15 ve 17. maddesi hükümlerine göre cezai yaptırıma tabidir. Bununla birlikte 2018 yılı için çalışan kimlik bildirimi yapmayan işyerleri her bir çalışan için 521 Türk Lirası idari para cezasına çarptırılır.
Kimlik bildirimi sistemi, işyerlerinin çalışan kimliklerini tespit ettiği ve kolluk kuvvetlerine bildirdiği sistemdir. 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu hükümlerine göre; işyerindeki sorumlu işletici, çalışan kimlik bildirimini üç gün içerisinde kimlik bildirme belgesi ile yapması zorunludur.
Kanun'un 2. maddesine sıralanan işletmelerden biri olup KBS sistemine anlık veri göndermeme veya gerçeğe aykırı kayıt tutmanın cezası 28.279 TL'dir. 2. madde dışında kalan işletmeler için ise ceza 76 TL'dir.
Bu bildirimi yapmamanın cezası 35 Türk Lirasıdır. Kabahatler Kanunu gereğince soruşturma zamanaşımı süresi 3 yıldır.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
İlgili 28 soru bulundu
3- KBS'de 31/05/2022 tarihi itibariyle veri giriş işlemleri kapatılacaktır.
İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. ikincil parola kısmına girer ve sisteme giriş yapar. Eğer kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC mobil uygulaması mevcut değilse karşısına kayıt yenileme ekranı gelecektir.
Sizlerden ricamız istenilen bilgileri doğru ve eksizsiz bildirmeniz. 1774 kanun sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'na göre konutlarda oturan ve çalışanların kimlik bilgilerini; bildirim formu ile yöneticilerine iletmeleri gerekiyor.
Bu Kanunda sayılan, özel veya resmî, her türlü konaklama, dinlenme, bakım ve tedavi tesisleri ve işyerleri ile konutlarda geçici veya sürekli olarak kalanlar, oturanlar, çalışanlar ve ayrılanlar ile araç kiralayan gerçek ve tüzel kişilerin kimliklerinin tespiti ve bildirilmesi bu Kanunun hükümlerine göre yapılır.
Bu kapsamda Polis Merkezi Amirliklerine fiziki olarak elden getirilen “Çalışanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesinin” elektronik ortamda yapılmasına olanak sağlayacak internet adresi https://kbscalisan.egm.gov.tr 20/04/2020 tarihinde kullanıma açılmıştır.
2.1.
Ankara'da KBS faaliyetleri ilk olarak 1997 yılı sonlarına doğru, Ankara'nın 1/1000 ölçekli hava fotoğraflarının üretilmesi ve ASKİ'ye (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) teslim edilmesiyle başlamıştır [4].
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün, mali ve sosyal haklar konulu 03/01/2017 tarihli ve 66 sayılı Genelgesi hükümlerine göre KBS-Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde gerekli değişiklik ve güncelleme işlemleri tamamlanarak, 03/01/2017 tarihi itibarıyla sistem kullanıma açılmıştır.
KBS MAAŞ MODÜLÜ
Versiyonunda bilgi girişi ve hesaplama işlemlerinin tamamı KBS Yeni Maaş Bilgi Girişi Modülüne açılmıştır. KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
Çalışan kimlik bildirimi sadece çalışan işe girerken değil, işten ayrıldıktan da sonra da yapılmalıdır. Bir çalışanın işten ayrılması durumunda çalışana ait Çalışanlara ait Kimlik Bildirme Belgesi (Ek-2)'nin ilgili bölümü doldurularak belirtilen süre içinde yetkili kolluk birimine bildirimde bulunulur.
Ev sahibi girişte kimlik ibrazı isteyebilir (giriş işlemi şahsen yapılıyorsa ve rezervasyon yapıldığı sırada ev sahibinin ev kuralları arasında böyle bir gereklilik yer alıyorsa veya yürürlükteki yasalar uyarınca gerekliyse).
Konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi (Form: 5)
Kimliği bildirmeme kabahati ise 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 40/1. maddesinde; "Görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, bu görevli tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir" şeklinde ...
(Ek fıkra: 31/10/2016-KHK-678/4 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7071/4 md.) İkinci fıkrada belirtilen genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara onbin Türk Lirası, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara beşbin Türk Lirası idari para cezası, mülki idare amirlerince verilir.
Günübirlik kiralanan evlere kimlik bildirim ve "her an ulaşılabilecek" işletici bulundurma zorunluluğu getirildi. Günübirlik kiralan evlerde konaklayanlara kimlik bildirim ve bu evlerde "her an ulaşılabilecek" mahiyette sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.
634 sayili kat mulkiyeti kanunu hukumleri kapsaminda yonetilen site yonetimi giris ve cikislarda misafirlerden kat malikinden onay almasina ragmen kimlik alip ziyaretci karti veriyor. Kimligini vermek istemeyen kisiyi almiyor.
Kişisel verilerin elde edilmesi kadar paylaşılması da 6698 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilir. Bina yönetimi tarafından oluşturulan whatsapp gruplarında bütün bu veriler diğer kat malikleri ya da kiracılar tarafından görünür hale gelecektir.
Site ve apartman ilan panolarına daire adı, isim ve miktar belirtilerek, aidat borç listesi asılıyor. Yöneticiler dikkat edin. Çünkü, bu şekilde aidat borçlusu ilanı suç sayılıyor.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Memur Maaş İşlemleri<Yeni Maaş Bilgi Girişi menüsünde bulunan “Maaş Bilgi Girişi” formuna tıklanır. Açılan Sorgu Ekranında Personel Arama kriterlerinden herhangi biri girilip “Kişi Sorgula” butonuna basılarak Maaş Hata Kontrol Raporlarında çıkan personel ekrana getirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri