Antioksidan özelliğiyle doğal bir antibiyotik özelliği olan keçiboynuzu, kalp ve damar sağlığına faydalıdır. Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir.
Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını olumlu etkiler. Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin olan keçiboynuzu, astım, bronşit ve alerjik astıma karşı kullanılır. Nefes darlığı, soğuk algınlığı, öksürük gibi göğüs hastalıklarına iyi geldiğini bilinir. Fitokimyasallar içerisinde yer alan teofilin, teobromin ve kafein astımı tetikleyen maddelerdir.
Günlük Keçiboynuzu Tüketim Miktarı Ne Kadar Olmalıdır? 1 adet çiğ keçiboynuzunun kalorisi ortalama 15 kaloridir. Çiğ olarak tüketim miktarı günlük 2-3 adet olarak önerilebilir. Keçiboynuzu pekmezi tüketmek isteyen kişilerce 1-2 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilebilir.
Keçiboynuzu tozu, insan sağlığında farklı şekillerde fayda sağlar. İçeriğindeki maddeler ile bu besin iştah açar ve kansızlığı ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra cinsel isteği arttırır. Sindirim sistemi için dost olan bu besin mide problemlerine de iyi gelir.
İlgili 17 soru bulundu
Sağlıklı besinleri lezzetli tatlara dönüştüren BEE'O, potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir mineralleri bakımından zengin olan keçiboynuzunu balla bir araya getirdi. Kış aylarına yaklaşırken; propolis ve keçiboynuzu yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı oluyor.
Keçiboynuzu tozunun zararları yok denecek kadar azdır fakat yine de günde 5-6 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Hamile ya da emzirenlerin uzman bir doktora danışması daha uygun olacaktır. Keçiboynuzu kafein içermediğinden tansiyon hastaları için uygundur ve iyi oranda potasyum içerir.
Tam anlamıyla enerji deposu olan keçiboynuzu, cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak cinsel gücü arttırmaktadır. Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır.
Hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilen bu toz sağlıklı olması bakımından çeşitli hastalıkların tedavisinde de kuru olarak yutularak veya suyla alınabilir.
Bu özün kansızlığa karşı da çok etkili olduğu biliniyor. Yapısı bakımından antioksidan özelliği de bulunan keçiboynuzu özü, bu sayede vücuttaki radyasyonun dışarı atılmasına da yardım edebilir.
Keçiboynuzu özünün yetişkinlerde sabah akşam aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklarda kahvaltıda 1-2 yemek kaşığı, bebeklerde kahvaltıda 2 çay kaşığı verilmesi önerilir. Ayrıca su ile karıştırılıp meyve suyu gibi içilebileceği gibi tahin veya yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir.
Mineraller: Pekmez, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli mineralleri içerir. Vitaminler: A, B6 ve C vitaminleri gibi çeşitli vitaminler içerir.
Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.
Keçiboynuzu, diyabetle savaşır. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltmaktadır ve bu bakımdan da şeker hastalığına karşı önemli bir antioksidan görevi görmektedir. Bunun yanı sıra keçiboynuzu, şeker hastalığının sebep olduğu halsizlik ve sürekli uyku halinin de önüne geçmek için faydalıdır.
Yapılan çalışma gereği, kan kolesterol düzeyi normalin üzerinde olan kişiler 2 ay boyunca çiğ şekilde 10 gram keçiboynuzu unu tüketti. Su, süt veya yoğurda atılarak keçiboynuzunun 2 ay tüketilmesi sonucunda değerlerin normale döndüğü gözlendi.
YARA VE İLTİHAPLARI İYİLEŞTİRİR: Bakteri yok edici özelliği ile yara ve iltihapların kolay ve hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA FAYDALI: Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir. Keçiboynuzu özünü su ile karıştırıp, meyve suyu gibi tüketmeniz de mümkün.
*İçerisinde önemli miktarda antioksidan özelliği vardır. tedavisinde kullanılır. *Sindirim sistemine yardımcı olur mideyi kuvvetlendirir, mide hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Keçiboynuzu tozunun kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
Cinsel gücü önemli düzeyde artırmasıyla bilinen tahin pekmez, bu konuda adeta baş tacıdır.
Sütlü tatlılarda, kek, kurabiye, bisküvi gibi katı yiyeceklerde, bebek mamalarında, içeceklerde hatta ekmeklerde bile keçiboynuzu unu güvenle kullanılabilir. Tüm özelliklerinden faydalanabilmek için onu pekmez, smothie, yoğurt, granola ya da bal içerisine ekleyerek pratik ve hızlı şekilde tüketebilmeniz de mümkün.
Keçiboynuzu tozu faydaları arasında iskelet sistemi için destek de bulunuyor. Kalsiyum zengini olan gıda, kalsiyum emilimini zorlaştıran oksalat içermemesi ile onu kakao gibi maddelerden ayırıyor. Yapılan çalışmalar, içerisindeki çözünmeyen lif ve antioksidan polifenollerin kolesterolü düşürdüğünü gösteriyor.
Saklama Koşulları :Serin ve kuru yerde (tercihen +5 C° de) muhafaza edilir. Ambalajı açılmış ürünleri ağzı kapalı olarak muhafaza edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri