PEKMEZ VE ZENCEFİL KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR? 2 yemek kaşığı pekmez (siyah üzüm veya keçiboynuzu pekmezi) Yarım çay kaşığı toz zencefil 5-6 damla limon.Yapılışı ve tüketimi: Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı sabahları aç karnına tüketmeye özen gösterin.
Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Kansere karşı etkilidir. Cilt sağlığına iyi gelir. Mikrop ve bakterilere karşı koruma kalkanı oluşturur.
Zencefil, zengin besin değerlerine sahip olduğu için vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin büyük bir çoğunluğunu karşılamaktadır. Ürünün doğal yapısından ve yoğunluğundan kaynaklanan tortulaşma, bozulma değildir. Bu haliyle direkt olarak tüketilebilir. Karıştırarak Tüketiniz.
3. Zencefil ve pekmez
Ateş düşürmeye ve bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olan zencefili dilerseniz toz halinde bal ya da pekmez ile karıştırabilir, dilerseniz çayını içerken içine pekmez eklemek sureti ile tüketebilirsiniz.
Rendelediğiniz zencefil ve turpun suyunu bir tülbentle sıkınız. Sıktığınız suya bir çay bardağı pekmezi ve bir limonun suyunu ekleyip karıştırınız. Bu karışımdan küçükler için bir tatlı büyükler için bir yemek kaşığı günde üç defa içiniz. Bitene kadar buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde muhafaza ediniz.
İlgili 29 soru bulundu
Pekmezin içinde bulunan dut, zencefil ve zerdeçal; bağışıklık ve sindirim sistemimizi güçlendirmede, kalp ve damar sağlığımızı korumada etkili olurken, antienflamatuvar etkilerini en yüksek seviyeye çıkarır.
Öksürüğe bire bir: Toz zencefilli ballı karışım
Yaklaşık 1 su bardağı kadar balı, 1,5 yemek kaşığı kadar toz zencefil ve yine 1/2 adet limonun suyu ile karıştırarak şahane bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Kalp hastaları, tansiyon hastaları, bağırsak hastalığı olanlar ve kan sulandırıcı kullanan kişilerin toz zencefil tüketmesi önerilmez.
Zencefil ve Bal
Balgam söktürme ve öksürüğü azaltmada etkili olan zencefil, balgamlı öksürüğe karşı kullanılan doğal çözümlerdendir.
Dilediğiniz tüm yemeklere, çorbalara, salatalara ve soslara ilave edebilirsiniz. Tek veya karışık bitki çaylarının içine ekleyebilirsiniz. Ekmek veya tatlı hamur işi tariflerinizde değerlendirebilirsiniz. Bal veya farklı malzemelerle karıştırarak, dahilen veya haricen kullanabileceğiniz macunlar elde edebilirsiniz.
Keçiboynuzu pekmezi gün içerisinde enerji sağlaması için sabah kahvaltılarında tüketilebildiği gibi gece rahat bir uyku uyumak için yatmadan önce de tüketilebilir. Sabah aç karnına bir kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketerek bu mucizevi pekmezin balgam söktürücü özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
%100 Keçiboynuzu ve sudan üretilmiştir Prof Saracoglu Keçiboynuzu pekmezi katkı maddesi içermez. Günde bir kez kahvaltı, öğle veya akşam yemeğinden önce 1 yemek kaşığı Keçiboynuzu pekmezi (tam) tüketin.
Keçiboynuzu özü, Zencefil tozu(Zingiber officinale), Propolis tozu. Nasıl kullanılır? Yetişkinlerde sabah akşam aç karnına 1-2 tatlı kaşığı, çocuklarda kahvaltıda 1-2 tatlı kaşığı, bebeklerde kahvaltıda 2 çay kaşığı verilmesi önerilir.
Sağlık açısından birçok yarar sağlayan keçiboynuzu pekmezi, günde 1-2 tatlı kaşığı şeklinde tüketilebilir. Her sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir. Günlük beslenme rutinine eklenen keçiboynuzu pekmezini tüketmeden önce uzman doktordan görüş alabilirsiniz.
Keçi boynuzu, A vitamini, B, B2, B3 vitaminleri ve D vitamini içeriği ile çok güçlü bir besindir. Aynı zamanda yüksek çinko içerir. Keçi boynuzu pekmezinin sağlıklı kişiler için de koruyucu ve destekleyici besin olarak kullanılması tavsiye edilir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Solunum yollarını nemlendirmek için nemlendirici, sıcak duş ya da buhar soluma, tuzlu su ile gargara, bal, sıcak çay ya da çorba, mentollü veya ballı boğaz pastilleri ve başı yüksekte tutarak uyumak gece ortaya çıkan öksürüğü durdurmaya yardım eder.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Zencefil çayının da diğer bitki çayları gibi özenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Genellikle tok karna veya yemeklerle birlikte içilmesi önerilen bitki çayları, ara öğün olarak da tercih edilebilir.
Zencefil bal limon karışımı; şişkinlik ve kabızlık problemine iyi gelmekte olup, sindirimi dengeler. Hem balın hem de zencefilin mide sorunları hakkında oldukça önemli yararları vardır. Zencefil bal limon karışımı yapılmasıyla insan vücudun harika etkiler sağlamaktadır.
Zencefil bal öksürük kesebilir, zararlı mikroorganizmaları temizleyebilir. Bağışıklığı güçlendirme ve vücudu korumada yardımcı olduğu için soğuk algınlığına karşı da koruyucudur. Gribal rahatsızlıklarda rahatlatıcıdır ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Öksürük ve boğaz ağrısının önlenmesinde Toz zencefille hazırlanan çayın tüketilmesi, balla toz zencefilin karıştırılarak tüketilmesi öksürüğün kesilmesinde, boğaz ağrısında yararlı olur.
Temiz cam kavanozun içerisine önce zencefilleri, ardından limon dilimlerini ekleyin. Daha sonra kavanozu ağzına kadar bal ile doldurun. Kaşık yardımıyla malzemeleri güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp buzdolabına koyun. Hazırladığınız zencefil şurubunu 2 gün sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
"Zencefil ve zerdeçal ayrı ayrı da, beraber kullanıldığında da inanılmaz faydalı besinler. Ancak sağlıklı olan her şeyin yan etkisi de bulunabiliyor ve bilinçsizce tüketmemek gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri