Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Keçiboynuzu pekmezi günün her saatinde istenildiği zaman tüketilebilir. Ancak öksürük, balgam gibi sorunlara daha etkili çözüm getirmesi için gece uyumadan önce keçiboynuzu pekmezini tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra sabahları da aç karnına keçiboynuzu pekmezi tüketebilirsiniz.
Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.
Keçiboynuzu Özü Kullanımı
Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir.
İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi aç karnına da tok karnına da tüketilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Pekmez şeklinde kullanımı fazlasıyla yaygın olan keçiboynuzu, ılık bir suda bekletilerek de tüketilebilir. Ayrıca suyu içilebilir ya da un elde edilerek tatlılarda kullanılabilir.
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ KİLO ALDIRIR MI? Lif oranı yüksek ayrıca antioksidan bakımından zengin ve düşük yağ ve şeker oranı ile tercih sebebi olan keçiboynuzu pekmezi kilo aldırmaz kilo verdirmeye yardımcı olur. Keçiboynuzu pekmezi içerisinde kafein ve glüten de yoktur. Bu yüzden günlük beslenmede tercih edilebilir.
Antioksidan özelliğe sahip keçiboynuzunun her şekilde ve düzenli tüketimi özellikle tavsiye edilmektedir. Kemik gelişimini destekleyen keçiboynuzunu özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilmektedir.
Hazırlanan kürün etki sağlaması için düzenli bir şekilde 1 hafta boyunca tüketilmesi gerekmektedir. 1 hafta boyunca ise keçiboynuzu kürünün her gün taze bir şekilde hazırlanması gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. 1 hafta boyunca kürün kullanılmasının ardından ise ara verilmesi gerekmektedir.
Keçiboynuzu özü nasıl kullanılır, keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir.
Keçiboynuzu kürü uygulanmaya başladıktan 4-5 gün sonra etkisini göstermeye ve cinsel hayatı dengelemeye başlar.
Kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur. Sindirim sistemi problemleri ile savaşır. İshale iyi gelir, sıvı ve mineral kaybını telafi eder. Vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı korur.
Hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir.
Toz/Un: Süt, smoothie, milkshake vb. içeceklerde ya da glutensiz ve şekersiz tariflerde tercih edilebiliyor. Kapsül: Suyla birlikte yutularak tüketiliyor. Çay: Suda kaynatılarak veya kaynatılmış sıcak suda demlenerek hazırlanabiliyor. Ballı Kür: Her sabah aç karna ve yatmadan önce bir tatlı kaşığı tüketiliyor.
Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını olumlu etkiler. Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Fazla tüketimi sonucunda mide bulantısı ve ishal gibi problemlere sebep olabilmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan meyve şekeri yani früktoz nedeniyle aşırı tüketimi şeker yükselmesine sebep olabilmektedir. Bu da diyabetli kişilerde tehlikeli sonuçlara yol açabilir.
Bu kür bir hafta boyunca uygulandıktan sonra yaklaşık bir hafta ara verilmeli. Keçiboynuzu kürü sabah ve akşam boyunca her gün iki defa içilmelidir. Keçiboynuzu kürü içilirken de aç karnına olunmasına çok dikkat edilmelidir. Bu şekilde keçiboynuzu kürü doğru bir şekilde tüketilmeli.
İçindeki etken madde hemen hemen hiçbir besinde bulunmamaktadır. Ciddi afrodizyak etkisi mevcuttur. Keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra balgam söktürücü etkisi ortaya çıkar.
Hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilen bu toz sağlıklı olması bakımından çeşitli hastalıkların tedavisinde de kuru olarak yutularak veya suyla alınabilir.
Keçiboynuzu, doğal bir afrodizyak olarak kabul edilir çünkü içerisinde bol miktarda L-arginin bulunur. L-arginin, vücuttaki nitrik oksit üretimini arttırarak kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur. Bu da daha fazla kan akışına neden olur ve erkeklerde sertleşme sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir.
- Yaklaşık 14-15 adet keçiboynuzu bitkisi ufak şekillere bölünür. - Parçalar haline gelen keçiboynuzları kaynayan suyun içine ilave edilir. - Keçiboynuzu eklenen su maksimum 4 dakika kadar kaynatılır. - Kaynamanın ardından ocaktan alınan keçiboynuzu suyu dinlendirilmelidir.
Antioksidan olarak zengin olan bu iki besin bir araya geldiği zaman solunum yolları rahatsızlıklarına, mide problemlerine, ağız içi yaralarına hatta kansere karşı bile etkili bir ilaç niteliği taşımaktadır. Özellikle de kış hastalıklarından korunmak için antioksidanca zengin olan besinleri tüketmek önemlidir.
Keçiboynuzu genel olarak lifli gıda kategorisinde olduğu için fazla tüketimi ishale neden olabilir. Gebeler için fazla tüketimi oldukça zararlıdır. Dikkatli tüketilmelidir. Diyabeti olan kimselere keçiboynuzu pekmezi faydalı olsa da doktorlarıyla görüşmeden kullanmaları sakıncalıdır.
Keçiboynuzu pekmezi, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu fosfor ve kalsiyum oranını karşılar. Düzenli olarak tüketildiğinde nefes darlığı, astım ve öksürük gibi problemlere iyi gelir. Ayrıca gün içinde zindelik katar. Keçiboynuzu pekmezi, günün her saatinde ve istenildiği zaman tüketilebilir.
Bal da pekmez de yüksek enerji kaynağı olmasının yanında besleyicilik bakımından pekmez baldan daha üstündür. Vücuda sağladığı özellikle kalsiyum ve demir bakımından zengin olması ve birçok hastalığa karşı koruyucu olması artıları arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri