Keçiboynuzun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Bu miktar ile günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan keçiboynuzu fazla tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir.
Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.
Keçiboynuzu Pekmezi Hangi Sıklıkla Tüketilmelidir? Sağlık açısından birçok yarar sağlayan keçiboynuzu pekmezi, günde 1-2 tatlı kaşığı şeklinde tüketilebilir. Her sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir.
Günde En Fazla Kaç Tane Keçiboynuzu Yenmelidir? Keçiboynuzu günde en fazla 2-3 adet tüketilmelidir. Fakat, çiğ tüketmek yerine pekmez ya da kür halinde tüketmek sağlık açısından daha faydalı olabilir.
Bu nedenle, kimlerin günlük ne kadar keçiboynuzu özü tüketebileceğini bilmekte fayda var. Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Belli bir yan etkisi olmamasına rağmen yine de aşırı tüketilmesi sonucunda belli yan etkiler görülebilir. Örneğin: Keçiboynuzu mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir. Lifli bir gıda olması ne kadar faydalı da olsa, keçiboynuzu fazla tüketildiğinde müshil etkisi yapabilir.
Keçiboynuzu kürü erkeklerin iktidarsızlığına karşı bir gecelik çözümler yerine, tedavi edici ve de kalıcı çözüm getirmektedir. Keçiboynuzu kürü uygulanmaya başladıktan 4-5 gün sonra etkisini göstermeye ve cinsel hayatı dengelemeye başlar.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Toz/Un: Süt, smoothie, milkshake vb. içeceklerde ya da glutensiz ve şekersiz tariflerde tercih edilebiliyor. Kapsül: Suyla birlikte yutularak tüketiliyor. Çay: Suda kaynatılarak veya kaynatılmış sıcak suda demlenerek hazırlanabiliyor. Ballı Kür: Her sabah aç karna ve yatmadan önce bir tatlı kaşığı tüketiliyor.
Keçiboynuzu meyvesinin severek tüketilmesinin yanında kalp damar sağlığı, kemik gelişimi, kolon sağlığı, vitamin ve mineral desteği, antioksidan içeriği gibi farklı pek çok faydaları vardır.
Özellikle alerjik astıma iyi gelen keçiboynuzu pekmezi 15 gün boyunca düzenli tüketilmesiyle astım ve alerjik astım için şifa kaynağı olacaktır. **Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla, doktorunuzdan bilgi almadan burada yazılanları uygulamayınız.
Harnup Pekmezi Zararları
Birçok faydası bulunan harnup pekmezinin dikkatli tüketilmediğinde faydadan çok zararı olduğu bilinmektedir. Tüm besin maddeleri gibi harnup pekmezini de fazla tüketmekten kaçınılmalıdır. Fazla tüketimi sonucunda mide bulantısı ve ishal gibi problemlere sebep olabilmektedir.
Keçiboynuzu, doğal bir afrodizyak olarak kabul edilir çünkü içerisinde bol miktarda L-arginin bulunur. L-arginin, vücuttaki nitrik oksit üretimini arttırarak kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur. Bu da daha fazla kan akışına neden olur ve erkeklerde sertleşme sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir.
Hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilen bu toz sağlıklı olması bakımından çeşitli hastalıkların tedavisinde de kuru olarak yutularak veya suyla alınabilir.
Keçiboynuzu Kürü Kullanımı
Keçiboynuzu kürü genellikle 3 ay boyunca uygulanmalıdır. Bu kür bir hafta boyunca uygulandıktan sonra yaklaşık bir hafta ara verilmeli. Keçiboynuzu kürü sabah ve akşam boyunca her gün iki defa içilmelidir. Keçiboynuzu kürü içilirken de aç karnına olunmasına çok dikkat edilmelidir.
Keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir. Bebekler için ise tok karnına 1 çay kaşığı keçiboynuzu yeterli gelir.
Keçiboynuzu tozu besin değerleri açısından oldukça zengin bir malzeme. Vücuda bolca protein, fosfor, magnezyum, çinko gibi mineraller ile A, B, D ve E vitaminlerinin girmesini sağlıyor.
Bir su bardağı sıcak keçi sütünün içine 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu koyulur. Hazırlanan kür akşam yatmadan 1 saat önce ya da kahvaltıda tüketilebilir. Öksürüğe kür hazırlanırken 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi içine limon suyu birkaç damla eklenir. Bu kür aç karna her sabah içilmelidir.
Keçiboynuzu kürünü kimler kullanmamalı sorusunun yanıtına gelecek olursak, son zamanlarda sıkça baş dönmesi şikayeti olanlar ve sivilce problemi yaşayanlar bu kürü doktora danışmadan kullanmamalıdırlar.
Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir. Balgam söktürücüdür, bu sayede öksürüğü azaltır. Bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar, kabızlığı önler.
Öğün aralarının yanında aç karnına yenen doğal keçiboynuzu uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Böylece diyet yaparken daha kolay bir şekilde kilo vermenize imkan verir. Bilindiğinin aksine keçiboynuzunu tek başına yiyerek zayıflamak mümkün değildir.
Antioksidan olarak zengin olan bu iki besin bir araya geldiği zaman solunum yolları rahatsızlıklarına, mide problemlerine, ağız içi yaralarına hatta kansere karşı bile etkili bir ilaç niteliği taşımaktadır. Özellikle de kış hastalıklarından korunmak için antioksidanca zengin olan besinleri tüketmek önemlidir.
Akdeniz ikliminin geçerli olduğu her coğrafyada yetişebilen Harnup ülkemizde çoğunlukla Mersin ve Antalya'da üretiliyor. Doğada ağırlığı değişmeyen bir tohum olarak Keçiboynuzu kolestrol dostlu olmasının yanı sıra testosteron hormonunu arttırmasıyla da epey popüler.
Pekmez şeklinde kullanımı fazlasıyla yaygın olan keçiboynuzu, ılık bir suda bekletilerek de tüketilebilir. Ayrıca suyu içilebilir ya da un elde edilerek tatlılarda kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri