Depo sorumlusu olabilmek için spesifik bir diploma şartı bulunmaz. Depo sorumlusu olabilmek için hangi eğitimi almak gerekir, sorusuna yanıt olarak bu pozisyonda çalışabilmek için tecrübenin önem taşıdığı belirtilmelidir. Depo sorumlusu olmak için gerekirse öğrenmeye en alt pozisyondan başlanması uygun olacaktır.
Üniversitelerin Lojistik Yönetimi veya Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümünden mezun olan kişiler depo müdürü olarak çalışabilir.
Depo Şefi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Depo Şefi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 22.100 TL civarındadır.
Depo uzmanı olmak isteyen kişiler için spesifik bir eğitim kriteri bulunmamaktadır. Ancak işverenler, tercihen en az lise mezunu adayların bu pozisyon için açılan ilana başvuru yapmasını talep eder. Depo uzmanı görevi için kişilerin özellikle lojistik, depo ve sevkiyat alanlarında deneyimli olması beklenebilmektedir.
Lojistik Depo Sorumlusu Ne Demek? Lojistik depo sorumlusu, hizmet verdiği firmanın lojistik depo ve sevkiyat işlemlerinin sorunsuz şekilde yürütülmesinden sorumludur. Siparişlerin hazırlanması, faturalarının oluşturulması ve müşterilere iletilmesi işlemlerini organize eder.
İlgili 15 soru bulundu
Depo sorumlusu olabilmek için spesifik bir diploma şartı bulunmaz. Depo sorumlusu olabilmek için hangi eğitimi almak gerekir, sorusuna yanıt olarak bu pozisyonda çalışabilmek için tecrübenin önem taşıdığı belirtilmelidir.
Depo elemanı olarak işi kesintisiz sürdürebilmek, önceden birçok depoda deneyim kazanmış adaylar için daha kolaydır. Depo elemanı, alan yetersizliği yaşandığında veya çok çeşitli ürünlerin çabucak sınıflandırılması gerektiğinde mantıklı çözümler üretebilmelidir.
Depo sahası içerisinde malzemeleri teslim alan, düzenleyen, ürünlerin montaj ve sevkiyatını yapan alt personellerin çalışmalarını kontrol ve koordine eder. Bununla birlikte depodaki stok kontrol sistemlerinin geliştirilmesi ve yeni prosedürlerin entegre edilmesi de görevleri arasındadır.
İmalat ve Üretim Şefi maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 58 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama İmalat ve Üretim Şefi maaşları 21720 TL'dir. En düşük İmalat ve Üretim Şefi maaşı 17370 TL iken, en yüksek İmalat ve Üretim Şefi maaşı 33900 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Satın Alma Uzmanı 2023 yılında ortalama 27.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Satın Alma Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 22.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 13.596 TL maaş alıyordu.
Mal kabul sorumlusu görev tanımı gereği, sipariş edilen ürünlerin teslim alınıp ilgili çizelgeye kaydedilmesini sağlar. Mal kabulü, depolama faaliyetlerinin başlangıcındaki teslim alma sürecini ifade eder.
Depo sorumlusu/ mesul müdürü, ürünlerin tesliminden, depolanmasından, stok kontrolünden ve sevkiyatından sorumludur. Bütün depoda gerçekleştirilen faaliyetleri yönetir ve denetler. Depodan elde edilebilecek en yüksek verimlilik için planlamalar yapar. Çalıştığı iş yerinde, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygular.
Depo görevlisi olmak için lise eğitimini meslek liselerinde ilgili alanda tamamlamış olmak ya da kursa gitmiş olmak gereklidir. Depo sorumlusu olma sürecinde kurslar etkilidir.
Depo operasyon sorumlusu; lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalarda, hem ofis ortamında hem de sahada çalışan vasıflı kişilerdir. Görevi gereği araçlardaki ürünlerin depoya boşaltılması, ürünlerin araca yüklenmesi ve depolama gibi saha çalışmalarını takip eder.
eleman.net verilerine göre, Kasiyer 2023 yılında ortalama 18.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kasiyer , Ocak 2023 yılında ortalama 14.410 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.888 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Beyaz yakalıların maaşları ortalama 12.000 TL ile 80.000 TL arasında değişir.
Almanya Çalışma Bakanlığı'nın hesap yöntemine göre 12 euro asgari saat ücret kazanan ve haftada 38,5 saat çalışan birinin eline geçen aylık brüt maaş 2 bin 2 euro. Asgari ücretin 12,41 olmasıyla alacağı brüt aylık maaş ise 2 bin 69 euro olacak.
Bu aşamalar: (1) mal kabul süreci, (2) malların depo içerisinde taşınması süreci, (3) istifleme süreci, (4) sipariş toplama süreci ve son olarak (5) malların depodan sevkiyatı süreci olarak gerçekleşmektedir.
İŞ TANIMI. İstanbul Asya mağazalarımızda görevlendirilmek üzere, Ürünlerin takibini gerçekleştirecek, depo düzeni ve depo ile ilgili işlemleri takip edecek Depo Görevlisi arıyoruz.
Depo ya da ambar, Ticari değeri olan ürünlerin muhafazası amacıyla yapılmış özel yapılardır. Mamul mal üreticileri, ticari işletmeler, ithalat ve ihracat firmaları, toptan satıcılar, nakliye firmaları gibi pek çok sektör tarafından kullanılmakta olan depolar, daha çok şehirlerin endüstriyel bölgelerinde yer almaktadır.
Depo içerisinde bulunan ürünlerin palet dizilimini yaparak, mağazaya sevk edilecek duruma getirmek, Toplama, iade ve bunun gibi depo içerisinde yapılması gereken tüm işleri yerine getirmek.
Depo operatörü, çalışma saatleri içerisinde operasyonun aksatılmadan yürütülmesini sağlamak amacıyla gerekli depo işlemlerini eksiksiz şekilde yerine getiren, yükleme ve boşaltma işlemlerini yapan sorumludur.
Ürünlerin depolama, düzen ve işleyişini sağlamak, Depodaki tüm süreçlere destek olmak, Toplama, iade, sevkiyat öncesi hazırlık, Forklift, İştirak ve bunun gibi depo içerisinde yapılması gereken tüm işleri yerine getirmek.
Lojistik Depo Elemanı Ne Demek? Lojistik depo elemanı, görev aldığı lojistik deposunda mal kabul, yerleştirme, paketleme, sevkiyat ve iade işlemlerinin şirket prosedürlerine uygun bir şekilde gerçekleşmesinde rol alır. Günlük depolama faaliyetlerini düzenleyerek, stok miktarlarını takip eder.
Depo Görevlisi Eğitimi Sertifikası
Sertifikalar E-özel (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Elektronik Kurs Otomasyonu) sistemi üzerinden hazırlanır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 10 işgününü aşmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri