2- argoda sifat olarak kullanildiginda "rahat, guzel, zevkli" anlamlarina gelen kelime. ornekler icin bkz: kadin olmak kebap istir , erkek olmak kebap istir.
Kebap, mangalda meşe kömüründe veya odun fırınında, ayrıca günümüzde fırınlarda da pişirilerek yenen et yemeklerine verilen isimdir. Doğrudan doğruya ateşin üzerinde tutularak ya da bir kap içinde susuz olarak pişirilir.
uğraşıp didindiğin şey olmayınca söylenen söz.
erkek soyundan gelen insanın, anadan doğma bir vaziyette, şömine karşısına geçip, bacaklarını iki yana ayırarak oturma durumudur. koc yumurtalarini mangalda izgara yaparak ve ekmek içine sikarak yumusacik afiyetle yedigimiz bir kebap turudur.
İlgili 17 soru bulundu
Arapçadan dilimize geçen “kebap” kelimesi “kebuba” kökünden gelmektedir ve bu kelime “kavurmak, közlemek” anlamını taşımaktadır. Bin yılı aşkın süredir Anadolu topraklarında yapılan kebabın anavatanı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'dir.
Kebap, Adana ili ile özdeşleşmiştir.
Genellikle sakatatçılarda bulunan koç yumurtası, kaygan ve ıslak görünüme sahip beyaz renkli yumuşak dokuda bir organdır. Koç yumurtası diğer adı billur olarak da bilinir.
Koç yumurtası erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir. Sakatatçılarda satılır. Beyaz renkli, yumuşak dokulu, kaygan ve ıslak bir görüntüsü vardır.
Adanalıların yeni gözdesi; billur kebabı
türkçedeki en sevdiğim söz öbeklerinden biri. keyif üstüne keyif çatan insanlara söylenir.
Bursa'ya özgü beğendili kebap, hünkar beğendinin daha sade hazırlanmış hali. Kuzu eti, patlıcan, kaşar peyniri ve tereyağının bu enfes buluşmasını mutlaka deneyin. İşte beğendili kebabın malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
biryan / biryân / بریان Kebap.
KEBAP KELİMESİNİN ANLAMI
Doğrudan doğruya ateşte veya kap içinde susuz olarak pişirilmiş et, kızartma, çevirme veya kavurma yoluyla hazırlanan her türlü yiyecek anlamına gelir. Bu kelime genellikle kebab şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kebap şeklinde olmalıdır.
Döner ya da döner kebap, içyağı ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et parçalarının, bir şişin üzerine geçirilerek, dik bir şekilde asıldıkları odun ateşi karşısında pişirildiği, Türk mutfağına özgü bir yemek.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi.
- Duru, temiz ve akıcı olarak geçmektedir. Billur kelimesi oldukça sık kullanılan kelimeler arasındadır. Kesme cam, kristal anlamına da gelmektedir. Aynı şekilde koç yumurtası şeklinde de kullanımı bulunmaktadır.
Bir hadisi şerifte Hz. Peygamberin (s.a.s.), eti yenen hayvanların cinsel organlarının, husyelerinin (yumurtalarının), dübürlerinin (anüslerinin), bezelerinin, öd keselerinin, mesanelerinin yenilmesini uygun görmediği bildirilmektedir (Beyhakî, es-Sünenü'l-kübrâ, X, 12).
hangi yöreler oldugunu söyleyip onları ifşa etmicem ama bazı yörelerde billur da denir buna,yenir pekala ve kıymetlilere yedirilir. Taşşak kebabı olarak bilinen yemeğe ismini verek koç testisleri. Çok taşaklı bir yemektir. Cinsel gücü artırır.
Sakatat, kesimi yapılan hayvanların kasları dışında kalan yenebilir kısımlarına verilen (yürek, karaciğer, böbrek, işkembe, beyin, vb. iç organlarıyla baş ve ayakları) isimdir.
kibarca taşak geçmek, böyle argo değil de daha bi istanbul türkçesi.
Billur erkek küçük ve büyükbaş hayvanların yumurtalıklarının, kesim sonrası temizlendikten sonra pişirilmeye hazır, kasaplık hale getirilmiş şekline verilen isimdir. Sakatatçılarda satılır. Beyaz renkli, yumuşak dokulu, kaygan ve ıslak bir görüntüsü vardır. Üzeri ince saydam bir zarla kaplıdır.
Urfa kebap (haşhaş kebap) acısız, zırhta çekilmiş sade kebaba verilen isimdir.
Geleneksel olarak Erzurum'un Oltu ilçesinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ (veya bico) adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır.
İskender kebap , iskender döner veya Bursa Kebabı; Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda başlamıştır. Aslında temel malzemesi döner olsa da iskenderi iskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri