Kebabın kültüründe pilav yoktur. Adana'nın hiçbir yerinde pilav verilmez. Kebabın olmazsa olmazı soğan salatası ve çoban salatasıdır.
Genellikle sulu yemeklerin tamamlayıcısı olarak bilinen pilavı bu sefer farklı şekliyle hazırlayacağız. Kebapçılarda, lezzetli kebapların yanında servis edilen, kebabın tamamlayıcı lezzeti olan salçalı bulgur pilavını yapacağız kolları sıvayın.
Yoğurt, cacık ve türevleri her ne kadar ete yakışsa da, Adana kebap doğru adres değil. Adana kebaba masada közlenmiş domates ve biber, söğüş, salata eşlik eder.
Yöresel Yemekler
Ev Usulü Acılı Adana Kebap yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, zeytinyağlı iç baklalı enginar, ev usulü acılı adana kebap, patlıcanlı bulgur pilavı ve kabaklı cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Bulgur pilavı için, tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, yağ eriyince salça eklenir ve bir miktar kavrulur. Daha sonra yıkanmış, suyu iyice süzülmüş bulgur eklenir ve kısa bir süre daha kavrulur. Tuz eklenir. Eğer varsa buzluktan et ya da tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Meyhane pilavı, Türkiye'de bazı meyhanelerde içki ve mezelerden sonra getirilen taze pişirilip sunulan sebzeli ve genellikle etli bulgur pilavı. Çıkış yeri Gaziantep mutfağıdır. Kullanılan sebzeler arasında domates, soğan ve patlıcan yer alabilir.
Yanına pirinç pilavı ve patates püresi yakışacaktır. Yanında bir çorba (mercimek), pilav, cacık, salata, yalancı dolma ve tatlı olabilir. "Etli Sultan kebabı yanında ne iyi gider? Yufka kebabının yanına ne yapılabilir?" derken yoğurtlu salatalar ve zeytinyağlı biber dolması da düşünülebilir.
Tablacı salatası adını Adana ve çevresinde 'tablacı' diye adlandırılan seyyar kebapçılardan alıyor ve tahmin edebileceğiniz gibi özellikle kebabın ve diğer et yemeklerinin yanında enfes oluyor.
Kebabınızın yanına çorba olarak domates çorbası, yayla çorbası yapabilirsiniz. Fırında baharatlı patates de kebabınız ile güzel bir uyum yakalayacaktır. Daha doyurucu olmasını isteyenler için pirinç pilavı da güzel bir öneri olabilir.
Geleli Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, tel şehriyeli yoğurt çorbası, geleli kebabı, meyhane pilavı ve muhallebili kadayıf pastası son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Orman kebabınızın yanına en çok pirinç pilavı yakışacaktır. Pirinç pilavı yapmak istemiyorsanız bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Eğer pilav ile yemeğin çok ağır olacağını düşünüyorsanız zeytinyağlı barbunya gibi zeytinyağlı yemekler yapabilirsiniz.
İslim Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, hamursuz arabaşı çorbası, islim kebabı, sarımsaklı pilav ve saray muhallebisi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Yöresel Yemekler
Etli Pilav yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, bakliyat çorbası, domatesli kabak yemeği, etli pilav ve sütlü fincan tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır.
Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen mezeler; topik, köpoğlu, şakşuka, lakerda, çiroz, hamsi tava, tarama, acılı ezme, borani, barbunya pilaki, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.
Sultan Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, paşa çorbası, sultan kebabı, arpa şehriyeli pirinç pilavı ve trileçe son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Az malzemesi ve doyuruculuğu ile çok sevilen patates yemeği, pilav ile mükemmel bir uyum içindedir. Yanında mevsim salatası sunulabilir. Pilav yalnızca sulu yemeklerle değil, et yemekleriyle de birlikte sunulabilir.
Etli kuru fasulye, nohut yemeği, türlü, patlıcan musakka, bezelye, tavuk sote, zeytinyağlı barbunya, kuru köfte, taze fasulye gibi yemekler pilavın yanında sıklıkla tercih edilir. Bunun yanında çeşitli mezeler, cacık, gavurdağı salata, çoban salata, turşu gibi yiyecekler de sıklıkla pilavın yanında tercih edilir.
- Pilav, 10-15 dakika içerisinde suyunu çeker ve altını kapatabilirsiniz. - Ocağı kapattıktan sonra pilavı hemen tüketmemeniz ve 15-20 dakika arasında bir süre dinlendirmeniz önerilmektedir. - Güzel bir pilav yapmak için pirinçleri suda beyazlık kalmayacak şekilde yıkamanız çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri